Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalek78

Kredyt na dom/mieszkanie - SZOK

Polecane posty

Gość natalek78

W skrócie: jeśli chcę wziąć 200 tys na 20 lat, będę musiała oddać 407 tys.... Boże jaka ja byłam naiwna całe moje życie! Ja myślałam, że oddaje to się może1/4 a nie 100 %.......... własne M ? teraz już wiem, że to nie nastąpi NIGDY całe życie będę wynajmować :( so sad...

Gość taplinka sabinka
Jejku to w jakim ty banku o ten kredyt pytałaś? Nie masz żadnego wkładu własnego? my mamy kredyt na 600 tys i do oddania 960 o ile dobrze pamietam

koleżanka stara się teraz o 200tys kredytu a będzie oddawała jakoś 300tys. cycki opadają :o

Gość natalek78
open finance wklad wlasny niestety tylko jakies 70 tysiecy czy to mozliwe w ogole ?? :(

Gość rtertrt
Patinia a na ile lat wzięłaś ten kredyt.?

Gość taplinka sabinka
open finance to nie bank a doradca finansowy, można ich wysluchac ale lepiej udać się bezposrednio do banku i popytac o oferty bo oni maja z ciebie kase jesli wezmiesz kredyt przez open

Gość Co to znaczy z czego
500 zł to kapitał?

Gość natalek78
no 450 ze to prowizja czy cos w ten desen?

Gość koło wzajemnej adoracyji
spokojnie. Obecna władza wmówiła młodym, że kredyt na mieszkanie to jedyna słuszna i możliwa droga. I ma być już, teraz, za 5 minut i na zawsze :) Lepiej odkładać teraz po 1500 zł na konto, na lokatę... I kupić mieszkanie od komornika, lub za kilka lat ze swoim wkładem za rozsądną cenę. Teraz kupno mieszkań na kredyt nie jest opłacalne. Państwo i tak ma już niezłą masę niewolników (bo o to chodziło, a nie o mieszkania dla młodych). Dopóki nie spłacisz - nie masz mieszkania, a na 30 lat masz wyrok.

Gość reszta kwoty to odsetki
takie życie...

Gość natalek78
no to kiedy my mlodzi do 30 mamy miec swoje mieszkanie? jak inni sobie radza? wszyscy kredyty czy sponsoring poprzez rodziców? kompletnie nei wiem, co mam teraz zrobic, troche obciach mieszkac z rodzicami..

Gość kokonik
koło wzajemnej... a jak Twoim zdaniem młodzi mają odkładać ten 1500 zł, skoro nie mają gdzie mieszkać, a więc muszą płacić za wynajem?? Można też przecież kupić na kredyt i spłacić go wcześniej, a odsetki zawsze będą, niezależnie od tego, czy kupisz z większym czy mniejszym wkładem własnym.

ciekawe skąd wziąśc to 1500 żeby odkładac ;/ musiała bym z Mama mieszkac a w wieku prawie 30 lat to troche nie halo. Ja już wolę wynajmowac i płacic 800 zł :d

Gość natalek78
no ale wynajmujac nigdy nie zaoszczedzisz...

Gość aaaaaaaas
my wzielismy 150 tys na 7 lat, oddalismy 190

Gość kokonik
I tu wobec tego mamy konkluzję, że kredyt jest dla osób, które nie mają gdzie mieszkać i tym sposobem swoje potrzeby mieszkaniowe zaspokajają. Nie każdy ma przecież jakiś kapitał startowy.

NO nie oszczedze, ale mama ma własnościowe mieszkanie które kiedys będzie Moje. A pozatym mając umowe na najniższa krajowa i druga na zlecenie nikt mi nie da kredytu więc wole sobie płacic te 800 zł i mieszkac sama :D

Gość natalek78
aaaaaaaas a w jakim banku?

jak będę miała kupowac mieszkanie to sprzedam działke i kupię takie na które mnie będzie stać za gotówke :)

Gość aaaaaaaas
Miesiecznie spacalismy 2300 wiec nawet szybko zlecialo te 7 lat

Gość kokonik
Ja też tak zawsze wolałam - nie jestem uwiązana do miejsca, mogę się zawsze gdzieś przeprowadzić. Ale mój narzeczony postanowił kupić mieszkanie, znalazł w fajnej lokalizacji i kupuje w Singlu na swoim - rata będzie niewysoka+ do tego czynsz i rachunki, to wyjdzie tylko niewiele więcej niż wynajem. Po 8 latach albo spłacimy wcześniej kredyt, albo zmienimy kredyt na taki w którym ja też będę uwzględniona, więc dostaniemy go na krótszy okres czasu (odsetki też wtedy będą niższe)

Gość natalek78
aaaaaaaas to brzmi całkiem rozsądnie a czy teraz po wycofaniu rodziny na swoim będzie jakiś nny program rządowy, myślicie, że to będzie bardzo korzystne i zaczekać na to?

Gość klkml;
to już wolę wynajmować przynajmniej nie daję za friko korporacji bankowej kasy :o wolę już płacić czynsz właścicielowi kamienicy, serio

cos amja wprowadzic, ale w rns swoim mozna było chyba kupic mieszkanie uzywane ateraz ma byc tylko nowe. Tak mi się cos obiło o uszy :)

Gość klkml;
a właśnie czemu Wy się uparliście by na siłe mieć swoje? a nie wynajmować? tylko mi nie gadajcie, że GDYBY CO TO MAM SWOJE I NIKT MNIE NIE WYKOPIE bo to nie prawda zanim spałcicie za kilkadziesiąt lat to będzie Wasze a wczesniej wykopie Was komornik jak nie zapłacicie raty

Gość natalek78
no tak, ma byc nowe, to wiem na pewno i pierwsze tez ma byc ale ciekawe, jak to jest z ratami