Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luano

Klub Zaniedbanych Mamusiek

Polecane posty

hej kobietki jak tam idzie u mnie ok, wczoraj spotkałam dawnego sąsiada i powiedział mi że super wyglądam więc chyba nie jest aż tak tragicznie;-) hehe ale przydałoby się parę kg zgubić szukam jakiejś fajnej dietki ale nie mogę znaleźć nic fajnego, pozdrawiam

Ex de bill - bez przesady z tym wiekiem:) Ale zobaczysz sama ile nowych wiadomości zaczniesz przyjmować jak dziecko pójdzie do szkoły:) Chcąc - nie chcąc:) A co do odchudzania to na szczęście też chłopaki zjedzą co zrobię. Ale na wieczór mój mąż sobie wyciąga cos z lodówki ( kabanosa, kalarepkę, kawałek czekolady) to oczywiscie mnie proponuje a ja mam za mało silnej woli by odmówić

własnie nie wiem wazka jak z ta szkola bedzie, bo tutaj nie klada podobno tyle dzieciom do glowy;) ale tez mam nadzieje, ze sobie cos przypomne:) to na rowerek wsiadam:) jak Wam idzie dziewczyny?

Gość Nataszka29
Zaniedbana mama- super ciuszki kupiłaś, a można wiedzieć w jakiej kwocie zmieściłaś się? pozdrowienia i tak trzymajcie. super że ten temat istnieje :)

Gość ZaniedbanaMama
Te sweterki w granicach 44 (bodajże) za sztukę. Kilka pasków - też jakoś niedużo - około 10 zł za sztukę. 3 bokserki, pod sweterek - 12 zl za sztuke. I 5 sukienek - kazda za 43-44 zl :) Dziewczyny - moja mala spala w nocy 8 h!!!! :D Z 3 przerwami, ale spala. :D

Gość ZaniedbanaMama
Ja zaglądam gdy mala spi, ale spi niewiele... ;) Dziewczyny, rano dopadl mie okropny bol piersi, teraz mnie mdli i mam 38.6. Czy to moze byc zapalenie? Mala nie ma goraczki. Ale ostatni tydzien tez troszke wymiotowala. Albo jakas dziadowska grypa zoladkowa, ale z bolem cyckow? Noca byly twarde jak kamien, a mala niestety najada sie z jednego. I to nie wszystko. :/

Hej mamusie! Ju.ż jestem na posterunku :-) Ex D -Bill nie skreślaj nas tak szybko :-) Było trochę wolnego i zapewne każda z nas jakoś pożytkowała ten czas, niekoniecznie w sieci, ja na przykład wypoczywałam i korzystałam ze stałej obecnosci męża w domu, zaliczyłam dwie imprezy, ale cały czas pilnowałam by się nie zaniedbać. Nie udało mi się w sobotę, jakoś tak zmęczona byłam od rana i lezałam sobie na sofie czytając książkę, włosy czyste, ale po nocy straciły kształt, wiedziałam, ze nie mogę się poddać, ale tak mi się nie chciało, w końcu powiedziałam sobie, ze nikt do mnie nie przyjdzie, ja nie wychodzę, to daje sobie na luz. Bardzo źle, teraz to wiem, wiec w moim przypadku jest tak jak napisałam wczesniej, częsciej powodem mojego zaniedbania jest lenistwo i bardzo złe nawyki praktykowane od kilku lat, bo na pewno nie brak czasu. Ogólnie mam tak, ze włosy przetłuszczają mi się szybko, na drugi dzień od mycia nie wyglądają na tłuste, ale ja czuje, że są oklapenięte i bez blasku i często odpuszczam sobie mycie codziennie, myśląc, ze przecież włosy nie są brudne...to takie moje głupie myślenie, ktore trzeba zmienić i myć włosy codziennie :-) no i wyszedł elaborat, a pisałam tylko o głowie hee :-D MELDOWAĆ SIĘ!

melduję się;-) idę oglądać powtórkę julii a później do roboty;-) postanowiłam się od dziś odchudzać ;-) pozdrawiam

czesć mariolka! no właśnie w temacie odchudzania to porażka u mnie :-o nie mogę sie zorganizować z obiadami i zakupami. Mam dość stania przy garach. żeby mąz jadl to co ja, to jakoś inaczej, ale nie ma szans na to. No muszę jakoś to dzisiaj przemyśleć, ale pomysłów nie mam za grosz.

