Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Październik 26, 2012 fajne przepisy i przypisy:) albo np pod przepisem na szczupaka info ze żydzi do tego przepisu dodają 2 łyżeczki cukru plus reklamy zakladów np wytwarzających słoiki z adresem dokladnym w wawie ..albo handlujących produktami kolonialnymi :) jest w dobrym stanie, wszystkie strony i nie zniszczona. myslicie ze jest cos warta???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lalalallalalalal Napisano Październik 26, 2012 Na pewno jest. Ale ja bym sobie zachowała na pamiątkę. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Październik 26, 2012 fajnym językiem napisana:):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fajtforlajf 0 Napisano Październik 26, 2012 Kurna. Pomyślało mi się, że to pasjonat i że będzie się cieszył, że znalazł na strychu starą książkę, ale nie, o kasę chodzi tylko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Październik 26, 2012 ja nie potrafie gotowac, nawet wodę zdarza mi sie przypalić:D wiadomo że jej nie sprzedam ale z czystej ciekawości:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość erwerewr Napisano Październik 26, 2012 a ja u mnie znalzałam kiedys z 1931 roku dokładny spis wydatków jakie ktoś wydawał na dom, co dzień zapisywal co kupił, takim slicznym pismem, że nie widziałam podobnego. zupełnie inne chyba wtedy byly ceny proporcjonalnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fajtforlajf 0 Napisano Październik 26, 2012 Ale to nie chodzi o przepisy, tylko o historię. No ale cóż. Ciesz się, że masz fajny strych. Niektórzy marzą o takich znaleziskach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość za 12 min Napisano Październik 26, 2012 niezla gratka. co za produkty kolonialne? ja kiedys w biblioteczce taty znalazlam ksiazke osavoir vivre z lat 60tych. Czytalo sie ja jak dobra komedie :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Anastasssja Napisano Październik 26, 2012 nie potrafisz gotować?? a co tu jest do potrafienia? :D:D:D bierzesz przepis i robisz :D jesteś śmierdzącym leniem i nieudacznikiem!!! :D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Październik 26, 2012 jeszcze jej dokladnie nie przejrzałem. klej wyparował i wiele kartek jest luzno, musze poszukac w necie firmy ktora naprawia tzn skleja takie książki:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość peron7 Napisano Październik 26, 2012 a ja mam z 1929 roku kuchnie jarska a nastrychu znalazlam ponad stuletnia prace piasana recznie i wyklejana roznymi probkami materialow jakas praca dyplomowa z wlokiennictwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fajtforlajf 0 Napisano Październik 26, 2012 Zazdroszczę, ja uwielbiam mieć styczność z takimi starymi dokumentami i książkami. Też chcę strych. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kooooooooooooooooooop Napisano Październik 26, 2012 towary kolonialne towary sprowadzane dawniej do Europy z krajów zamorskich, z kolonii. Czyli orzechy daktyle, rodzynki, kawa, herbata, ryz itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość iojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjl Napisano Październik 26, 2012 daj jakis przepis :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Październik 26, 2012 musialbym zesknaowac i wrzucic a nie mam skanera zepsul sie:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Październik 26, 2012 ale wrzuce fotki z tel reklam sklepów i zakladów:P i moz ejakis krótki przpeis żeby aparat objąl i ostrośc byla dobra:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mlekovita l Napisano Październik 26, 2012 Już byś ja chciał opchnąć buraku co???? A może byś tak poczytał najpierw...wiesz co to za uczucie książkę przeczytać chociaż???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Październik 26, 2012 zajmie mi to kilka miesiecy bo dopiero ucze się literować i powoli sylabizować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kurde ja rok temu Napisano Październik 26, 2012 dostalam obraz od dziadka, obraz pochodzil z warszawskiej desy, dziadek kupil go dawno dawno temu...a ja go opylilam za 15 tysi i w sumie troche zaluje bo takie rzeczy z wiekiem nabieraja mocy, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Październik 26, 2012 przeglądam ją na razie:P i ukladam kartki w odpowiedniej kolejnosci bo sie wysypaly mi na strychu ale zadnej nie brakuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ssssissssssssssssior Napisano Październik 26, 2012 '' zajmie mi to kilka miesiecy bo dopiero ucze się literować i powoli sylabizować" A w pieluche walisz czy już na nocniku kozaczysz??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Październik 26, 2012 kozacze na nocniczku i jak zrobie siku to z nocniczka wydobywa się dzwięk "brawo michau!!! jestesmy z ciebie dumni, twoje mamełe i tatełe" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość peron7 Napisano Październik 26, 2012 jaja na wodzie gotowane tzw koszulki do 1/2 litra kipiacej wody,troche osolonej,ostroznie spuszczac jaja,,a kiedy bialko lekko sie zetnie wybierac i ukladac na jarzynie np.szpinaku,marchwi-sa strawniejsze od gotowanych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ruda pipiona Napisano Październik 26, 2012 mam pytanie , czy ty masz rude kędziory przy fajfusie i w rowie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Październik 26, 2012 cięzko stwierdzić a co? kolekcjonujesz męskie łoniaki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Październik 26, 2012 moge wysłac mailem pare sztuk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magnolia czarnabiała 0 Napisano Październik 26, 2012 Hej szukam przepisu na pierogi z grzybami i kapustą głównie chodzi mi o ciasto jak wyrobić aby było miekkie duzo gotuję i chcę urozmaicić troche domowe meni a pierogi mogę zamrozić i będą jak znalazł dziekuje z góry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Październik 26, 2012 poszukam i zrobie foto:P ale to juz nie dzis Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach