Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobrze robie, prawda?

robie w chooja zleceniodawcow:D i mam ubaw

Polecane posty

jako kare za to, ze nie daja normalnych umow o prace zawsze knuje swoisty plan:) pracuje na umowe zlecenie lub dzielo, i w momencie kiedy jestem najbardziej potrzebna owemu zleceniodawcy dzwonie rano i mowie "dzien dobry dizisiaj nie przyjdę, bo mi się nie chce. Wypowiadam umowę, zg loszę się po wypłatę 10tego" :D:D:D To taka mala kara za te wasze smieciowe umowy, drodzy zleceniodawcy:) Chcecie miec porzadnego pracownika, to traktujcie go porzadnie i dajcie porzadne umowy!!

Gość kook0999
jutro pewnie tyż do pracy nie idziesz?

wlasnie dzisiejsza niedzila byla taka meczaca:) jutro mam isc do pracy na 8. o godz 7.55 zadzwonie do zleceniodawczyni i wypowiem umowe:)

Gość pisz przez bramke proxy
wiesz co dobrze robisz :) może się jeden z drugim głąb czasem zastanowi, że i my potrzebujemy mieć stabilizację :O

Gość Porządny umowy hm
Porządny umowy hm. Służba zdrowia do kgtórej umrzesz zanim się doczekas,z emerytura której nie dożyjesz, i mniejsza pensja bo ktoś podatki i zus twój musi opłacić .I nadal chcesz tą porządna umowę?

Gość kook0999
ty cwaniaku z drugiej strony szkoda człowieka ale to twoje prawo

dodam, ze nie dyskutuje z nimi zbyt dlugo, bo zaczynaja albo prosic, albo straszyc. wczesniejszy mnie prosil i nawet umowe o prace obiecal, ktorej nie dal w koncu, wiec znow wyczekalam odpowiedni moment i zerwalam. a ostatnia to mnie zwolnieniem dyscyplinarnym straszyla:D:D:D w przypadku umowy zlecenie, zaczelam do sluchawki rzec jak kon, az sie poplulam:D:D:D pozniej oczywiscie dzwonia i prosza, ohy i ahy:D:D:D i co to oni ci nie obiecuja - gowno prawda.

Porządny umowy hm - ja dostaje zazwyczaj umowe zlecenie na kwote najnizsza, taką jaka przypada w umowie i prace najnizsza krajowa:O wiec gadki o tym, ze dostane wiecej przy umowie zlecenie sa bez sensu.

Gość Porządny umowy hm
To słabo się starasz ja pracującym na umowę zlecenie placę o 50 % wiecej niz jak chca umowe bez sensownai niepołaclną dla nikogo

Porządny umowy hm - oczywiscie nie wyplacasz pracownikom chorobowego, urlopu wychowawczego, urlopu w ogole i kurwa gowno im dajesz, nawet pierdolonego tygodnia urlopu po 11 miesiacach zapierdalania :O masakra jakas, ogarnij sie, karma wraca:)

Gość Ponury Puchacz
na takie szkodniki powinni zacząć sprzedawać preparaty....

hiszpanin - calkowicie panstwowe zaklady pracy nie funkcjonuja niestety prawidlowo :O po prostu w takich zakladach zbyt duzo ludzi nic nie robi albo niewiele. i wszystko z naszych podatkow :O

Gość Porządny umowy hm
Ale za to ZUS nie przepija ich kasy której nigdy nie zobaczą, ani NFZ nie bierze za leczenie do którego nigdy sie, nie dostaną

Ponury Puchacz - chyba na takie szkodniki jak ty, drogi zleceniodawco wyzyskiwaczu:)

Gość Porządny umowy hm
Tylko d0ostają to do ręki i sami decydują co z tym zrobić i w co zainewstować i wydac

Ale np. takie firmy jak wawel s.a alpha larkis albert tesco carrefour biedronka lidl polimerc eurosnack to powinny być firmy państwowe

Porządny umowy hm - w moim przypadku (jak i w przypadku wiekszosci zleceniobiorcow), lepsze jest miec umowe o prace, bo raz, ale mi sie zdarza akurat zachorowac:) moze tobie nie - podziwiam, powiedz co jesz, a po 2 jak i tak dostaje najnizsza kase, to wole miec z tego chociaz te pierdolone 2 tyg urlopu :O urop wychowawczy na dziecko, urop na zadanie i takie tam. umowa zlecenie to jedno wielkie goowno.

