Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TropicielMendWszelakich

najpierw Waszczykowski a teraz Kaczyński

Polecane posty

żenujące lizusostwo rządowch piesków jest żenujące. ale niestety ponieważ dotyczy spraw ważnych to jest również groźne.

a co do niszczenia państwa to tak jak wczoraj powiedział kaczyński - niszczenie polski to rządy tuska. jest to niszczenie zarówno ekonomiczne w postaci wysysania ostatnich grosz z narodu przez bandę złodziei przy żłobie jak i polityczne w postaci sprzedawania interesów polski w zamian za potencjalne synekury dla swoich w UE czy gdzie indziej jak w końcu naród kopnie te kanalie w zad.

"dla niego granic nienawiści politycznej nie ma. " 123 a ta "nienawiść" przejawia się tym że zamiast zgodnie z klakierami śpiewać "nic się nie stało, polacy nic się nie stało" bez względu na to czy chodzi o afery, kompromitującą nieudolność czy o zbrodnię to domaga się szukania sprawców i wyciagania konsekwencji. w państwie tuska rzecz wręcz niesłychana.

niezłe podsumowanie ostatnich "dokonań" naszego rządu miłości: 123 "Panu premierowi idzie ostatnio kiepsko bez wątpienia. Obietnice "drugiego expose" cokolwiek się nie zgrały ze złożonym równolegle projektem budżetu, stadion okazuje się kosztowną fuszerką, za którą trzeba na dodatek wypłacać fuszerom horrendalne premie i odprawy, łgarstwa o wzorowym śledztwie w Smoleńsku prują się jak koronka, autostrada A-2 rozminęła się o 30 metrów z obwodnicą Warszawy i trzeba je łączyć "prowizorycznym pomostem", bo rozpisanie przetargu na odcinek 30-metrowy jest niepodobieństwem, a bez przetargu dróg budować nie wolno, szumnie zapowiadany program rodzimej energetyki atomowej skichał się po utopieniu w nim grubych milionów jak - nie przymierzając - równie szumny plan informatyzacji państwa, geniusze z MSZ umieścili w internecie dokładne rozliczenie pieniędzy przekazanych, w świetle tamtejszego prawa, nielegalnie, białoruskiej opozycji i na wszelki wypadek wysłali jeszcze pocztą zwykłą, wprost do tamtejszego KGB, PIT-y dla każdego konkretnego opozycjonisty, a potem wzorem Łukaszenki usiłowali zastraszyć polską gazetę, by tego nie ujawniała... Blamaż goni blamaż, szkoda czasu na wyliczanie." 123 http://fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz-mysli_nowoczesnego-endeka/news/nabijanie-w-butelke-po-lacinie-in-vitro,1856665

Gość baranekk..
tak jakoś zauważam , że 'ci' lewi i tacy nie za bardzo polscy ...nie potrafią swoimi słowąmi napisać w miarą poprawnie paru sensownych zdań po polsku , wyrażających z jakims tam sensem ...coś co by tam chcieli przekazać coś wklejaja , jalichś tam swoich nieco 'madrzejszych ' ...ale to nie tak , słoma to słoma !!!

Gość kaczyści wydają certyfikaty
polskości - tylko dla swoich

a dla kogo mają wydawać, dla zdrajców którzy ze strachu albo dla korzyści opędzlują naród ruskim czy niemcom? a może małym kundelkom którzy im przyklaskują?

Gość baranekk..
'Żydowski pisarz Artur Sandauer uważa to za normalne i tak bezczelnie uzasadnił żydowską przemoc i dominację: "W czasie wojny zginęli prości Żydzi i wybitni Polacy. Uratowali się wybitni Żydzi i prości Polacy. Dzisiejsze społeczeństwo w Polsce - mówi Sandeuer - to żydowska głowa nałożona na polski tułów. Żydzi stanowią inteligencję, a Polacy masy pracujące." "Dlatego antysemityzm, wszelkie odruchy antyżydowskie w Polsce to choroba umysłowa, to buntowanie się ręki i nogi przeciwko własnej głowie. ' uważam , ze to jest motto rządzacej polską chazarii żydochazarzy wyrażają często swoje takie różne 'myśli ' , a to co mówią jest dla nich prawdą i kierunkiem działania onie nie rzucają słów na witr , ctylko czasami ppowiedza , to co myślą , a co powinno być tajemnicą

Gość dyndakbis
"Uratowali się wybitni Żydzi i prości Polacy. " uratowało się 10% Żydów i 90% Polaków - to że Polacy poświęcali swoich wybitnych to ich głupota bo wszyscy na wojnach oszczędzają wybitnych, nie tylko Żydzi. Przy czym wybitni to noie znaczy zasłużeni czy z dobrych rodzin, a naprawdę wybitni.

