Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kassssiuuuulllllkaaaaaa

Koszt utrzymania 7 mies. dziecka

Polecane posty

Witam własnie sporządzam kosztorys na siebie i 7 mies. córeczki póki co wychodzi mi że koszt utrzymania córki to 1100 zł, a Mój 683złł Wiadomo idzie zima i nawet głupie ubranka są droższe ;/ Czy to nie za dużo ? Ja nie pracuje nie mam możliwości zarobkowych.

Gość ale koszt za jaki czas?
bo chyba nie miesięczny...

Gość ale koszt za jaki czas?
i błagam Cię, nie wmawiaj mi, że chociażby kurtka zimowa jest droższa dla dziecka niż dla Ciebie:O

normalnie podliczam żywnosc,kosmetyki pielęgnacyjne,witaminy,odzież,zabawki,wysposażenie pokoju, leki, wizyta u lekarza ( dziecko jest alergikim ) i same leki to koszt 200 zł

Gość oj dziewczyny!!!
co miesiąc meblujesz pokój?

oczywiscie ze nie , ale raz kupiłam łózeczko, na drugi mies krzesełeczko, pozniej lampeczke i tak ciułam... a na sprawe alimentacyjna mam podobno wszystko uwzglednić

Mam 7 mies niemowlaka- koszt utrzymania jego to około 500zł-pieluchy,mleko,deserki, chusteczki. a jak kupuje coś do ubrania to dochodzi koło100zł. ale te 1100zł to bardzo dużo. a co w to wchodzi?

i to ma byc średnia

Gość A może......
mi też wychodzi ok. 600 zł. Ale wiadomo jak do sprawy alimentacyjnej to trzeba koszty z kosmosu wziąć :)

moj facet zostawił mnie w ciazy bo nie jest gotowy do roli ojca , mimo ze bylismy 2 lata po slubie i radca prawny powiedział zebym wszystko wpisywała , on dupek chciał sie odwołać od alimentow i wpisał sobie swoje hobby ze wydaje 200zł a dziecku od zabezpieczenia sie odwołał, powidział ze dziecko to koszt pampersów tylko. Na dziecko nie dał mi złamanego grosza tyle co zabezpiecznie dostaje teraz , sprawe mam za 3 tyg. i wózki,łóżeczko,wyprawke wszystko ja musiałam kupić .

Gość mukitka
bardzo duzo Ci wyszlo. Ja jestem mama 8 miesiecznej coreczki, mieszkam w Niemczech i dostaje tu 184 euro mc. kindergeld. I z tych pieniedzy jeszcze mi zostaje 30-50euro. A nie moge absolutnie powiedziec, ze w jakikolwiek sposob oszczedzam na dziecku. Ale fakt, coreczka w ogole nie choruje, wiec koszty lekow np. odpadaja.

ja sama zyje bardzo skromnie :) juz nie pamietam co to buty nowe, hehe ale na dziecku szczędzić nie zamierzam ! sobie odbiore a dziecku dam !

Gość jhhhhhhkhkhml
Wyszło Ci sporo ale faktycznie zawyzac trzeba bo sąd zaniży. Jeśli 1100 to Ty 550 i ojciec dziecka 550 wiec pewnie ze 400 zł dostaniesz. Powodzenia!

Gość poziom i pion
1100 zl???? mi tyle na miesiac idzie na blizniaki a nie jedno

Gość MamaCóreczki
Masakra. strasznie dużo wydajecie na dzieci. Ja mam 11miesięczną córkę i miesięcznie wydaję chyba na nią około 200-300zł! Bo stałe koszty to mleko, pieluchy i warzywa+mięso+owoce+kaszka do jedzenia. TYLE. Dodatkowym kosztami czasem są wizyty u lekarza w razie W, jakieś ubranko. np teraz wydaliśmy 200zł na buty:/ ale to był mus. Chusteczek nie używam, zabawki ma po innych dzieciach, rodzeństwie ciotecznym itp, a tak to jej daję do zabawy np łyżkę, pokrywkę, bo to ją fascynuje najmocniej.

tak na prawde to taka kurtka jest droższa. Bo ja jak sobie kupie kurtke to mam ja na dwa, trzy albo i czasem wiecej lat. A jak teraz szukałam kurtki dla niespełna dwulatka, to z trudem znalazłam kurtke za jedeyne 129 zł, bo przeważnie były droższe, a to kurtka to tylko na jeden sezon przecież. Pewnie za miesiąc będa przeceny, ale zimno jest już i nie mogłam czekać.

No właśnie to sąd i pewnie słyszałam ze z 3 stówki ucinają na wstępie :) a wiadomo każdy chce wydrzeć jak najwięcej

Gość jhhhhhhkhkhml
autorko, te 1000 zł musisz wykazać a ile facet zarabia?

Gość jhhhhhhkhkhml
tylko po co swój koszt liczysz...ciebie nie ma obowiązku utrzymywac

Mąż ? oczywiście ze ma :)

Ok 4 tysięcy miesięcznie

Dziewczyny nie byłabym mściwa ale jakim trzeba być człowiekiem żeby odwołać się od alimentów NA DZIECKO??? i w zażaleniu do pozwu wpisywać ze nie ma pieniedzy bo realizuje swoje hobby ...;/i ma samochód na utrzymaniu ! kupił 2 letni samochód a nie ma 300 zł na dziecko ? Po prostu zapowiada się niezły ubaw w sądzie :D

rzeczywistość , ale pamiętaj że ja muszę zawyżyć trochę ... nawet troche bardzo , musze miec kase póki nie pójdę do pracy :) a planuje juz w przyłym roku na wiosne :)

Gość jhhhhhhkhkhml
nie doczytałam ze to mąż - napisałas "facet". Jak tyle zarabia to z 600 zł możesz dostac spokojnie...moze wiecej

Gość kolorrowa mama
dużo Ci wyszło, ale rzeczywiście koszt utrzymania dziecka jest spory. Ja podliczałam jak mała miała 7-8 m-cy i wyszło mi około 800 zł. Jeżeli jeszcze musisz kupić mleko /ja karmiłam piersią/ i leki to wcale nie zawyżasz. Musisz przewidzieć około 100 zł miesięcznie na ubranie/buty. Na jakieś zabawki, akcesoria też dolicz, przecież musisz kupić butelkę, smoczek czy jakąś książeczkę dziecku. Moja znajoma na dziecko w wieku przedszkolnym dostaje 1200zł alimentów. Fakt, że dziecko ma astmę i jest na drogich lekach, w prywatnym przedszkolu, że 2 razy w roku jeździ do sanatorium... ale koszt opieki dziecka 7 miesięcznego też jest. I to też wykaż - jeżeli pójdziesz do pracy to opiekunka wyniesie np. 1000zł, więc tatuś musi Ci połowę oddać.

Juz nie chce byc suką bo bym żądała zwrotu połowy wyprawki itp. Taka prawda ze mieszkam u rodziców i mi pomagają bo bez nich palcem do dupy bym nie trafiła ;-) ale wiecie ... dla sądu nie maja obowiązku mnie utrzymywać i wszystkie rachunki dzielimy na 4 :)

Gość do tych co twierdzą że dużo
nie rozumiecie jednego koszty utrzymania dziecka to nie tylko pieluchy i mleko. Autorka musi uwzględnić koszty takie jak: czynsz, prąd, woda itp. no i oczywiście leki, ubrania, zabawki, jedzenie. Więc nie wiem czy 1100zł na matkę i dziecko to dużo