Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papilotka84

Do mam dwumiesieczniakow.

Polecane posty

Gość papilotka84

Jw. 1. głużą 2. trzymaja glowke w pozycji na brzuszku i w pionie - przez jaki czas? 3. przewracaja sie z boku na plecki 4. przewracaja sie z pleckow na bok? 5. wodza wzrokiem za zabawka? 6 inne - jakie?

Gość jghbijk
moja córcia z plecków na bok zaczela sie przewracac okolo 4 miesiaca, głowke trzymała prosto w 3 miesiacu. gurzyła 2 miesiac

Gość papilotka84
Pytania zapomniałam - oczywiście - co umieją. :)

Gość hyhy
moja chciała już siadać i turlała się po podłodze:)z brzuszka na plecki i odwrotnie, teraz ma 6 miesięcy i siedzi sama

Gość nmjhjhjhg
córcia niunia plecki katarek gardełko bleeee porzygac sie mozna od tych zdrobnien, wiecie ze tak sie nie mowi do dziecka? psychologowie o tym trabia od dawna poschizowane mamuski !!!

Gość papilotka84
Przepraszam, dopiero przeczytałam jak to się pisze... Jakos mi nie pasowało "gurzą". Oczywiście o to mi chodziło - ale wstyd. ;)

Gość papilotka84
Podnoszę.

Gość mam córeczkę 7tygodniową
i jak narazie, to dopiero zaczęła byc kontaktowa. od kilku dni "guga", robi śmieszne miny jak by chciała coś powiedzieć i czasami jej takie guganie wychodzi, wodzi wzrokiem za zabawką, ale tak przez chwile, najbardziej ją teraz interesuje wiatrak na suficie, a jak się jeszcze kręci to mam dziecko z głowy na kilka minut, głowke trzyma w pionie i w leżeniu na brzuszku przez chwile, bo zaraz sie denerwuje na boki sie nie przekręca, jak ja położe na boklu to przekreci sie naplecki i tyle by z tego bylo

Gość Cdf
Aaaaateraz zrozumiałam gugagnie to gaworzenie

Gość fjfjk
nie głużenie to głuzenie aaaaa bbbbgu gie a gaworzenie to mamama tatatatabababa itd. Moje jeszcze zaciskało rączkę na grzechotce jak podawałam ale samo z siebie jeszcze nie umiało chwytać

Gość mama i ania
moja super trzyma główke ale nie lubi na brzuchu od razu płacze

Głużyć, głużyć ----- > http://pl.wikipedia.org/wiki/G%C5%82u%C5%BCenie Moja młodsza i choć pewnie nikt w to nie uwierzy już w drugiej dobie w szpitalu jeszcze jak byłam, leżąc na brzuszku podnosiła głowę na ok. 3 sekundy, w pozycji pionowej tak samo dobrze się trzymała. Starsza zresztą też taka silna była. Teraz mała ma 1,5 miesiąca i leżąc na brzuszku próbuje już spierać się na przedramionach. Bez problemu przewraca się z boku na plecki, a raz jej się udało z boku na brzuszek. Głuży sporo, ale przeważnie wtedy kiedy się wprost na nią patrzy i do niej mówi, albo "gada" do misiów na karuzeli czy jakiegoś pluszaka w łóżeczku. Leżąc na brzuszku odpycha się nóżkami tak jakby chciała pływać "żabką". Starsza nie była taka gibka :P Dopiero 2 tygodnie temu zaczęła sama chodzić :D

Gość papilotka84
Ooo, czyli dobrze napisałam. ;)