Gość baranekk..
wśród tych 10 % było 50% policjanów żydowskich , kapo i volksżydów . ...zresztą nie 10 % , tylko jakby podliczono dobrze , to raczej 30 % . niemieccy żydzi się jakoś uratowali dostając przepustkę od 'nazi ' do palestyny , albo do USraela a wschodnich skazano na holokaust

Gość AK było grabarzem
Warszawy. Wywołano powstanie z góry skazene na masakrę. Z powodu głupoty komendy AK zgineło 200 000 warszawiaków a prawie całe miasto legło w gruzach.

Gość sfdsdf
Wyborcy PiS swoje nieuctwo, nieudacznictwo życiowe, brak chęci do ciężkiej pracy tłumaczą: spiskami, Żydami, Putinami itd. Próbują też się dowartościowywać, przedstawiając się jako "patrioci", chociaż są największą zakałą tego narodu. Pewnie, że w tym kraju nie wszystko jest idealne, rządzący popełniają błędy. Ale nie popełnia błędów ten, co nic nie robi. Ja na przykład chciałbym, żeby PO dokonało kolejnych reform: zlikwidowało przywileje emerytalne mundurówki i sądownictwa, zlikwidowało Kartę Nauczyciela, odchudziło administrację (powiaty są niepotrzebne, tak samo Urzędy Marszałkowskie). Pisiory takich reform na pewno nie zrobią, bo to populiści.

Gość AK było grabarzem
"niemieccy żydzi się jakoś uratowali" wiekszość niemieckich Zydów wyjechała nim aparat nzaistowskich represji wobez nich zaczął działać z całą bezwzględnością. Stąd stosunkowo wysoki odsetek niemieckich Żydów ocaliło życie. Polscy Żydzi nie mieli tej szansy.

"Ja na przykład chciałbym" 123 a ja na przykład chciałbym żeby skończyły się w polsce rządy "mira, rysia i zbysia". dłubanie przy powiatach czy innych pierdołach niczego nie zmieni bo największy problem polski to korupcja tak gigantyczna jak w jakimś kazachstanie. i dopóki tego się nie zmieni to nic się nie zmieni. za gigantyczne pieniądze "wybudowano" w polsce autstrady które rozpadają się zanim jeszcze wjechał na nie pierwszy samochód. faktyczni wykonawcy, firmy budowlane, nie dostały pieniędzy i poupadały. no to przepraszam bardzo ale gdzie jest ta kasa? gdzie jest kasa którą wydano na stadion narodowy który w czasie deszczu wygląda jak wielkie bajoro? "kapitalizm kompradorski" to jest problem polski a nie jakieś tam powiaty. i jak słucham tych którzy chcą "pewne nieprawidłowości" naprawiać to nie wiem czy mam nad ich głupotą płakać czy się z niej śmiać. system w którym funkcjonujemy jest zbudowany przez służby specjalne dla "krewnych i znajomych" i żadne majstrowanie przy powiatach niczego nie naprawi.

Gość baranekk..
ponieważ niemcy dali im 'wypowiedzenie polscy i inni mieli szanse poniewż niemcy zproponiały 'wykup ' ale amerykańscy bogacze mieli w 'doopie' wykup swoich wschodnich braci , poświecając ich jako 'barankki' w swojej ideologii

Gość bzum
Radiowa Trójka podała,że red nacz Rzepy oddał się do dyspozycji właściciela w związku z artykułem o trotylu. Chyba uznał swój błąd. Szacunek. P. S. Off-bardzo jadowicie piszesz. Nie wiedziałem,żeś taki prawoskrętny...