Gość ZaniedbanaMama
Hej, a ja przy sniadaniu. cora 3 dzien spi noca 7 h - z 2 godzinnymi przerwami ;D jestem w 7 niebie. Na razie jem sniadanie, zaraz sie wykapie i strzele makeupa o ile mala nie wstanie. Jak wstanie to pewnie zrobie to dopiero kolo 11 na drzemce :)

Gość frędzel żółty
zaniedbanamama- własnie źle robicie wy drogie mamy jeśli robicie tak jak piszesz w ostatnim poście- wstajesz razem z dzieckiem i swój wygląd uzleżniasz od czasu jaki da tobie dziecko. nie lepiej wstać poł godz przed dzieckiem,prysznic,makijaż,fryzura? potem wstaje dziecko-ogarniasz je i szykujesz sobie śniadanie ale elegancko wyglądasz. mnie nawet śniadanie nie smakuje jak jestem taka zaspana, nieświeża po nocy, wszytsko w biegu przy dziecku. A już jak ktoś wpadnie niespodziewanie przed południem no to wtopa.

frędzel żółty moje dziecko wstaje przed 6 rano więc Twoim zdaniem mam wstawać o 5??? bo jak dla mnie to zły pomysł...

Gość no ale to nie wina organizacji
Tylko kwestia chęci. Tak pisałyście na początku. Więc po co te tłumaczenie,że dziecko wstaje o tej lub o tej? O siebie trzeba dbać! Ja jestem praktycznie sama z dzieckiem bo męża nie ma po 12h,bo pracuje ok. 60km od miejsca zamieszkania i dojazdy zajmują mu dużo czasu. A jak jeszcze czasem musi zostać dłużej w pracy to nie wiedzę go i 14h. A w domu ugotowane,posprzątane, ja umyta-może nie codziennie pomalowana,ale codziennie w czystych ciuchach, bawię się z dzieckiem,mam czas na neta i jakoś nie narzekam. Trochę samodyscypliny dziewczyny! Powodzenia.

Gość ZaniedbanaMama
Wiem, ze zle, ale pozniej ledwo zyje... Mialam tragiczny dzien, cholera, dopiero ide sie kapac. :/ Wrocil maz to przejal corke. Ona nie spala od 9 do teraz. Teraz tez nie spi! To nienormalne. nawet sie wysikac normalnie nie da. Nie wiem skad jej sie to wzielo, bo od malego probuje ja nauczyc aby pozajmowala sie troche soba... dzis jakis porabany dzien... Ja zwykle juz nie spie o 5 - kolki... wiec jesli mam mozliwosc tak jak dzis pospac do 8 to korzystam. Teraz jem i mam czas, wiec sie ogarne, bo mala gluzy sobie z mezem...

Gość ZaniedbanaMama
Poza tym, nigdy nie wiem kiedy wstanie moje dziecko - ma dopiero 2.5 miesiaca i nieunormowane godziny snu ;)

Gość a wysrać się masz czas asiu?
Nie rozumiem Cię,jak to nie masz czasu iść do łazienki bo dziecko? Normalnie kładziesz w łóżeczku i idziesz. Jak masz małe mieszkanie to usłyszysz jak duży dom to kup nianię elektroniczną. Kasę chyba masz? Jak można być tak nierozgarniętym?

