Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buncol

czy wypalana nadżerka ma wpływ na zajście i utrzymanie ciąży???

Polecane posty

Gość buncol

dziewczyny napiszcie proszę jeśli któraś miała wypalaną nadżerkę zanim urodziła pierwsze dziecko,ja miałam wypalaną i lekarz nic mi nie powiedział,że mogę mieć problemy z zajściem w ciąże lub jej utrzymanie,proszę napiszcie czy jedno z drugim ma jakiś związek!???

Gość buncol
dziewczyny piszcie bo zaraz muszę uciekać a jestem ciekawa!

Gość W ogromnym przelocie XV
Moja siostra miała wypalaną nadżerkę, potem dwa razy zaszła w ciążę, obie przebiegały bez problemów.

Gość buncol
o dzięki że się odezwałaś i w dodatku jest to pocieszający odzew :) ale czy te ciąże były obie po zabiegu??

Gość W ogromnym przelocie XV
A czy słowo potem oznacza, że coś miało miejsce przed innym wydarzeniem?

Gość oj tam,oj tam;-)
Nadżerka,jej wypalenie bądź nie,nie wpływu na ciąże,mimo że lekarze raczej nie usuwaja jej przed planowana ciąża. Nie panikuj.

Gość buncol
no właśnie,nie była duża ale lekarz postanowił wypalić z tym że nie uświadomił mnie o póżniejszych skutkach,a teraz planuję zajście w ciąże i się bardzo boję!

Gość buncol
miałam wypalaną rok temu,dopiero planuję zacząć starania ale właśnie ostatnio dużo się dowiaduję na ten temat i uświadomiłam sobie,że łatwo może nie być! do tej pory żyłam w nieświadomości! a ty masz jakieś w tym temacie doświadczenie??

Ja w prawdzie mialam wypalanke po pierwszym dziecku,ale mialam nadzerke 3 stopnia i byla to koniecznosc,ale mam corke juz dorosla,ktora ma nadzerke i lekarka powiedziala,ze nie zrob i wypalanki,az corka nie urodzi pierwszego dziecka,a nadzerka nie jest duza

Gość buncol
czyli jednak ma to wpływ na ciąże?

Gość buncol
no właśnie tak też planuję zrobić,pójde pogadać z innym lekarzem,ale ogólnie boję się,mam 27 lat i miałam nadzieję że w tym wieku uniknę problemów!!

Gość buncol
oki zachowam spokój! a czy któraś z was miała jeszcze podobny przypadek??? piszcie dziewczyny!!!

Gość buncol
nikt już nie miał podobnego przypadku???????? :( piszcie

Gość dorianaaaaaaaaaaaaaa
Miałam wypalaną nadżerkę w listopadzie,czyli będzie rok za m-c.Gdy spytałam lekarza czy będzie to miało wpływ na zajście w ciążę i jej donoszeniem powiedział ,ze absolutnie nie.Głowa do góry:)

Mi lekarz akurat nie chciał wypalać nadżerki przed pierwszą ciążą. I w sumie dobrze, że tego nie zrobił, bo sama znikła. Ale znajoma miała wypalaną i na tej samej wizycie co jej wypalał wzięła sobie receptę na tabletki anty. I czekała na okres, żeby je zacząć brać i się nie doczekała ;) Więc chyba nie ma to wpływu.

Gość gość
miałam wypalaną nadżerkę prawie 10 lat temu po pierwszej ciąży i niestety... drugi raz się nie udało.

WItam, mam bardzo nietypowe pytanie. 22.12 miałam wymrażaną nadżerkę, 16.01 powinnam dostać okres, jednak nie dostałam (dzisiaj jest 4-ty dzień po upłynięciu terminu). Moje pytanie dotyczy tego, co się stanie jeżeli okaże się że jestem w ciąży? czy moje dziecko może być chore z powodu tego zabiegu? Jutro bede wykonywala test ciążowy, jednak teaz strasznie nie daje mi to spokoju, bardzo się niecierpliwie i zrobiła bym wszystko zeby tylko wszystko było w pożądku z moim dzieckiem jeżeli test wyjdzie pozytywny. Na żadnym forum nie mogłam znalezć podobnego wątku, dlatego zwracam się z tym tematem i bardzo proszę o szybką odpowiedz. CZuje się jak bym była najbardziej nieodpowiedzialną osobą na świecie. Dodam tylko że zabieg był wykonany w ósmym dniu cyklu.