Gość DoroteaLolicka
"red nacz Rzepy oddał się do dyspozycji właściciela " powinien zwolnić Gmyza najpierw to ta miernota nie pierwszy raz dała plamę

"Off-bardzo jadowicie piszesz. Nie wiedziałem,żeś taki prawoskrętny..." 123 co to znaczy "prawoskrętny"? ja chcę uczciwego państwa po prostu. państwa w którym ABW przychodzi do blidy za milionowe przekręty na węglu a nie do frycza za "antykomor.pl". nie rozumiem jak można inaczej. tymczasem nie wiem jakim cudem, propagandzie udało się wmówić ludziom że blida, sawicka i inni to "niewinne lelyje" i "ofiary kaczystwoskich zbrodni". ja wcale nie przepadam za kaczorem bo on jest socjalistą. no ale lepszy socjalista kaczor niż całe hordy tych socjalistycznych złodziei łżących na każdym kroku. jak czytam o "reformach" to mi się rzygać chce. bo te "reformy" to polegają na tym że pan buzek z PO tworzy jakieś "ofe" a pan tusk z tego samego PO odbiera tym "ofe" kasę. i obaj są w jednej partii i obaj są zajebiści, reformatorscy i nowocześni. a w wyniku tych ich "reform" płacimy coraz więcej i mamy coraz wyższe długi. i tylko "straszny kaczor" nie narobił długów i podatków nie popodnosił.

Gość 4-Jajeczny
"red nacz Rzepy oddał się do dyspozycji właściciela " moim zdaniem, przed hańbą może uratować go tylko zwolnienie Gmyza i rezygnacja ze stanowiska ! Oddanie się do dyspozycji to kokieteria.

dla mnie jest czymś potwornym jak ten naród jest ogłupiony. jak teoretycznie rozumni ludzie dali się "poszczuć na kaczora" i naprawdę go nienawidzą. to im dobiera jakiekolwiek zdolności do logicznego myślenia i do oceny tego co wyprawia obecny rząd. a tymczasem bezrobocie rośnie, długi rosną, podatki rosną itd itd. a jak się rozmawia z tymi cholernymi oszołomami to ich zdaniem rząd za to wszystko nie odpowiada i na nic właściwie nie ma wpływu. premier tusk zajmuje się tylko wygłaszaniem kolejnych, coraz bardziej oderwanych od rzeczywistości "expose" i napierdalaniem na kaczyńskiego. i tak trwa to już 5 lat a PO wciąż ma najwyższe poparcie.

Gość bzum
że zacytuję:przez gniew waszmości prawda przebija :-) No może nie do końca,ale jednak... Nie rozwodzę się-z tel piszę. W skrócie-trzeba nam rozsądnie wybrać nową i światłą reprezentacjię,bo obecna i poprzednie od 23 lat mówią,że jest ok,a jest gnój. Tyle mojego. Pozdrawiam i milknę.

Gość baranekk..
dlatego że propagandą od czasów powstania komuny w 1917 zawładęla chazaria , która wie jaką siłą jest propaganda oszcządzajaca swoich , a uderzajająca w obce , najcząściej 'nacjonalistyczne siły ' swiatowe media propagandowe w chwili obecnej opanowane sa poprzez chazarie ...a reszta to media niszowe to jest ich główna broń w opanowywaniu umysłów kmiotów , których jest zdecydowana wiekszość oni to zrozumieli już dawno , i tylko powielają dawno sprawdzone wzorce odziałujące na masy może w nieco bardziej subtelnej formie , nieco inteligentniej noiż dawniej ...ale jest to samo i działa tak samo kłamstwo , półprawda i isynuacja to jedynie środek do przekazu dla 'gojka którego należy i można zawsze oszukać ' '

Gość Deiandra MacClinsh
Tusk powinien brać lekcje taktyki politycznej u Millera. Inaczej Kaczyński go przewalcuje ...

