Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ratunku!!!!

Rana na twarzy!

Polecane posty

Gość Ratunku!!!!

Czesc! 3 dni temu drapnęłam się przypadkiem paznokciem w brodę, zdarłam sobie skórę, ale nie było to duże, pokryłam fluidem i miało się szybko wygoić. Niestety rana została podrażniona, chłopak z którym się spotykam ma słodką bródkę, ktora okazała się w tym przypadku zgubna i mam teraz na twarzy wielką, wydrapaną, żółtą dziurę o ok. centymetrowej średnicy, szczypie to niemożliwie, wygląda paskudnie, a kiedy tylko poruszę ustami, np żeby się uśmiechnąć, wtedy to co się ledwo ledwo zaczynało goić - pęka i szczypie jeszcze bardziej, a rana jest ciągle wilgotna. Jak najszybciej coś takiego wyleczyć, bo wstyd z czymś takim na ulicę wychodzić, poza tym pieeecze i boję się blizny!

Gość Ratunku!!!!
dzięki, ale niestety nie stać mnie na tak drogie cacka. Zastanawiam się, czy jest mozliwe, zeby w ten sposob (nie daj Boże) nabawić się jakiegoś liszajca, czy Bóg wie czego, nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam, więc panikuję

Gość rivanol a kremie
15 zł w aptece, posmaruj na noc rano fluid i tak do skutku

Gość Tylko i wylącznie
kada rana goi sie najszybciej jesli jej sie nie dotyka i wietrzy. ŻADNEGO fluidu czy kremu na ranę nie powazna jestes???? Nie pamiętasz juz jak mala bylas i kolana obdarte i jak szybko się goiło? Jak masz rankę to jej nie dotykaj i nie nanos na nią bakterii. I nie lamentuj. Nie takie "rany" ludzie mają.

Gość Ratunku!!!!
Spróbuję zatem Rivanol, ale fluidniestety odpada, bo zbyt bardzo boli i zbyt jest to wilgotne

Gość żaden rivanol
tylko tormentiol kup za 2 - 3 złote. Przyspiesza gojenie się ran

Gość Ratunku!!!!
Lamentuję, bo uwierz, wygląda bardzo nieestetycznie i szczerze mówiąc, mało przypomina zwykłą ranę. Fluidem posmarowalam tylko raz, teraz juz tylko woda utleniona

Gość Ratunku!!!!
oj, skoro takie tanie, to zaryzykuję. Dopytam jeszcze Panią w aptece. To lecę kupować

Gość żaden rivanol
Mówię Ci zainwestuj w tormentiol, bez recepty w każdej aptece. Ta maść dodatkowo ma kolor taki beżowy więc jak odpowiednio posmarujesz to ukryje ranę. Dodatkowo działa antybakteryjnie i przyspiesza ziarninowanie ran. Jak mam jakiegoś pryszcza to zawsze używam właśnie tormentiolu.

Gość Spokojnie :)
Miałam tak nie raz z własnej głupoty, tylko ja rozdrapuję w ten sposób syfy. Podstawa: nie ruszaj tego! Dwa razy dziennie normalnie umyj twarz, a tego albo nie smaruj niczym albo środkiem specjalnie do tego przeznaczonym-Tribiotic, dobry jest Avene Cicalfate. Jak sie juz nie będzie sączyć możesz to normalnie zatapetować, po około czterch dniach strupek powinien sam odpaść. Zazwyczaj jesli sie przy tym więcej nie grzebie nie zostają blizny.

Gość Ratunku!!!!
dzięki wielkie! właśnie o to mam zamiar pytać w aptecę

Gość Ratunku!!!!
Panie w aptece doradziły, że lepszy od tormentiolu bedzie jednak Tribiotyk, więc próbuję! Dziękuję wszystkim za odpowiedzi!