Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tym razem to znowu ja + ban x2

znalazłem na strychu książke kucharską z 1928 roku!:P i tam są

Polecane posty

fajne przepisy i przypisy:) albo np pod przepisem na szczupaka info ze żydzi do tego przepisu dodają 2 łyżeczki cukru:classic_cool: plus reklamy zakladów np wytwarzających słoiki z adresem dokladnym w wawie ..albo handlujących produktami kolonialnymi :) jest w dobrym stanie, wszystkie strony i nie zniszczona. myslicie ze jest cos warta????

Gość lalalallalalalal
Na pewno jest. Ale ja bym sobie zachowała na pamiątkę. ;)

Kurna. Pomyślało mi się, że to pasjonat i że będzie się cieszył, że znalazł na strychu starą książkę, ale nie, o kasę chodzi tylko.

Gość erwerewr
a ja u mnie znalzałam kiedys z 1931 roku dokładny spis wydatków jakie ktoś wydawał na dom, co dzień zapisywal co kupił, takim slicznym pismem, że nie widziałam podobnego. zupełnie inne chyba wtedy byly ceny proporcjonalnie

Ale to nie chodzi o przepisy, tylko o historię. No ale cóż. Ciesz się, że masz fajny strych. Niektórzy marzą o takich znaleziskach.

Gość za 12 min
niezla gratka. co za produkty kolonialne? ja kiedys w biblioteczce taty znalazlam ksiazke osavoir vivre z lat 60tych. Czytalo sie ja jak dobra komedie :D

Gość Anastasssja
nie potrafisz gotować?? a co tu jest do potrafienia? :D:D:D bierzesz przepis i robisz :D jesteś śmierdzącym leniem i nieudacznikiem!!! :D:D:D

Gość peron7
a ja mam z 1929 roku kuchnie jarska a nastrychu znalazlam ponad stuletnia prace piasana recznie i wyklejana roznymi probkami materialow jakas praca dyplomowa z wlokiennictwa.

Gość kooooooooooooooooooop
towary kolonialne towary sprowadzane dawniej do Europy z krajów zamorskich, z kolonii. Czyli orzechy daktyle, rodzynki, kawa, herbata, ryz itp

Gość iojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjl
daj jakis przepis :P

Gość mlekovita l
Już byś ja chciał opchnąć buraku co????:classic_cool: A może byś tak poczytał najpierw...wiesz co to za uczucie książkę przeczytać chociaż????:classic_cool:

Gość kurde ja rok temu
dostalam obraz od dziadka, obraz pochodzil z warszawskiej desy, dziadek kupil go dawno dawno temu...a ja go opylilam za 15 tysi i w sumie troche zaluje bo takie rzeczy z wiekiem nabieraja mocy,

Gość ssssissssssssssssior
'' zajmie mi to kilka miesiecy bo dopiero ucze się literować i powoli sylabizować" A w pieluche walisz czy już na nocniku kozaczysz???:classic_cool:

Gość peron7
jaja na wodzie gotowane tzw koszulki do 1/2 litra kipiacej wody,troche osolonej,ostroznie spuszczac jaja,,a kiedy bialko lekko sie zetnie wybierac i ukladac na jarzynie np.szpinaku,marchwi-sa strawniejsze od gotowanych

Gość ruda pipiona
mam pytanie , czy ty masz rude kędziory przy fajfusie i w rowie ?

Hej szukam przepisu na pierogi z grzybami i kapustą głównie chodzi mi o ciasto jak wyrobić aby było miekkie duzo gotuję i chcę urozmaicić troche domowe meni a pierogi mogę zamrozić i będą jak znalazł dziekuje z góry