"przed hańbą może uratować go tylko zwolnienie Gmyza" 123 o jakiej to "hańbie" szanowny pan mówi bo nie wiem? hańby jeżeli chodzi o smoleńsk to jest dużo ale obciąża ona raczej panią kopacz która opowiadała jak to "metr w głąb" rosjanie przekopywali ziemię. hańba dotyczy tych którzy pisali łgarstwa o naciskach o pijanym błasiku mieli "świadków" awantury na lotnisku którzy później "rozpłynęli się w smoleńskiej mgle". a rzeczpospolita pisząc o śladach materiałów wybuchowych niczym się nie zhańbiła, to są fakty: 123 "Badania w Stanach Zjednoczonych potwierdziły, że na pozostałościach ubrania mojej kuzynki i jej pasa bezpieczeństwa były ślady trotylu. Te rzeczy przywiozłem bezpośrednio Moskwy" - mówi reporterowi RMF FM Tomaszowi Skoremu kuzyn zmarłej w katastrofie smoleńskiej Ewy Bąkowskiej. "Kiedy dostałem tę informację, zamarłem" - dodaje Stanisław Zagrodzki. 123 http://www.rmf24.pl/raport-lech-kaczynski-nie-zyje-2/fakty/news-krewny-ofiary-spod-smolenska-na-ubraniu-i-pasie-bezpieczenst,nId,645609

Gość kim jest Gmyz ?
Cezary Gmyz w zawodzie dziennikarza pracuję od ponad dwudziestu lat. Zaczynał w TVP, gdzie zajmował się treściami religijnym i relacjonował pielgrzymki papieża Jana Pawła II. Później współpracował z "Życiem Warszawy", "Życiem" i "Wprost". Rozpoznawalność dała mu współpraca właśnie z tym ostatnim tygodnikiem. O czym wówczas pisał? Głównie o religii i historii. W archiwum tekstów opublikowanych przez niego we "Wprost", artykułów politycznych jest jak na lekarstwo. Szeroko zajmował się za to planowanymi zmianami w polskim Kościele i pontyfikatem Jana Pawła II. Osobiście jest luteranem, mocno zaangażowanym w działania tej społeczności w Polsce. Nie ukrywa tego, a w swoim Twitterowym opisie podaje: "Jako luterski kacerz od urodzenia w mniejszości. Bardziej reporter niż publicysta". W 2007 roku, po blisko czterech latach współpracy, odszedł z "Wprost" i rozpoczął pracę w "Rzeczpospolitej". Od kilkunastu miesięcy publikuje też w tygodniku "Uważam Rze".

Gość dupnik pomorski
"Osobiście jest luteranem, mocno zaangażowanym w działania tej społeczności w Polsce." jak widać chrześcijaństwo rzuca się na mózg i dlatego powinno zostać zakazane tak jak narkotyki. Dilerów chrześcijaństwa zwanych księżmi czy pastorami powinoo sie zamykać na długo.

Gość Rzeczpospolita to opcja
niemiecko-putinowska.

Gość baranekk..
zwykła rzecz - czyli rozbicie samolotu na tysiące drobnych części poniewierających sie na przestrzeni ponad kilometra od miejsca upadku , po katastrofie samolotu lecącego z prędkością małą , czyli 280 / h ...czyli bolidu na wyscigu samochodowym nie jest to możliwe bez eksplozji , której podobno nie było

Gość Fejfer K.
Tekst „Rzeczpospolitej o domniemanym wykryciu trotylu był kilkugodzinnym zwycięstwem wyborczym PiS-u. Obraz dla wyborcy mógł wyglądać tak: pracujemy na śmieciówkach, wszystko drożeje, trumny pozamieniane, a na dodatek Kaczyński miał racjęRuscy zabili. To była zapewne chwila największego politycznego triumfu prezesa Kaczyńskiego. W ciągu tych pięciu minut powiedział o „niesłychanej zbrodni i o „brutalnej dyktaturze zewnętrznej. A później było dementi i znowu się okazało, że po stronie prawdy nie stoi nikt, bo prawda jest politycznie nieużyteczna. Dzisiaj mamy reaktywację posmoleńskiego klinczu, w którym członkowie PiS-u wracają do starej retoryki, mówiąc, że coś tam wiedzą, ale nie mogą powiedzieć, bo pozabijają im ekspertów. A Julia Pitera straszy, że przyjdzie kaczyzm i wszyscy będziemy siedzieć w więzieniach. Koniec merytorycznych sporów.