Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfhgfhd657ehfghdyer74uehff

zostało mi 40 zł na ponad 30 dni - jak przeżyć i nie zachorować?

Polecane posty

Zostało mi okolo 40 zł. dna jedzenie do 30 listopada. Szukam pomysłów, jak mądrze wykorzystać te pieniądze ;) Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji, proszę o rady ;)

Gość torze
Na przyszłość myśleć PRZED a nie PO

Gość wwewqewqe
nie wystarczy ci, ja miałam rekord 34 zł na tydzien - dwie osoby i pies, ale nie chcę go powtarzac... :p

Nie było co myśleć przed, bo by i tak to niczego nie zmieniło:P.. po prostu tak wyszło :P

Gość 40 zł wydaję na pól tygodnia
:(

Gość Klakier1988
Parowki z supermarketu będzie ok 4kg. Ale i tak zabraknie :-(

Gość wsssddeeddfdddd
my w listopadzie nie mamy nic kasy. nie wiem co zerobimy. ja maz i dziecko.

Radzę zapytać złotoustego Tuska jak to się ma do zielonej wyspy. Szczerze - żal mi was.

Gość citrosept sprobuj
pytasz jak nie zachorowac? imbir kup, kosztuje grosze, a co dzien pita woda goraca z plasterkiem czy dwoma imbiru na pewno nie pozwoli zachorowac

wolę przeznaczyć kasę na coś bardziej odżywczego niż parówki ;) dlatego założyłam ten wątek... szukam pomysłów...

nie kpij sobie - ja mam poważny problem.. dodam, że muszę mieć ok umysł gdyż jestem aktualnie na stażu i od tego jak będę wywiązywać się ze swoich zadań zależy zatrudnienie mnie po stażu... a pracuje oczywiście umysłowo ;) bardzo martwię się, że niedożywienie negatywnie odbije się na sprawności umysłu... ;(

Gość pozostaje
kupić wór kartofli i olej i frytki na okrągło

Gość citrosept sprobuj
kasze są dośc tanie i pożywne, do tego na targu mozesz prosic o jakies warzywa taniej (takie obite czy cos) i gotowane sobie robic. ale 40 zl to strasznie malutko, wychodzi 10 zl na tydzien czyli niewilee ponad zlotowke na dzien. bardzo, bardzo malo. moze rzeczywiscie bedziesz musiala glodowac :(

Gość citrosept sprobuj
bedziesz musiala pozyczyc, nie ma innej opcji :(

Gość żart jak hooj
ale nie udany jakbyś miała 40 zł na tyle tygodni to byś tu nie siedziała tylko martwiła sie co naprawde zrobic a nie pytac o porady na forum wiesz co zrobić ? idz kup kondony za to codzień jeden prawie ci starczy na to kasy

Gość 25 latek pracuś
a mi sie całkiem normalnie żyje dostałem teraz wypłatę 4 tysiące na konto a jestem zwykłym sprzedawcą za Tuska mi sie żyje najlepiej :)

Gość dfdfd333
Czytałam w metro że można trochę zarobić sprzątając groby.

Gość tguhikjlkl##1
a co zrobilas z pieniedzmi????mamy dopiero pazdziernik:P

Gość gfhfghgfh
na pół tyg? ja wydaje tyle na przekąski żeby nie było- szanuję pieniądze, jakby było trzeba przycisnęłabym pasa ale 40 zł na miesiąć? NO WAY!!!

Pomysł z kaszą jest dobry. Co sądzicie o odżywkach takich jak np. biorą sportowcy? Lepiej zainwestować w jakąś odżywkę, czy kupować produkty spożywcze? Wiem, że będę czuć potworny głód, ale bardziej mi zależy na tym, żeby nie popaść w jakaś awitaminozę. Chemiczne jedzenie taniej wyjdzie ;) Forum jest po to by wymienić się myślami, porozmawiać o swoich problemowych itp... mam płakać na łóżku czy co?:P

Gość berettta
A masz jakies zapasy typu kasza ryz makaron maka przyprawy? Zawsze z tego mozna wyczarowac cuda. I przedewszystkim dania na bazie kasz i maki sa sycace.

Gość omajgad
40 zł to jest prawie nic...kasze są ok, ale na samych kaszkach daleko nie zajedziesz...a masz jakieś zapasy w domu? mąkę, olej, przetwory, cokolwiek? to wtedy będzie łatwiej. Pomysł z warzywami z targu jest dobry, podroby też są tanie, można zupy nagotować i przetrwać. A dorobić nie możesz? albo sprzedać coś?

nie mam żadnych zapasów... mam tylko jakieś grubi przeterminowane rzeczy.. tego raczej nie tkne... ;)

Gość citrosept sprobuj
po co trzymasz w domu przeterminowane rzeczy?

Gość IPA
Ja bym nakupiła ziemniaków, cebuli, marchewki, kiszonej kapusty, ogólnie warzyw, które są teraz tanie. Można z tego gotować pożywne zupy np na korpusach z kurczaków.

Gość omajgad
IPA---dokładnie, warzywa to podstawa, do tego porcja rosołowa z kurczaka albo podroby i zupa gotowa! Warzywa i owoce najlepiej kupować na bazarku pod koniec dnia, można wtedy trafić za bezcen, a czasem i za darmo:)

Gość setgiejjjj
A to prowo jak nic. Pozycz od rodzicow,kolezanek,kogokolwiek. Po co swirowac? O ile to prawda, a nie prowokacja