Gość Porządny umowy hm
)Przeciez to nie sa polskie firmy w wiekszosci wiec co ty chcesz od nch

Gość Porządny umowy hm
To teraz usiądz i policz ile lat płacisz zus, i ile z tego dostaniesz realnie, podpowiem 0 złotyc, bo mało kto dożywa do 67 roku i skorzysta z emerytury. Policz jak finansujesz kolejne limuzyny w NFZ, bo do lekarza się nie dostaniesz tak ci na tym zależy ?

Gość Porządny umowy hm
Urlop wychowawczy jest bezpłatny i nie daje zadnej gwarancji ze ktos ci bedzie miejsce trzymał wcale

Porządny umowy hm - ja akurat sie do lekarzy sotaje jakos, nawet do specjalistow:) ostatnio potrzebowalam pilnie wizyty u laryngologa, bo mialam zapalenie ucha, wiesz jaki to bol? jakbym poszla prywatnie to musialabym zaplacic 150z! nie mowiac juz o ortopedzie, ktory tez by mi byl potrzebny. po 2, jak mnie bez powodu z takowej umowy zlecenie wypierdolisz:D to nie przysluguje mi nawet zasilek i zdechne z glodu. a takto pol roku na zasilku i mozna cos znalezc w tym czasie. a inaczej zdechne z glodu :O bo kasa od ciebie nie pozwala i taka na odlozenie niczego, bo zapewne bogata firma nie jestes skoro cie nie stac na umowy o prace:D a na pewno juz nie odloze na pol roku zycia bez pracy. nic tylko sie zabic :O

urlopp macierzynski mialam na mysli:) sorki, ale jestem po kilku piwach:d to tez jutro do roboty zamiaru isc nie mam:D:D: zastanawiam sie tylko, czy powiedziec, ze mi sie nie chce, czy ze mam kaca?? a moze to i to?:D:D doradzcie:D:D co bedzie bardziej bolesne dla owego zleceniodawcy?:D:d a moze powiedziec, ze mam go w doopie?:D::D

A Firma WAWEL S.A daje tylko umowy zlecenie Praca za 8,50 na godzina W weekendy 12 złotych na godzine Wychodzi 1100 na rękę bo odliczeniu wszystkich składek(bo składki płacą). I co dwa miesiące zwalniają i przyjmują nowe osoby W dodatku mają robaki w cukierkach

Zresztą pracowałem tam i już nigdy w życiu tam nie wróce. 7,5 godziny stania na nogach lub 9 na noc(za tak marne pieniądze).

hiszpanin - no powinny byc, ale nie sa:D:D:D

A w alphie i wawelu brygadziści od zleceniobiorców biorą pieniądze by przedłużyć im umowy. A oni co miesiąc dają im po 250 złotych.

Gość asbis
próbuję sobie teraz przypomnieć zapis z kodeksu pracy dla zatrudnionych na stałym etacie w systemie powszechnym , tam chyba jest zapis, że pracownik nie może odmówić obowiązku pracy po godzinach pracy, gdy sytuacja tego wymaga i jest szczególna, więc się zgadza na nadgodziny płatne , ale kogo teraz spotyka taki zaszczyt aby pracować w nadgodzinach , wiadomo, tylko fachowiec a jeżeli pracujesz na zleceniach i gdy odmawiasz pracy w dniu ustalonym to już nie istniejesz, Twoje nazwisko jest na liście zakazane jako osoba niepoważna, a inni , czyli konkurencja tylko czeka na taki unik i miejsce pracy