Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Refernata85

Na ślub dostaliśmy od nich 2 filiżanki, teraz my idziemy do nich co im dac?

Polecane posty

Gość Refernata85

Pół roku temu był nasz ślub i wesele. Robiliśmy nie za wielkie bo na 70 osób, zaprosiliśmy miedzy innymi moją kuzynkę która za 3 tyg sama wychodzi za mąż. Na naszym ślubie była z narzeczonym i 6 letnim synem. Biedni nie są, powodzi im się nie zle a dostaliśmy od nich 2 filiżanki i to jeszcze jakieś badziewne w kartoniku. Pózniej moja mama dowiedziala się jak ona mówiła, że nie bedzie nikomu robic nie wiadomo jakich prezentow bo oni zbierają na wesele marzeń i potrzebne im na to 50tys. No ok mogą sobie zbierac ale ja za nich w restauracji też zapłaciłam nie małe pieniądze bo za 3 osoby 650zł (byli tez na poprawinach) a dostaliśmy prezent za 20zł:O. Teraz ona zaprosiła nas i już tłumaczy ile to ona już na wszystko wydała, ile to płacą za talerzyk podkreśla że 220zł od osoby a wesele na 130 osoób, że to tyle pieniędzy, czuje jakby sugerowała że mamy zwrócic tą kwotę za talerzyk. Najchętniej to bym nie poszla, ale tak sobie pomyslałam że pojdziemy i też damy jakiś badziewny prezent tak jak oni nam.

Gość alababuka
Kup coś podobnego i powiedz, że zbieracie na nowy samochód :P

Gość agniesziaaa
kup prezent na tym samym finansowo poziomie czyli też za ok 20 zł i niczym się nie przejmuj

Gość ja dałabym
2 kufle do piwa

Gość Delfin rrr
Ja tez bym na twoim miejscu kupila im filizanki,najlepiej 6sztuk za 20zl

Gość dzemorajjda
dlatego nienawidzę tych warcholskich zwyczajów Polski , odłączyłam sie od rodziny i nie chodze na żadne badziewne weselicha

Gość Refernata85
świetny pomysł. Pomyslalam żeby kupic im ramkę na zdjecie albo jakis tani zwykły album tak do 30zł

Gość Wyczekiwana
Też jej kup dwie filiżanki. Ciekawe czy się ucieszy?:P

Gość skąd wiesz że wydali 20 zł
?? chyba przesadzasz. Ja przyjaciółce na ślub tez kupiłam 2 filiżanki, ale piękne z poreclany i renomowanej włosnkiej firmy. dałam za nie 300zł i obojgu się bardzo podobały i mówili,ze do dziś codziennie piją w nich razem kawkę rano. Uważam,z ę jesteś niesprawiedliwa i pazerna i w dodatku nie umiesz ncizego docenić

Gość Delfin rrr
Ja ci radze zebys kupila im te filizanki,to bedzie taka sugestia wzgledem twojego prezentu od niej

Gość Kraczucha
troche nie fajnie sie zachowali,ale dlaczego Ty wypominasz,ze zapłaciłaś ileś tam za nich? zapraszasz gości dla pieniędzy czy jak? widać,ze Ty i Twoja kuzynka jestescie na tym samym poziomie intelektualnym ...

Gość Refernata85
wiem bo podobne widziałam na rynku u ruskiej w cenie 26zl i zapewniam cię że nie były to filizanki z porcelany i renomowanej włoskiej firmy:D ja pazerna? a to dobre:D

Gość Refernata85
no bo tyle zapłaciłam i za to dostałam prezent za 20zł. więc za ile ja powinnam im kupic? myślę za max 30zł będzie ok;)

Gość a ja mam pomysł taki
zamiast zaproszeń, rozdawajcie bilety wstępu wartości jednego talerzyka.

Gość a ja mam pomysł taki
zamiast zaproszeń, rozdawajcie bilety wstępu wartości jednego talerzyka.

Gość Kraczucha
Refernata85 no bo tyle zapłaciłam i za to dostałam prezent za 20zł. więc za ile ja powinnam im kupic? myślę za max 30zł będzie ok skoro tak cie to bardzo zabolało,to umów sie z kuzynką na kawe( podaj ją w tych filiżankach :P ) i poprostu jej to wygarnij,ze czujesz sie upokorzona tak tanim prezentem a nie zalisz sie obcym ludziom

Gość Refernata85
dlaczego miałabym się czuc upokorzona po prostu chce teraz dac im podobny prezent czy to coś zlego?:D nie sądzę

Refernata85 "no bo tyle zapłaciłam i za to dostałam prezent za 20zł. więc za ile ja powinnam im kupic? myślę za max 30zł będzie ok" czyli zaprosilas gosci dla prezentow i kasy?

Gość renata uk northampton
daj dwa kubki z olimpiady uk sa w uk po 35 p - ladnie zapakowane idealne na prezdent.:D ja bym dala

Gość Refernata85
z olimpiady to moze nie ale jakieś 2 kubki np z napisem mąż żona mogą byc. zastanawiam się jeszcze nad czymś mega badziwnym typu obrazek na ściane z jakims babcinym widokiem:D "czyli zaprosilas gosci dla prezentow i kasy?" no chciałam ostro zarobic:D

Gość ileeeeee cieeeee stacccccc
kup jakieś 2 rzeczy, np 2 ręczniki. zreszta mogą być też 2 filiżanki, a co! mozesz kupic posciel, powiedzmy za 100 i nie odrywać ceny. i tak nie beda zadowoleni bo pewnie wola kase, ale przynajmniej beda wiedzieli ze bardziej sie wykosztowalas niz oni

Gość rooolf
ja na twoim miejscu powiedziała bym ,że nie przyjdę na wesele bo zbieramy z mężem na auto a głupio by ci było przyjśc z 2 ma filizankami skoro sie tak wykosztowali i ze bylo by to nie na miejscu:-)

Gość kredka bambino
no przynajmniej sie przyznajesz, ze chcialas zarobic :D

Gość agnes.,.,,,,
ja uwazam ze jak sie robi wesele to nie powinno sie liczyc na zysk tylko zeby w tym szczegolnym dniu miec obok swoich bliskich ,natomiast to ze kuzynka ci gada ile to kosztuje wesele skwitowalabym :wiem, wiem -my tez za to i za to placilismy tyle ityle......podalabym wieksze kwoty niz ona.Co do prezentu to kupilabym jej np.dwa reczniki( w granicy 20-30zl) i pieknie zapakowala i swietnie bawila na imprezie i kompletnie nie przejmowala tym co kuzynka sobie pomysli.....

Gość nmjhjhjhg
Wybierz cos z tego: - komplet kosmetyków z Rossmanna - babciowa pościel z kory - świecznik - wazon - szafka na klucze - obrus - ramka na zdjęcia - pusta koperta

Gość versace1
kup dwa kieliszki:) a niech sie cieszy:)

Gość nmjhjhjhg
ale jak dasz im pustą kopertę to chociaz wam się zwróci za nich. chciwy traci 2 razy