Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama trojaczkow 28

Szczepienia

Polecane posty

Gość Matacz,.,.,.,,.,...
widzę - chodze tam gdzie widza jak sterylizuje narzedzia , płace wymagam , przy mnie to robi !! i co zatkało kakało

Gość nie szczepimy zakonczylismy
mnie zarazili hpv w szpitalu

Gość Matacz,.,.,.,,.,...
akurat na temat wirusa HPV to ja mam morze wiedzy , a ty jak myslisz , ze wirus HPV przenosi sie tylko drogą płciową , to faktycznie nie mamy o czym dyskutować , temat ja zgłebiam od pzreszło 2 lat , nikt mi nie powie ze wiedzy w tym tamacie nie mam , nikt ! a jak chesz to zasypie cie linkami z stron medycznych ktore piszą wiecej niz inni na temat zarazenia wirusem hpv .

Gość ollalalalalalallala
jestem rocznkiem nie szczepionym na rozyczke , niestety jak zaszlam w ciaze nie wiedzialalam o tym stracilam swoje dziecko , dlatego jest to dla mnie wazna dyskusja nie zycze zebyscie przez to przechodzily , i tyle pozostawiam was wlasnemu rozsądkowi, poza tym mam zdrowa 15 letnia córke

Gość Matacz,.,.,.,,.,...
I WIDZISZ ??? tyle wiesz na temat wirusa , i tyle na temat szczepien :) i chesz dyskutowac ? z kim ? z jaką wiedzą ?

Gość ollalalalalalallala
LUDZIR CZLOWIEKU CZYTAJ HBV NIE HPV rozumiesz roznicre czy dajel nie . o czym my tu mowimy

Gość ollalalalalalallala
i co zatkało ???? a narzedzia musza lezec w plynie sterylizujacym lub w sterylizatorniach wiec nie moze ci wysterylizowac i odrazu pchac do gęby bo to twa wiec nie pisz mi glupoty , bo ani troche nie ejstes zwizany ze srod medycznym co widac odrazu

Gość Matacz,.,.,.,,.,...
i zapewne to ze straciłas zawdzieczasz nie zaszczpieniu sie :)

Gość ollalalalalalallala
niestety tak glupiemu szczepieniu na rozyczke 3 lata za wczesnie sie urodzila bo wtedy jeszcze ludzie mysleli ze szczepienie na to nie ejst potrzebne , tak jak wy wdzysycy tutaj

Gość Matacz,.,.,.,,.,...
a to przepraszam , zle pzreczytałem , bo wczesnij ja pisałem o hpv

Gość ollalalalalalallala
i koncze rozmowe wasze dzieci wasze sumienia potem ale nikomu nie zycze stracic dziecka , dobranoc

Gość Lolaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ollalalalalalallala tak sie składa ze na najgorsza postac wzw typu c nie ma szczepionki

Gość Matacz,.,.,.,,.,...
przestan ! brylujesz jak bys była u mojego dentysty i wszystko widziała i wiedziała . daj luzaka , idz sie zaszczpic na głupotę :)

Gość Matacz,.,.,.,,.,...
ola ty nie madruj , i gwarantuje ci ze zastanawiac sie bedziesz dalzcego twa córka urodzi dziecko , a ono bedzie słabawe chorowite itd. wtedy moze sie ockniesz

ja tez starciłam ciaze i do dzis nie wiem dlaczego wiec nie bredz ze tylko od rózyczki mozna ja starcic,powodów sa setki

Gość Matacz,.,.,.,,.,...
bedzie miała skaze białkowa , uczulenia na kij wie co ? ze bedziesz latac i szukać na co , ze bedzie miała rózne skazy skórne itd. ciekawe ile cie z tego minie jako babcię

