Laguna Beach 0 Napisano Październik 26, 2012 moja znajomosc angielskiego nie jest jakas tragiczna i mam jakies pojęcie o nim, ale kurde niedawno przyjechałam do UK i jak ludzie cos mówią to mam problem ze zrozumieniem,niektórzy maja taki dziwny akcent,ze porażka. jak cos gdzies czytam to nie mam z tym duzych problemów.ale boje sie,ze nie bede w stanie sie dogadywać. czy ktos tez tak miał? czy to sie jakos przyswoi z czasem,no bo ja nie wiem juz co z tym zrobić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dżoana:) Napisano Październik 26, 2012 To normale bo anielski którego ucza w Polsce odbiega od tego "prawdziwego". Nie zrażaj się, przywykniesz:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Planning 0 Napisano Październik 26, 2012 To normalne. Słuchaj jak najwięcej języka (telewizja, radio) i samo przyjdzie. Warto poświęcić na to maksimum czasu (radio na uszach w czasie wyjścia, w domu zawsze tv) i nie słuchaj bezmyślnie - czyli: sprzątam sobie a telewizor brzęczy w tle, bo to nic nie da. Staraj się naprawdę słuchać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość b;cas'cai Napisano Październik 27, 2012 e to nie dokladnie tak, bo ja na przyklad nie mam problemu ze zrozumieniem osob, ktore sa wyedukowane, tylko np z farmerami i doopa ze sluchania tv i radia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dla ogolnej zgody Napisano Październik 27, 2012 to prawda jest,ze trzeba sie osluchac i przyzwyczaic.A angielski uczony w Polsce ogolnie zly nie jest... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ex-D.Bill 0 Napisano Październik 27, 2012 fakt, ze jak przychodzi do domu jakiś spec od hydrauliki, czy pieca to mam problem zawsze, mimo prawie osmiu lat na wyspie, w tym 5 w Szkocji;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach