Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weeeee

Wrocław psycholog

Polecane posty

Gość weeeee

Witam! Zna może ktoś dobrego psychologa we Wroclawiu darmowego lub w miarę taniego? Chodzi mi o zaburzenia depresyjne.

Gość smutno miiiiii.............
psycholog? na depresje? na depresje to sie psychotropy bierze

Gość weeeee
no właśnie chce iść do specjalisty ,aby coś temu zaradził.Powiem szczerze,że pierwszy raz się z tym borykam ,a w wariatkowie nie chce wylądowac

Gość weeeee
podpowie ktoś coś:) A może ktoś borykała się z tym

Darmowy to jest w NFZ. A jest jakieś niby stowarzyszenie wrocławskie, co po 30 zł biorą, czyli tanio. Wiem, bo koleżankę mam stamtąd i szukała sobie. Niestety nie pamiętam, jak to się nazywało. Musiałabym ją spytać.

Gość weeeee
Na NFZ też mnie interesuje...Chodzi mi o dobrego specjalistę,a nie takiego który mi pierwsze lepsze leki przepisze po których nie będę funkcjonować.Chcę coś z sobą z zrobić bo nie wytrzymuję z własną osobą.

Gość weeeee
Dzięki za info:) Ale jeśli jest to z Urzędu pracy we Wrocławiu to chyba nie moge skorzystać,ponieważ nie jestem tutaj zameldowana:/

Gość weeeee
Z Czym ? Depresja,tak mi się przynajmniej wydaje.Za bardzo drażliwa jestem

zacznijmy od tego ze psycholog nie ma uprawnien by przepisac leki :)

psycholog to jest tylko takie piedolenie o szopenie. trzeba isc do psychiatry, to jest lekarz ktory diagnozuje przede wszystkim i zaleca jak ma wygladac leczenie.

Gość weeeee
lepszy psychiatra???

tak. a na pewno zeby zdiagnozowal cie bo moze masz depresje a moze jest to innego rodzaju zaburzenie. lekarz dopyta o rozne rzeczy, fakty na ktore ty byc moze nie zwracasz uwagi. do tego moze bedzie konieczna konsultacja u neurologa - o tym decyduje wlasnie psychiatra.

Gość weeeee
dzięki za info.Wiem co już szukać

nie zwlekaj z wizyta. im szybciej zaczniesz leczenie tym lepiej. ja zwlekalam bardzo dlugo, zaluje ze nie poszlam do psychiatry 10 lat wczesniej. nie jest kolorowo, a moglam tyle lat nie cierpiec...

Gość uytre/
Ja odnowiłem wizytę u lekarza, ale zastosowałem teraz odwrotną kolejność, najpierw się diagnozuję u neurologa, a jeśli wyjdzie, że wszystko ok, to zostanie mi psycholog/psychiatra. W ogóle to, gdyby lekarze nie byli leniwi, to być może zostałbym zdiagnozowany już ponad 15 lat temu.

Gość uytre/
"a co Ci sie dzieje" Od dzieciństwa: problemy z niektórymi uczuciami, nadpobudliwość ruchowa, znacznie obniżona sprawność fizyczna, brak zainteresowania kontaktami społecznymi i lęk przed nimi, obsesyjne mało typowe zainteresowania, częste fantazjowanie myślami, zaburzenia snu, powtarzalne niektóre zachowania, chęć śmiechu w sytuacjach, gdy się śmiać nie powinno, problemy z równowagą w pojazdach i z poczuciem równowagi na wysokości, uczucie pewnego dyskomfortu podczas np. szturchnięcia przez kogokolwiek (za wyjątkiem rodziców). W późniejszym wieku zaczęły stopniowo dochodzić inne rzeczy: natręctwa, problemy z koncentracją, nerwowość, zmienność nastroju w zależności od pory dnia, spadek poczucia własnej wartości, pesymizm, lekkie zawroty głowy, a podczas wstawania czasami ciemność przed oczami i dziwne uczucie w głowie. Czekam na wyniki pewnego badania, może ono coś wyjaśni.

Gość weeeee
Jestem bardzo nerwowa.Ciągle płaczę.Rano ciężko jest mi się odbić z łóżka.Schudłam ostatnio.Mam zawroty.Tzw.mrówki przed oczami.Zrobiłam badania ostatnio wyszły dobre.

Gość weeeee
A ma ktoś w takim razie namiary na dobrego psychiatrę we Wrocławiu.Najlepiej na NFZ,ale nie koniecznie

Gość weeeeee
DZIĘKI