Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tak jest w Azjii

Stereotypy na temat Indii

Polecane posty

Gość Looooooosia
Bollywood is the best!!!!!!!!!!:classic_cool:

Gość kix
A jeszcze jedno, jest bezpiecznie ogólnie Dla turysty\stki, zeby tak sobie po prostu zwiedzić Indie? I na czym polegają te różnice między północą a poludniem?

Gość Zdzisław Czakram
Obejrzałam "Czasem słońce,czasem deszcz" 6 razy pod rząd bez przerwy. Czy mogę tym zaimponować kobiecie????:classic_cool:

Gość Zdzisław Czakram
"Obejrzałem" miało być.Sorry. Przyznam, że romantyzm tego dzieła przelał na mnie pewien pierwiastek "kobiecej natury":classic_cool:

Gość Zdzisław Czakram
nie mam siusiaka tylko cipke ale i tak czuje sie jako mezczyzna

Kix zależy jaki region. Znam kilka osób z Polski, którzy jeżdżą regularnie do Indii na samotne wycieczki. Ale ja bym jednak doradzała jechać z kimś, chociaż ten pierwszy raz, bo oszukują cię gdzieś w hotelu, zedrą z ciebie ostatni grosz i będziesz w kłopotach. Południowe Indie są bardziej konserwatywne, tradycyjne. Północ jest bardziej zwesternizowana, zwłaszcza Mumbai. Ja mieszkam w Bombaju. Tutaj dziewczyny piją, palą i to jest normalne. Na południu Indii jest dużo świątyń, jest strasznie gorąco. Lubię południe. Jeśli ktoś lubi naturę i dużo zieleni, lasy, to polecam przyjechać na południe, do stanu Kerala. https://www.google.co.in/search?q=kerala+pictures&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=en&client=safari

Gość kix
Dziekuję za odpowiedzi. Poczytam sobie. Właśnie postanowiłam jeszcze raz obejrzeć film Slumdog milioner z ulicy, zainspirowałaś mnie :)

Gość nimbu
ja tez teraz przebywam w Indiach, tylko ja na polnocy - Jaipur, duze tloczne i gorace miasto, chociaz teraz juz temperatura znosna. Ja tez jestem tutaj ze wzgledu na meza, ale mamy zamiar zamieszkac jednak w Anglii. Tym co najbardziej mi tutaj przeszkadza to wlasnie to gapienie, nie moge tego zniesc... jak sobie z tym radzisz?

Gość nimbu
W grudniu bedzie nasza 6 rocznica i wlasnie wybieramy sie do tego stanu Kerala :)

Gość zew ryczacej gesi
Przeznaczone do burdelu http://www.youtube.com/watch?v=lJ14vYqRxtk Aborterzy karmili psy nienarodzonymi dziećmi http://www.fronda.pl/a/indie-aborterzy-karmili-psy-nienarodzonymi-dziecmi,22513.html W sierpniu 2008 dziennik „Times of India" opublikował szczegółowy raport dotyczący aborcji w Bombaju. Okazało się, że największy „deficyt dziewczynek" występuje w dzielnicach zamieszkanych przez zamożną klasę średnią. W tej grupie dyskryminacja nie wynika z sytuacji finansowej, jest warunkowana wyłącznie kulturą. Dyskryminacja Hindusek jest wpisana w indyjską historię i mitologię, a selektywna aborcja i małżeństwa dzieci to tylko niektóre z wielu jej przejawów. Choć o cierpieniu dziewczynek piszą w Indiach gazety, w prywatnych rozmowach to temat tabu. Kiedy w Indiach rodzi się dziewczynka http://www.youtube.com/watch?v=hQw1JeoyydA

Gość nimbu
o tych dziewczynkach to prawda, tesc mi mowil, ze w domu obok kazde malzenstwo pozbylo sie przynajmniej jednej dziewczynki, jest to przerazajace, ale tradycja ogromnego posagu jest tutaj tak silna, ze wielu ludzi nie jest stac na to, zeby miec corke....

Kix tylko pamiętaj, nie jedz sama po raz pierwszy, bo taksówkarze od razu zobaczą, ze jakaś zielona przyjechała po raz pierwszy i wyciągną od ciebie wszystkie pieniądze. Bedą cię specjalnie wozić do hotelu jakimiś okreznymi drogami i zapłacisz za przejazd 10 razy wiecej. Jak coś to zapraszam do nas do Mumbaju na kilka dni. :) ale za bilet ty płacisz :P

