Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ShebaSheba

Babeczki , jaki macie schemat sprzatania mieszkania ?

Polecane posty

Gość ShebaSheba

Co robicie codziennie a co raz w tygodniu ?

Gość torze
Codziennie kurz z mebli, dywany "kaśką", kuchnia i łazienka dokładnie Co tydzień: wietrzenie pościeli, podłogi na mokro, odkurzacz, kurze dokładnie łącznie z górą szaf, lampami

ja codziennie wstaje ściele łóżka, poprawiam wszystko, sprzątam jakieś rzeczy ze stołu, ide umyc naczynia i zetrzec w kuchni, pobieżnie scieram kurze z mebli w pokojach i przedpokoju, myje lustro w pokoju i przedpokoju, odkurzam wszystkie dywany, kanapę w salonie i fotele z tego względu że psy mi gubią siersc, pózneij myje podlogi wszędzie. Dzięki temu że robie to codziennie to mam zawsze czysto w mieszkaniu. a zajmuje mi to z godzinkę.

Gość ShebaSheba
To duzo robisz codziennie a gdzie jakis obiad itp

a z rzadziej to mycie okien, zmienianie firan, mycie kabiny w łazience kibelka i reszty i dokładne sprzątanie kurzy w pokojach

Gość co ze mna jest?
ja mam dom 200m2 2 poziomy i jest masakra do tego ogrod - liscie, krety grzebia a mieszkam sama - narzczony przylatuje w kazdy weekend jak wracam z pracy, po pracy 2 razy w tyg fitness, 2 razy szkola jezykowa w weekendy uczelnia to jest/byla masakra teraz zatrudnilam panią sasiadke -krucho u niej z kasa i placimy jej 9 zl za godzine w soboty 8h jest czasem sie zdarzy w tygodniu

to sprzątanie co napisałam nie trwa dlugo w godzine wszystko przelece, a dzięki temu ze robie to codziennie to na drugi dzien tylko poprawiam i nie musze grzebac się ze sprzątaniem pół dnia

Gość co ze mna jest?
dodam ze narzeczony pracuje w rzym,ie na kontrakcie - stad przylatuje weekend w weekend sama nie mam kiedy sprzaTAC, A PIORE CZESTIO GESTO O 1 W NOCY wybaczcie za styl i bledy laptop[ na podlodze - ja na sofie pod kovcem ... wiecie jak to jest

ja nie pracuje dlatego mam czas na takie sprzatanie, mieszkanie 100m tzn połowa domu, a jeszcze zapomniałam ze teraz codziennie nosze drzewo do pieca z szopki. no i mam 2 psy po których w ciągu dnia tez np zmywam podłoge mopem bo narobią śladów. tez mamy podwórko i to duże ale tam już nie tykam ręką nie moja działka. nie cierpie robic na podwórku w ogrodzie itp, wole w domu

Gość ShebaSheba
W takim razie ja sie musze poprawic z moimi porzadkami .

Gość ShebaSheba
Czesto pracuje do 18 jeszcze fitness basen to musialabym wstawac o 5 zeby byc wzorowa zona :-P

Gość co ze mna jest?
tez mam psa cookir spaniela i kota mam na ogrodzie - wlasciwie to tuz za gtranica ogrodu - topole - 10m drzewa - wyciac ich nie mzoana i jest tyle lisci ze szok w piecu pale sama - weglem i mnarabanym drzewem temperature ustawiam przez ... internet w telefonie lub tam gdzie on jest mamy w piecu centralnym sterowanie cyfrowe nie wiem na czym to polega narzeczony jest informatykiem szkada ze psa i kota nie moge xzdalnie sterowac gdy jestem w pracy ;0 Naszczescie bzrdzo czyste zwirxzaki, zalatwiaja sie w kuwecie' a jak przychodze to wypuszczam ich na ogrod

Gość Viollllla Huragan
Zaczynam od generalnego pilota. Rozpieprzam wszystko i potem rozpoczynam akcje porządkowo-ratunkową.:classic_cool:

Gość co ze mna jest?
ja pracuje do 16 17 - 18 fitness badz 17 - 18.30 szkola jezykowa wiec w tgodniu jestem w domu 18.20 lub 19 ;)

Gość soczewkakontaktowa
tylko rza w tygodniu od a-z ,codziennie kibel ,kabinę i przelatuję podłogi mopem .

Gość parapetowkaaa
Codziennie to sprzatam jedynie to, co sie nabrudzi, czyli po posilku, czy tam jak sie lustro zapryska w lazience. Piore pare razy w tygodniu. W weekendy sprzatamy lazienke, scieramy kurze, myjemy podlogi - moj chlopak odkurza, bo ja nie cierpie odkurzacza. Mamy male mieszkanie, wiec na szczescie sprzatanie nie zajmuje nam duzo czasu.