Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adziaaa

Badania hormonalne - jak załatwić??

Polecane posty

Gość adziaaa

Czy ginekolog w ramach NFZ może dać skierowanie na badania hormonalne? Podejrzewam że mam problem, bo coraz więcej włosków mi rośnie w nietypowych miejscach ciała. Do endokrynologa trzeba skierowanie miec i są masakryczne kolejki.

Gość Perw mobilna
Ja bym jednak radziła poprosić o skierowanie do ginekologa-endokrynologa. Poszukaj na stronie NFZ gdzie możesz iść - nie wszędzie muszą być kolejki. Ja czekałam 5 tygodni na wizytę. Zwykły ginekolog też może Cię skierować na badania hormonalne. Masz jakieś inne objawy? Cera, włosy, waga, miesiaczka, libido, uderzenia gorąca/ciągle jest Ci zimno itp.?

Gość adziaaa
Nasilił mi się łojotok chociaz już dawno odstawiłam tabletki anty, wyskakuja pryszcze na plecach, dekolcie, nawet na udzie, nie wiem co się dzieje. Te włoski to mam niemal wszedzie.

Gość Perw mobilna
A miesiączka regularna?

Gość adziaaa
Cykle po 29 dni, miesiączki juz bez skrzepów ale miałam ok. rok temu usuwaną torbiel. Tych włosów z roku na rok jest coraz więcej.

Gość ważn....eeeee
czemu nie pojdziesz tych badan zrobic prywatnie? wtedy nie trzeba skierowania ja bym sie na nfz nie prosila, bo pewnie i tak nie da...

Gość Perw mobilna
Koszt wszystkich badań hormonalnych to nawet kilkaset złotych. Lekarz po wywiadzie kieruje na konkretne. Ja się o nic nie prosiłam. Zarówno skierowanie do gin-Endo jak i skierowanie na badania dostałam bez słowa.

Gość adziaaa
Tylko nie weim, czy ginekolog mi uwierzy, jak powiem o problemie. Nie wyobrażam sobie pokazać mu się zarośnieta.

Gość Perw mobilna
Problem z dupy. 🖐️ Od tego jest lekarz. Myślisz, że będziesz pierwszą pacjentką w karierze z takim problemem?