Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka015

Problem z Allegro.

Polecane posty

Gość studentka015

Witam, chciałabym się Was poradzić. Narzeczony chciał zamówić 2 rzeczy z allegro. W międzyczasie mieliśmy małe zawirowanie z internetem i w efekcie wyszło....sztuk 9! :( od razu wycofał ofertę kupna i napisał maila do sprzedającego, że nie chce kupić tylu i sztuk i jest to wynik problemu z netem, ale chętnie pokryje koszty prowizji, w końcu to z jego winy. Sprzedający odpisał że nie ma mowy i nie wycofuje oferty. Co zrobić? Można mu po prostu nie zapłacić? I co wtedy? :(

Gość eeeeeekhmm
mi tez raz tak sie zrobilo. nie wiem nawet kiedy kliklam zatwierdz nie patrzac na sztuki. Tylko wtedy na szczescie sprzedajacy zgodzil sie na pokrycie prowizji. Napiszcie do allegro co zrobic w takiej sytuacji. Jest tez mozliwosc zeby sprzedajacy staral sie o zwrot prowizji od allegro.

Gość jp jp
kiedys mialem podbnie , chciałem kupic jedna rzecz , ale podczas pzrekierowywania na strone banku by zaplacić coś albo porypałem , albo sie samo porypało , bo wyszlo ze kupiłem dwie ! poiinformowałem o tym sprzedajacego tan napisał ze ok , ze poinforumuje allegro o nienaliczaniu prowizji , alegro do mnie skierowało zapytanie czy faktycznie sie tak stało i wszystko bylo ok . wiec twój sprzedawca to osioł i konus olej go napisz do allegro masz taka opcje spory

Gość studentka015
Odpowiedź tego pana była do tego dość niekulturalna, a narzeczony stara się to załatwić ugodowo... Najśmieszniejsze jest to, że facetowi nie dało do myślenia, że nawet wszystkich danych do wysyłki nie ma :( narzeczony nie zdążył podać, zanim ten net się na chwilę zepsuł.

Zapłać za tyle ile chcieliście kupić. Napiszcie do Sprzedawcy żeby nie wysyłał pozostałej ilości. Z tym, że negatywny komentarz jak i być może ostrzeżenie z Allegro murowane. Do więzienia Go nie wezmą :p

Gość studentka015
Sprzedawca może coś mu zrobić? Co w takim razie trzeba napisać do Allegro i co ono może zrobić? Wiem, że dużo pytań, ale pierwszy raz taka sytuacja, nie mam pojęcia, co się może dziać dalej :(

Gość studentka015
Sprzedawca w ogóle nie chce się dogadać i zachowuje się jak, nie przymierzając, burak :( zastanawiam się, czy do niego w ogóle dotarło to, co narzeczony mu zaproponował... że pokryje te wszystkie koszty manipulacyjne, a sprzedawca niczego mu nie wyśle. Ech... :(

Gość jp jp
nie czytasz co ci napisałem ! wiec przeczytaj post wyzej - sprzedawca moze napisac ci w prawdzie negatyw , ale wtedy i ty jemu taki wystawisz i opiszesz co i jak i dlaczego . wejdz w moje allegro , tam masz zakładke spory - uzyj tego nie płac za wiecej niz chcesz mialas wole kupic - tyle , nic ci nikt nie zrobi ! wszystko sie da załatwić !

ja też kiedyś miałam podobną akcję- przez świrujący internet- zamiast jednej kupiłam 4 sztuki, na szczęście sprzedający okazał się być normalny i zrozumiał,że wypadki chodzą po ludziach. spróbujcie do niego zadzwonić i spokojnie porozmawiać, a jak to nic nie da, to po prostu olejcie temat, za nic nie płaćcie i koniec. negatywny komentarz to nie koniec świata.

Gość jp jp
nie musi pokrywac zadnych kosztów , niby jakie ! sprzedawca sie zwróci do alllego z prosbą o nienaliczanie prowizji bo klient sie pomylił , alegro was o to zapyta i nie pobierze od niego prowizji - proste !

patty diphusa ma rację. Niech narzeczony wcale nie płaci. Dostanie negatyw i po sprawie. Na co mu jakieś spory i nerwy.

Gość jp jp
napisz sprzedawcy meila , ze bierzesz jedna rzecz !! czy co tam chciałas , za taka kwote jak kosztuje jedna , a wszystko inne co wysle , jezeli jest za pobraniem ! a kwota sie nie bedzie zgadzac nie odbierzesz i nie zapłacisz ! jezli zapłaciałas juz za jedną rzecz to czekasz na ową rzecz !

Gość jp jp
po to by sprzedawcy nauczyć sprawiedliwosci i by inni nie mieli kłopotów z konusem jak sie pomylą , po to ! racja musi byc po naszej stronie jak mawiał kargul :)

Gość studentka015
Nie, miały być 2 digitizery do telefonu a wyszło 9... przez głupi chwilowy brak neta :( właśnie nie wiedzieliśmy, co się może stać, baliśmy się czegoś większego... Negatyw akurat zwisa i powiewa, bardzo rzadko kupujemy coś na Allegro.

Gość djdhdhd
W takiej sytuacji sprzedawca w ramach rekompensaty ma prawo przyjechać i wyruchać cię w odbyt

Gość jp jp
na kazdy negatyw masz mozliwosc dopisania jak by usprawiedliwienia ! co bedzie widoczne dla czytajacych ! wiec jak ci da negatywa odpiszesz dlaczego sie tak stało i ze sprzedawca nie chciał sie dogadac , zas sytuacja wynikła pzrez zawirowania neta o czym od razu poinformowalas spzredawce a ten nie chciał gadac !!

Nie płacić. Widzę, że to raczej problemowy Sprzedawca. Nie płacic i zamówić u kogoś innego :)

Gość studentka015
Dziękuję wszystkim za rady :) czekamy jeszcze na odpowiedź od sprzedającego, narzeczony postanowił spróbować jeszcze raz... A jak się nie uda, to będziemy pisać do Allegro. Dziękuję raz jeszcze :)