Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzyna1996207

Grzybica pochwy? Pomocy!

Polecane posty

Gość katarzyna1996207

Zacznę od tego, że nawet nie wiem czy o grzybica i liczę na waszą pomoc.. Wszystko zaczęło się już w kwietniu, około tygodnia przed okresem. Przez pierwsze 2 misiące nic nikomu nie mówiłam, postanowiłam przeczekać. A, dodam, że mam 16 lat. Nie współżyje. no to tak kwiecień, maj, w czerwcu chyba o swoi problemie wspomniałam mamie,ale się nie przejęła zbytnio. więc chyba nie mam na co liczyć. w lipcu i w sierpniu ustąpiło, zero objawów, jak nowo narodzona, bez tych przykrych dolegliwości, a stosowałm przedtem clotrimazolum, nie pomagało ani trochę. we wrześniu wszystko od nowa. może stres spowodowany nauka? sama nie wiem jak to tłumaczyć! należe do osób bardzo nerwowych i niespokojnych. znów zaczęło się pieczenie jakby wrzątek wylewany na miejsca intymne, spora ilość upławów. ból nie do zniesienia. chodzenie, siedzenie, leżenie, w każdej pozycji to szczypanie, swędzenie. uczucie jakbym miała kolce kaktusa w majtkach. coś okropnego. mamy konic pażdziernika. 6 listopada powinnam dostać okres a znów już nie wytrzymuję. po każdej miesiączce ustępują objawy na jakieś niecałe 2 tygodnie. w zeszłym miesiącu stosowałam iladian direct plus, ale nic z teg oczywiście, po miesiączce również profilakycznie jak zalecano, ale nic z tego. ubłagałam mame zeby isc do apteki bo nie jestem w stanie funkcjonować! ja już nie wiem co robić. lekarza moja mama okłada już odkąd się z tym męczę... nawet stwierdziła, że to może być zapalenie pęcherza, bo dziwnie ze tak co miesiąc... nie wiem co robić, kobiety, pomóżcie. Przechodziłyście to? jest jakaś rada błągam.. nawet teraz wysiedzieć nie mogę! wycieka ze mnie jakieś białe, nawet żółtawe świństwo, nawet z grudkami.. nie wiem co robić. okrpne przezycia. pomocy..

Gość zau
idź do ginekologa -potrzebne ci są leki dopochwowe/ z opisu wygląda na grzybicę.

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
Ja miałam drożdżycę pochwy - podobno po antybiotykach. Idź do ginekologa, jak najprędzej.

współczuję.. i niestety nie rozumiem Twojej mamy, która zachowuje się całkowicie niepoważnie. masz 16 lat, powinnaś już móc sama pójść do ginekologa. z tego co opisujesz, to wygląda na infekcję mieszanką: grzybiczo-bakteryjną, ale potwierdzić to mogą wyłącznie badania i lekarz. sama się z tego nie wyleczysz, zwłaszcza, że trwa to tak długo. czy Twoja mama sobie nie zdaje z tego sprawy, że nieleczone infekcje mogą prowadzić do bezpłodności? noś miękką bieliznę, podmywaj się płynem z kwasem mlekowym np. lacibios femina protecta, możesz też probiotyki takie łykać na florę - jednak to są działania osłonowe, profilaktyczne, przy Twoim objawach nie masz innego wyjścia - MUSISZ iść do lekarza.

Gość misiaczek24
Umów się koniecznie do ginekologa, tylko leczenie u specjalisty jest skuteczne, żadne domowe sposoby Ci tu nie pomogą. Pamiętaj abyś po leczeniu zastosowała probiotyk np. dopochwowy invag, który odbuduje Twoją mikroflorę. Nie bój się wizyty u ginekologa to lekarz jak każdy inny.

Gość --alka-- :)
Koniecznie idź do ginekologa, nie rozumiem Twojej mamy. Miałam podobne objawy i po wymazie z pochwy okazało się, że oprócz grzybicy dodatkowo mam bakterię Escherichie coli. Lekarz Ci pomoże, przepisze właściwe leki. Tak jak dziewczyny piszą w trakcie leczenia i po przeleczeniu pamiętaj o probiotykach, ja przy takich infekcjach zakładam sobie invag przez siedem kolejnych dni, szybko przynosi ulgę i skutecznie kolonizuje pochwę. A tak na przyszłość, to warto stosować probiotyki profilaktycznie.

Gość Betty Q
No faktycznie, Twoja mam zachowuje sie dość dziwnie. Możesz podejsc do lekarza rodzinnego i powiedz co sie dzieje, da Ci cos na przeczekanie do czasu wizyty u ginekologa, przy okazji "wpłynie" na mame, zeby nie bagatelizowała takich objawów. Z pewnościa dostaniesz tabletki dopochwowe, i tak jak pisza dziewczyny, nie zapomnij o probiotykach po leczeniu, najlepiej tez dopochwowe typu Lactovaginal czy Invag, bo działają szybko, równoważa mikroflore pochwy i zapobiegają nawrotom tego świństwa.

Gość lady bronka
dziewczyny mają rację, tylko ginekolog tu może pomóc, szczególnie że męczysz się od paru miesięcy. probiotyki typu lactovaginal są jak najbardziej wskazane, jeśli wolisz doustne możesz stosować np. provag.

Gość eRzecznik Polpharma
Witam, Ze względu na przewlekły charakter dolegliwości proponuję nie leczyć się własnymi sposobami tylko skorzystać z pomocy lekarza. Jeśli nie chcesz iść do ginekologa, lekarz POZ-u na pewno udzieli Ci porady. Pozdrawiam, eRzecznik Polpharma eRzecznik Polphama to Ekspert, który odpowie na Twoje pytania dotyczące problemów grzybiczych i udzieli Ci profesjonalnej porady. Jeżeli masz więcej pytań do Eksperta zapraszamy na stronę: www.leczpaznokcie.pl