Nimbu u nas jest strasznie gorąco. Teraz jest 35 stopni, a o 8 rano już było 28. Masakra. Nie radzilabym czytać durnowatych artykułów z Frondy. To dobre dla moherowcow. Oni są ze wszystkim i o wszystkim na NIE. Szkoda, ze nie napisali o tym jak jakiś ksiądz kazał lizać jego kolanka młodym uczniom ze szkoły podstawowej :P Posag jest w Indiach nielegalny. Teoretycznie. Ale wciąż wiele rodzin to praktykuje. I tak cieszę sie, ze coraz mniej sie dzieje i jakby nie patrzeć, Indie idą do przodu. Morderstwa dziewczynek tez sie zdarzają, głownie na wsiach, ale w niektórych miastach także. Nie rozumiem takich ludzi. Policja powinna ich surowo karać, niech zgniją w więzieniu. A jeśli mowa o policjantach, to taka ciekawostka - Indyjska policja ma prawo uderzyć obywatela. Nie raz widziałam jak policjant bił na ulicy jakiegoś chłopaka, bo ten np.cos ukradł. To było bicie na zasadzie ojciec bijacy syna. Także jak ktoś cos przeskrobie, niech lepiej ucieka od policji. Oczywiście kobiet nie biją, tylko chłopaków. I tylko Hindusów. Ale co ja sie naogladalam...

Gość miś pluszowy.
a jak przyjechałbym do indii to jest szansa na sex z tobą?

Gość nimbu
u mnie ok 30, w nocy chlodno - 17-18 stopni. O tej policji to prawda, chociaz sama nigdy na ulicy nie widzialam, wiem to ze slyszenia. Pozatym policja jest tez ogromnie skorumpowana no i licza sie znajomosci. Moj maz ma znajoma sedzine i jezeli ma problem chocby z mandatem to dzwoni do niej i ona sprawe "zalatwia"

Nimbu to prawda. Wszyscy z rządu są skorumpowani. Wkurza mnie to. Żeby coś załatwić w urzędzie trzeba płacić łapówkę. Chore to. Myśle, że Tusk by sie nadawał w takich Indiach :P

Gość miś pluszowy.
co z sexem?

Miś pluszowy - seks możesz mieć z jakaś rowiesniczka z gimnazjum, jeśli będziesz szczesliwcem i jakaś zechce sie z tobą przespać. Jak nie, zawsze możesz sie pomasturbowac patrząc na zdjęcie Katarzyny Waśniewskiej ;)

Gość igaaaaaaaaaaaaaa
jade z chlopakiem w polowie stycznia na miesiac do indii. Mamy kupione tylko bilety lotnicze i przewodnik lonely planet :P Ladujemy w Bombaju, zamierzamy tam zostac kilka dni a potem ruszyc do Goa i dalej na poludnie. Mam do Was kochane kilka pytan: czy powinnismy wykonac jakies szczepienia (rozne sa informacje na ten temat na necie) czy brac tabletki przeciwko malarii czy znacie jakis tani hostel w bombaju (wiem ze w tym miescie jest bardzo drogo) jak dlugo bedziemy czekac na miejsce w pociagu do goa (a moze lepiej kupic bilet na pociag z wyprzedzeniem jeszcze w pl?) zaznaczam ze jest to nasza pierwsza wizyta w indiach, wiec bedzie sie dzialo ;)

Gość miś pluszowy.
kochanie ja szkoły kończyłem jak gimnazjum jeszcze w palnach nie było:-D

Gość nimbu
ja w regionie bombaju i goa sie nie orientuje, takze lepiej niech kolezanka odpowie :)

Gość igaaaaaaaaaaaaaa
ok,bede na forum pozniej. bede wdzieczna za info pappapa

Ja się szczepiłam na polio i dur brzuszny. Tabletki na malarie są zalecane ale nie przymusowe. Ja nigdy nie brałam bo nie mieszkałam w rejonie ryzyka. Zacznij sie szczepic już w listopadzie, jeśli planujesz jechać w styczniu. Bilety do Goa możesz sobie zarezerwować przez Make My Trip. Sprawdź czy akceptują polską kartę. Co do hotelow niestety nie pomogę, bo ja zawsze mieszkałam u teściów No i teraz na swoim więc z hotelami nie mam zbytniego doświadczenia. Popytaj na forum www.indiamike.com To anglojezyczne forum na temat Indii, większość z forumowiczów to Amerykanie lub Europejczycy mieszkający od wielu lat w Indiach, więc na pewno bedą wiecej wiedzieć na temat hoteli.

Gość nimbu
Prosilabym Cie o napisanie jak zalatwialas ta wize, na ktorej bedziesz mogla pracowac?

Gość nimbu
chyba ze chodzi o PIO card?

Chodzi o PIO card, tylko nie chciałam sie wdawac w szczegóły :) Na razie czekam. Podobno nawet 2 miesiące trzeba czekać. Mam nadzieje, że dostanę jak najszybciej.

Gość alesuper
masz męza hindusa?