Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskanamlodszasiostra

6 dni po cesarce wykonuje wszystkie domowe obowiazki!!jak ją przekonac??

Polecane posty

Gość zatroskanamlodszasiostra

pomozcie moja siostra miala 6 dni temu cc, po 2 dniach byla w domu, odpoczela tylko 1 dzien i teraz nie chce od nas pomocy,sama robi wszystko, przedwczoraj sama odkurzala dom 100 m2 a dzis myla podlogi, czy to dla niej grozne? moga jej szwy popekac? bo do niej nie dociera nic

Gość Kluczok
Moga... Ja tez jestem po cesarce, ale pierwszy tydzien dalam sobie pomoc.

Gość czy ja wiem
ja robilam tak jak twoja siostra. dobrze sie czulam nic mi nie bylo szybko doszlam do siebie

Gość mnji
Hmmm... Jeżeli dobrze się czuje... Niech tylko za bardzo nie dźwiga. Ja 5 dni po cesarce biegłam na przystanek autobusowy.Kompletnie się zapomniałam! W domu też robiłam wszystko.Rana mi nie dokuczała. Mimo to mój facet kazał mi się oszczędzac i starał się mnie wyręczac w obowiązkach domowych.Nie zawsze mu się to udawało ;-) Nie mogłam się nacieszyc tym że nie mam już ciężkiego brzuchola i wręcz kipiałam energią.Chciałam góry przenosic.

Gość ojtam ojtam
a kiedy ma na to wszystko czas? podziwiam ja nawet jak miałabym siły i brak bólu to czasu bym nie miała z noworodkiem.. a może to depresja poporodowa sie zaczyna? może zajmuje sie domem żeby nie zajmować się dzieckiem? Albo poprostu taki tabun ludzi przychodzi popatrzeć na dziecko że zależy jej na porządku - sugeruje pomóc poprostu i samej wziąść odkurzacz

Gość lubię Jabłka
jaka depresja,ja też myłam podłogi tego dnia co wyszłam ze szpitala,nic mnie nie bolało,miałam tyle energii,ze nie do opisania,aż mnie rozsadzało.

Gość Może dopowiem
Może robić takie rzeczy jeśli dobrze się czuje. Ważne żeby nie dźwigała, maksymalny ciężar to dziecko. A jak ją przekonać jeśli dźwiga? Powiedz że ma jak w banku nie trzymanie moczu na starość. Kobieta przez 6 tyg. nie może dźwigać ani po SN ani po CC.

Tylko niech nic nie dźwiga przez 6 tygodni najlepiej...chyba, że chce dorobić się przepukliny. Uświadom ją jeśli dźwiga jakiego mogą być konsekwencje. Ja jestem 5 tygodni po CC i jedyne co dźwigam teraz to fotelik z dzieckiem. Ale przez pierwszy miesiąc nie podnosiłam nic poza dzieckiem oczywiście.

ojtam ojtam ja z noworodkiem miałam kupę wolnego czasu :D Zależy jakiego masz noworodka, jak karmisz (czy na godziny czy na żądanie). Noworodek to tylko śpi i je ;P zdecydowanie mniej czasu miałam jak dziecko dziecko było starsze :D

Noworodek tylko śpi i je...taaa jasne a jak mu się nie chce spać to leży i ogląda sufit. mhm. i nie trzeba nic z nim robić...

Gość diabliquee
ja tak samo po powrocie ze szpitala po cc robiłam wszystko! Tego samego dnia posprzątałam, poprałam, ugotowałam... Czułam się znakomicie, nie leżałam ani chwili. Dwa dni rana odrobinę ciągnęła, ale nie był to dla mnie jakiś dyskomfort. Tak można rodzić, polecam wszystkim. Dobrze że siostra nie lezy w łóżku tylko działa!!!

Gość MAMA*2I
a kto ja wypuscil po 2 dniach do domu po cc , ktory to szpital ?

mnie też wypuścili 2 dni po cc...tak to teraz jest. Nie mają miejsc więc wypisują, żeby robić je dla kolejnych rodzących. A mojego synka to ja tam lubię pomasować pogadać do niego, poprzytulać i takie tam...on jest akurat dzieckiem, które więcej uwagi potrzebuje, ale ja jakoś nad tym nie ubolewam :) jakby tylko jadł i spał to chyba umarłabym z nudów!

Gość tortillla
a ja uwazam ze to skrajna glupota i nieodpowiedzialnosc cc to operacja i to nielicha, wiadomo ze nie trzeba lezec plackiem przez tydzien ale przesadzanie w druga strone tez jest zle mozna sie dobrze czuc a skutki wysilania sie moga wyjsc duzo pozniej