Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mirabelle278

Rywalizacja z bratem kto lepszy. U wam w rodzeństwie tez tak jest?

Polecane posty

Gość Mirabelle278

Sytuacja wygląda tak że mój mąż ma dwóch braci. ten młodszy jeszcze studiuje ma jakąs tam dziewczyne i ogólnie mój mąż dogaduje się z nim super mimo ze jest między nimi 7 lat różnicy. Ma również straszego o 2 lata brata i tu jest problem bo widzę, że między nimi jest jakas chora rywalizacja. O to kto lepiej mieszka, kto ma większe mieszkanie, kto ma lepszy samochód, lepszą prace, kto lepiej zarabia i ma więcej pieniędzy. Brat męża ma taki charakter ze jest o wszystko zazdrosny. Jak po ślubie kupiliśmy mieszkanie w sumie nie duże ale swoje 44m, to miesiąc pozniej oni tez kupili 48m i zaznaczali że ich WIĘKSZE chociaż wczesniej zapewniali że beda mieszkac z jej rodzicami. ostatnio np mój mąż dostał sporą premię i pochwal się bratu (bo mój mąż tez jest taki ze lubi go wkurzac) to brat przestał się odzywac. jak my kupimy telewizor to na drugi dzień oni jadą i kupują większy. Szwagier ostatnio zmienił samochód i mój mąz juz szuka drugiego lepszego i się śmieje że zagra mu na nerwach bo bedziemy mieli lepszy. Powiem szczerze że oni obaj sa siebie warci ale mnie to już meczy ta rywalizacja.

Gość marianna pe *
nigdy nie rywalizowałam ..był przyjacielem jest po tamtej stronie i zawsze mi go brakuje kocham Cię Braciszku ❤️

Gość marianna pe *
i bardzo tęsknię

Gość marianna pe *
tyle mam Ci do powiedzenia ..a może nie muszę.. bo widzisz i wiesz wszystko

Gość mammamusią
U mnie jest podobnie. ją mam dwóch braci ale jestem k obieta. Z młodszym jest bardzo dobrze a starszy no cóż. Dopóki mieszkalam u mojej mamy z mężem i dzieckiem uważali z żona że moja mama wszystko nam daje zywi i ogólnie i mieli pretensje że on nic nie dostaje. My budujemy dom i od nie chcielismy mieszkać z rodzicami to wprowadziliśmy się tymczasowo do drugiego domu teściów. Oni lex zaczęli budować tyle że ją buduje za kredyty i pensje męża a oni chyba żeby sobie wynagrodzić ciągną kase od rodziców na swój ile się da nawet zostawiając rodziców bez kasy na chleb. Kiedyś może się przekonywałam może i z zazdrości ale dałam sobie spokój. Niech robią co chcą jak rodzicom to odpowiada:) my za rok będziemy mieszkać już u siebie i przynajmniej za swoje:) a według mojego brata zawsze będę zła i dostawca więcej i nigdy nic nie będę wiedziała o życiu według basztowej:) choć co oni nie robią i jak żyją to dużo by pisać ale szkoda gadać:) i to najbliższą rodzina:)

Gość mammamusią
Przepraszam ża błędy ale ciężko pisze się z tel