Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alka111

krwiomocz

Polecane posty

Gość alka111

Witam Mam taki problem, że od 6 dni mam non stop parcie na pęcherz. Autentycznie przez cały czas, raz mocniejsze, raz słabsze. Załatwiam się min. 20 razy dziennie w bardzo małych ilościach (tak na oko, najwięcej moczu wydalonego za jednym razem to taki jeden pojemniczek do badań, najczęściej jednak coś koło kieliszka do wódki albo mniej). Przy czym nic mnie nie boli, nie szczypie. Tylko cały czas to nieznośne parcie. Dziś od rana do ok 15 miałam krwiomocz (również bezbolesny). Nadal małe ilości moczu, ale krwi było naprawdę dużo (zupelnie jakbym sikala tylko trochę rozcieńczoną krwią), w dodatku z takimi małymi skrzepami. Ta krew na pewno nie pochodzi z okresu. Byłam w szpitalu, babka powiedziała, że to zwykłe zapalenie, nie uwierzyła w to, że cały dzień sikałam krwią (w szpitalu byłam dopiero po 17, wtedy w moczu krew nie była już widoczna). przepisala mi coś na zapalenie i nospę (w to że mnie nic nie boli chyba też nie uwierzyła). I tyle. A ja obawiam się że to coś innego (może poważniejszego) niż zapalenie pęcherza, bo z jego objawów mam tylko to częste oddawanie moczu. Ani bólu, ani gorączki, ani pieczenia. No i dodatkowo ten krwiomocz. Miałam kiedyś już zapalenie pęcherza i zupełnie inaczej to przebiegało niż teraz. Przez lekarkę poczułam się poprostu olana. I proszę o pomoc, czy ktoś miał coś podobnego, albo wie co to może być? Może to nic takiego i mnie uspokoicie:)

Gość nieeeeeeeeee i nie bede pila
parcie na mocz mi sie kojarzy z cukrzyca ale ten krwiomocz... a nerki cie nie bola?

Gość parapetowkaaa
Hej, ja tak kiedys mialam choc nie w tak zaawansowanym stanie, bo krwi bylo tylko troszke. A boli Cie jak sikasz? Mi lekarz przepisal wtedy anybiotyk i przeszlo. Pij tez duzo napojow, zwlaszcza soku z zurawiny.

Gość parapetowkaaa
Ja mialam wlasnie zapalenie pecherza moczowego, tez byla krew, ciagle parcie na pecherz i sikanie po kropelce.

Gość alka111
kompletnie nic mnie nie boli właśnie. Tylko takie uczucie jakbym zaraz miała się zsikać w majty (przez prawie tydzień! non stop), załatwiam się (leci parę kropelek) i w tym czasie nie ma parcia, ale zaraz jak przestanie lecieć mocz to znowu bardzo mi się chce. i tak latam to kibelka co 15, max 30 minut. oprócz tego okropnego uczucia i krwiomoczu wszystko ok. Temp. 36,7, ciśnienie też idealne. Więc co mi kurcze jest?

Gość alka111
jeżeli chodzi o picie, to 2-3 litry płynów dziennie, sok z żurawiny m.in. też

Gość tygrysek xxxxx
ja miałam, zrobiłam badanie to były bakterie cooli

Gość parapetowkaaa
Wszystkie objawy masz dokladnie takie same, z tym, ze mnie az bolalo, ale tylko gdy staralam sie wycisnac te pare kropelek. Tez nie mialam podwyzszonej temperatury ani zadnego swedzenia. Ja to mialam w Anglii, lekarz przepisal mi jakis antybiotyk i za pare dni przeszlo, ale kazal tez duzo pic. Potem pare razy znowu mi sie to zaczynalo to po prostu pilam bardzo duzo soku zurawinowego.

Gość xv xv xb cb
nery i pęcherz, do lekarza marsz. pewnie kamienie.. wyleczą Cie tylko do lekarza a nie na kafe siedz

Gość parapetowkaaa
Kamienie to nie, bo jak sie ma kamienie to sa zupelnie inne objawy. Wtedy wlasnie boli nerka, zadna krew nie leci, ani sie nie chce az tak ciagle sikac.

Gość szxz
ja kiedyś miałam coś takiego ale dostałam tablety i zaraz przeszło, ale nie było krwi. miałam to od tabletek anty rozpuszczalnych w pochwie

Gość wierzba przydrożna
Krwiomocz bywa też objawem raka pęcherza moczowego. Poczytaj o tym.

Gość wierzba przydrożna
Napisałam poważnie, bo moja babcia tak miała.

Gość szxz
może to zapalenie nerek?

Gość parapetowkaaa
Mysle, ze najlepiej jesli pojdziesz po druga opinie do innego lekarza.

Gość wierzba przydrożna
No poczytaj o tym raku i o objawach.

Gość alka111
Mam 21 lat i wcześniej, zanim nie było krwi w moczu (to tylko dziś, wczesniej przez 5 dni było tylko parcie), myślałam że przechodzę łagodną wersję zapalenia pęcherza. Dopiero ta krew mnie wystraszyła, dlatego poszłam do lekarza, ale cały czas lekarka dawała mi do zrozumienia że zmyślam, albo jestem przewrażliwiona na punkcie rónych chorób ( a nie jestem) dlatego tu napisałam

Gość parapetowkaaa
Mysle, ze nie masz sie czym przejmowac i ze to tylko zapalenie pecherza. Mowie ci, ja tez mialam krew w moczu.

Gość ona już nie
Wśród chorób powodujących krwiomocz tzw. chirurgiczny (urologiczny), a więc będący przedmiotem zainteresowania urologii, wyróżniamy: -nowotwory układu moczowo-płciowego (najczęstsza przyczyna krwiomoczu) -kamicę dróg moczowych, -urazy układu moczowo-płciowego -stany zapalne dróg wyprowadzających mocz. Leczenie tych ostatnich polega na postępowaniu zachowawczym (nie-chirurgicznym). To skopiowane z http://polishdoctors.ie/krwiomocz, też możesz poczytać.

Gość ona już nie
heh teraz to już trochę jestem mniej spokojna po przeczytaniu tego wszystkiego, no ale dzięki Wam za odpowiedzi i pomoc. Mam zamiar udać się do urologa prywatnie w poniedziałek, mam nadzięję że to tylko głupie zapalenie:)

Gość gość
Jest bardzo wiele przyczyn: stan zapalny nowotwór w ukladzie moczowym kamica nerkowa ( jest to najczęstszy w Polsce powód krwiomoczu w Polsce) endometrioza - u kobiet często krwawienie z układu rodnego jest mylone z krwiomoczem Na tej stronie jest więcej informacji: http://krwiomocz.net.pl/