Widzę, że temat się rozkręca... Nie jestem za całkowitą rezygnacją ze szczepień, warto skorzystać ze zdobyczy nauki, pod warunkiem że robi się to mądrze, a nie byle jak, byle szybko, byle dużo. To nasze dzieci. @olalalalalalaalalalal, jeśli rzeczywiście pracujesz w służbie zdrowia podając szczepionki (tak zrozumiałam), a jednocześnie powtarzasz same komunały, do tego strasząc grzywnami na podstawie "jakichśtam" nowych przepisów, bez podania, a nawet znajomości konkretów, to tylko pogratulować. Rodzice szczepiąc dzieci mają prawo wiedzieć co pływa w strzykawce oprócz samego wirusa, jakie to może mieć skutki dla tak młodego organizmu, ile tych ubocznych substancji może znieść, zważywszy na coraz cięższy "worek" z obowiązkowymi szczepieniami. Mają prawo poznać wszystkie możliwe skutki uboczne, rozważyć wszystkie "za i przeciw" i świadomie podjąć decyzję. Bo to oni i tylko oni będą przez całe późniejsze życie ponosić konsekwencje tej decyzji. Dopóki państwo i firmy farmaceutycznie nie wezmą pełnej odpowiedzialności za ewentualne szkody, nikt nie ma prawa zmuszać i karać. I Sanepid bardzo dobrze o tym wie, dlatego jak dotąd tylko straszy, licząc na niedoinformowanie społeczeństwa. Olalalalalalaalalalal, czy nigdy nie zadrży Ci ręka, wiedząc że wraz ze szczepionką wtłaczasz maleńkiemu dziecku inne świństwa, na które akurat może być uczulone? Znasz w ogóle skład? Przecież mimo ostrzeżeń na ulotkach NIKT nie wykonuje testów, ryzykując za każdym razem i lekceważąc obawy rodziców. Syn sąsiadów jedno ze szczepień cudem przeżył (jakiś wstrząs, szpital, nie znam szczegółów). Dopiero po tym zdarzeniu został całkowite zwolnienie ze wszystkich szczepień. To się może zdarzyć każdemu, strach jest uzasadniony. Tymczasem lekarze rzadko udzielają rzetelnych informacji, nie mówią o składzie, działaniu, o skutkach ubocznych ledwo napomkną. Odmawia się rodzicom prawa do informacji, co dociekliwszych wyśmiewając i lekceważąc. I to jest całe draństwo, osłabione wirusy w szczepionkach to pikuś.

Gość Matacz,.,.,.,,.,...
na razie sa zdrowe na razie !!! to raz , i dwa zobaczymy jak zdrowe dzieci spłodza te zdrowe twe dzieci ! wtedy pod koniec ich zywota - pogadamy

najwieksza fanka NA RAZIE sa zdrowe, zobaczymy za kilka lat, bo konserwanty ze szczepionek po latach wywołuja choroby

Gość Matacz,.,.,.,,.,...
czyli jak by ktos nie wiedział "adjuwanty" w jednych to zwiazki rteci , w innych związki aluminium cytuje Toksyczność aluminium nie jest jeszcze w pełni poznana, jednak dane jednoznacznie wskazują, że zwiększona zawartość aluminium w tkankach organizmu jest zawsze niekorzystna dla zdrowia. Aktualne badania wskazują na znacząco zwiększone narażenie środowiskowe na aluminium. Ujawniają się objawy nadmiernej kumulacji aluminium w tkance mózgowej, głównie w postaci zaburzeń pamięci i zaburzeń równowagi. W przeważającym stopniu uszkodzenie neuronów (komórek mózgowych) jest nieodwracalne. Współczesne dane naukowe wskazują, że glin zmniejsza aktywność centralnego układu nerwowego blokując potencjały czynnościowe komórek nerwowych. Glin wiąże się z DNA komórek nerwowych, blokuje ważne enzymy centralnego układu nerwowego jak: ATP-azę Na/K oraz heksokinazę ponadto zmniejsza wchłanianie zwrotne podstawowych neurotransmiterów mózgu: dopaminy, nor adrenaliny, serotoniny. Wielu uczonych podkreśla związek kumulacji aluminium z chorobą Alzheimera oraz z chorobą Parkinsona.

Gość Matacz,.,.,.,,.,...
wiec zamnim sie zaszczpisz kaz sobie pokazac ulotkę od producenta w kwesti składu , tam jest podane co zawiera szczpionka , a teraz idz i pompój w siebie i swe dzieci to swinstwo , moze organizm twego dzicka poradzi sobie z tym swinstwem ....może :) czego ja zyczę

Gość Matacz,.,.,.,,.,...
a o zwiazkach rteci jako adjuwant juz sami sobie znajdzcie , w uni zakazano stosowac tych zwiazków w szczpionkach , ale nie zwiazków aluminium :) ot paradoks z deszczu pod rynnę