No dziś miałam urwanie głowy, ale ze wszystkim się ogarnęłam. Z tym wstawaniem przed dziecmi jest to racja niezaprzeczalna, sama teraz to odczuwam, zawsze wychodziłam z założenia, ze lepiej dłużej pospać, bo nie wiadomo jak to będzie w dzień, ale wtedy wstawanie z dziećmi powoduje, ze rzeczywiście na siebie nie ma się czasu, albo dopiero w okolicach południa. Podpisuję się więc pod krytyką i dobrą radą obiema rękoma. Wiem,ze jest to ciężkie zwłaszcza jeśli się ma niemowlaka, który nie wiadomo czym nas zaskoczy, ale idzie się przyzwyczaić. Ja po tygodniu takiego trybu nie umiem sobie wyobrazić jak przez tyle lat mogłam spać do 9. Zaniedbana mamo doskonale wiem co przechodzisz, mój synek jak się urodził to po 3 tyg. życia przesypiał prawie całe noce na piersi, do tego miał jeszcze dwie drzemki po 3 h w ciągu dnia, po prostu raj. moja córeczka natomiast, wydaje mi się, nawet teraz jak wspominam, że nie spała prawie wcale. W nocy budzenie co 2 h, w dzień ani jednej drzemki dłuższej niż 30 min, ale raczej po 10 min, 15 min, chyba, ze non stop bujając ją. Trwało to około 10 miesięcy, teraz jeszcze potrafi budzić się w nocy ze 3 razy, mimo iż ma 1,5 roku, nie ma reguły, ale minie szybko, najgorsze to zimę jakoś przetrwać i będzie z górki. Juz i tak wielki postęp, ze przesypia Ci 7, 8 h w nocy:-) Myślę sobie, ze może jak się zawzięłaś by zadbać o siebie, to ona jakoś odczuwa Twoje samopoczucie? Popróbuj tego wczesnego wstawania, choć jak napisałam w Twoim przypadku to ciężkie, bo każda noc to niespodzianka i trzeba chwytać sen póki można :-) Tym bardziej jeśli karmisz piersią, mama musi być wypoczęta!

witam Wszystkie z rana;-) melduję się ;-D idę się ogarnąć później śniadanko i dalej z górki;-) zajrzę do Was ok południa pozdrawiam

No mariolka ty zawsze na posterunku :-) Właściwie cieszy mnie, że częstotliwość postów spadła, bo trudno było mi nadążyć, no i jest to chyba oznaka tego, ze nie mamy czasu bo zajmujemy się sobą:-)

Miałam tu dopomóc sierpniowej mamie bodajże w temacie diet, sierpniowa mamo daj znać, ze jeszcze tu zaglądasz, żebym nie pisała na darmo hehe, teraz czas jest cenny :-)

No a jak już zaczęłam o dietach, to jak u was idzie? trzeba zmodyfikować troszzeczkę ten temat, bo za tego co piszecie dbanie o siebie wychodzi nam coraz lepiej, a więc należałoby się wziać za formę. Jakie ćwiczenia jeszcze polecacie, oprócz wspomnianych tutaj wcześniej? kiedyś odpalałam na youtubie filmiki z serii bodies in motion, ale kiepska jakość, no i trochę trzeba hałasować, co przy porannym ćwiczeniu jest niewskazane, bo przecież chodzi o to by dzieci jeszcze spały :-) No ja walczę wciąż z piłką, naprawdę fajna sprawa, ale to tylko w ciągu dnia, jakoś nie wychodzą mi ćwiczenia poranne, bo wolę pić kawkę i siedzieć w necie i relaksować się spokojem, na wieczór z kolei biorę długą kąpiel, smarowanie, tarkowanie itp. a potem jakaś książka film i też mi szkoda czasu na ćwiczenia, co powoduje, ze niewiele w cm ubywam :-( teraz widze, ze chyba do tego najciężej jest mi sie zmobilizować..help!

Hej dziewczyny! Trzymam za Was kciuki. Luano przesyłam wirtualnego kopniaka dla mobilizacji.

Gość ZaniedbanaMama
Hej :) Wstalam i ... dalam malej na razie smoka, jadla 2 h temu, myslalam, ze sie nie da, ale poki co jeszcze drzemie :) Co do diety, ja jem musli z mlekiem ryzowym :)

właśnie jestm po mega zakupach, postanowiłam teraz kupować na miesiąc żarcie do zamrażarki, zobaczymy jak to będzie, ale padam, właśnie skończyłam porcjować i mielić uhhhhh...zaniedbana mamo coraz lepiej u Ciebie, mówiłam, ze nadejdą dni gdy zaczniesz mieć coraz więcej czasu, mam nadzieję, ze pożytkujesz go na siebie :) LaManiu fajnie, ze udało ci się znaleźć żłobek, bo u mnie w miescie to tylko dla wybrańców, oby mało chorował, bo to chyba największa zmora złobkowych dzieci.