Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TropicielMendWszelakich

najpierw Waszczykowski a teraz Kaczyński

Polecane posty

Gość Kordobnik
w Rosji była najpierw nieudana próba rewolucji liberalnej Kiereńskiego, a potem rewolucja bolszewicka czyli w zasadzie bunt robotników i chłopów wobec upośledzenia ekonomicznego i nadmiernej eksploatacji finansowany przez Niemców. Zadna z nich nie była rewolucją w rozumieniu Marksa bo Rosja była w okresie schyłkowego feudalizmu a nie w schyłkowego kapitalizmu. Rewolucja liberalna miała choć cień podobieństwa może ale bolszewicka wcale. Nie mieszajmy rewolucji bolszewickiej z Marksem. Bolszewicy brali z marksa co im pasowało a resztę pomijano lub stronniczo interpretowano. Najlepszym na to dowodem jest to, że Marks jest w każdym szanująccym się podręczniku filozofii, ekonomii, i socjologii oraz politologii, a Lenin tylko politologii.

Gość Kordobnik
"amerykę zbudowano na własności prywatnej i na równych prawach a nie na tym że przychodził komunista i odbierał osadnikowi dom a pole włączał do kołchozu." Ameryka rozwijała się w innych warunkach własności niż Europa. W Ameryce po eksterminbacji Indian ziemi było tyle, że każdy chętny mógł brać ile chciał, a w Europie cała ziemia nalkeżała do kogoś, najczęściej do bogatych.

"Najlepszym na to dowodem jest to, że Marks jest w każdym szanująccym się podręczniku filozofii, ekonomii, i socjologii oraz politologii, a Lenin tylko politologii." 123 a w jakich to "szanujących się podręcznikach ekonomii" publikuje się bredzenia marksa? 123 "Zadna z nich nie była rewolucją w rozumieniu Marksa bo Rosja była w okresie schyłkowego feudalizmu a nie w schyłkowego kapitalizmu." 123 to może mnie oświecisz gdzie to pan marks widział "schyłkowy kapitalizm" który "dojrzał" do robienia rewolucji?

Gość Soros o Marksie
„Ten człowiekpowiedział Sorossto pięćdziesiąt lat temu odkrył na temat kapitalizmu coś, co musimy teraz wziąć pod uwagę

Gość Soros o Marksie
"szanujących się podręcznikach ekonomii" publikuje się bredzenia marksa" tych, które poleca się studentom w Cambridge, w Oxfordzie, w Harvardzie, w Stanford, w Columbia itp ... Tam Maksa trakyują z całą powagą i szacunkiem jako jednego z najważniejszych myślicieli nowoczesności.

" a w Europie cała ziemia nalkeżała do kogoś, najczęściej do bogatych." 123 akurat po rewolucji przemysłowej problemem było to kto ma tę ziemię uprawiać bo chłopi uciekali do miast, więc przestań opowiadać pierdoły. a problemem europy było to co anglia chciała zrobić w ameryce - nakładać na osadników gigantyczne podatki. i dlatego wybuchła wojna o niepodległość. nie o brak ziemi tu chodziło a o naruszanie prawa własności przez takich jak ty, którym się marzy żeby inni na nich pracowali.

"tych, które poleca się studentom w Cambridge, w Oxfordzie, w Harvardzie, w Stanford" 123 czyli które? przestań krętaczu ściemniać.

przeczytałeś którykolwiek z tych podręczników, skończyłeś którąś z tych uczelni że tak się nadymasz czy swoją "wiedzę" czerpiesz z lewackich propagandowych ulotek opiewających komunistycznych zbrodniarzy?

Gość Kordobnik
"po rewolucji przemysłowej problemem było to kto ma tę ziemię uprawiać bo chłopi uciekali do miast" W Anglii od której się zczął eksodus chłopów do miast przyczyną był fakt, że zabierano biedakom ziemie pod wypas owiec aby wełnę eksportować do Flandrii które słynęły z produkcji włókienniczej. Potem do miast chłopi uciekali bo po rewolucji przemysłowej na wsi powstawały wielkotowarowe folwarki wyposażone w maszyny i na wsi nie było pracy.

Gość Kordobnik
"czyli które? " soory kolego, ale za wiedzę się płaci w kapitalizmie. Jeśli chcesz wiedzieć wejdż na strony tych uczelni i tam znajdziesz opisy kursów oraz zalecane podręczniki.

sorry się pisze pacanie przez dwa r a nie dwa o. widzę jak dobrze i wszechstronnie jesteś "wykształcony". jak każdy komuch "wyszkolony" na bredniach i komunistycznych legendach.

Gość kaubojczyk
ciekawe czy po tym kłamstwie trotylowo-nitroglicerynowym notowania PiS wzrosna czy spadną. Kaczor zakłada jak Goebbels, że kłamstwo powtarzane w nieskończoność daje wzrost poparcia, i dlatego obecnie juz w zywe oczy prawica kłamie. Zero obciachu.

Gość Szatanus
prawica kaczystowska gra na wywołanie buntu "prawdziwych" Polaków. Widać to wyraźnie w Gazecie Polskiej Codziennie która nieusatnnie puszzca tego typu aluzje. Być może artykuł Gmyza był pierwszą przymiarka do wywołania buntu. Prokuratura udaje że niczego nie widzi i konsekkwentnie niz nie robi. Tusk też udaje że jak kaczyści plują na niego to deszcz pada. Nikt już nie broni konstucyjnego porządku w państwie oprócz Millera i SLD.

!offerma- Nie jestem zwolennikeim PISu, nie jestem zwolennikiem PO, nie jestem Polakiem, a jestem zwolennikiem Nowej Prawicy i pana Janusza Korwina-Mike, dlatego że PIS chce eksterminacji Ślązaków, PIS chce wprowadzenia Stalinizmu i otwarcia ponownie obozów koncentracyjnych dla Ślązaków, tak jak zrobił to Bierut. Trzeba być ślepym aby tego nie widzieć, wiec ja dokonuję zwykłej samoobrny, walczy z tym, co jest zagrożeniem dla mojego narodu, czyli walczę z Polskim nacjonalizmem, które chce eksterminacji Ślązków, tak jak wykończyli Korfantego, który najpierw był propolski a potem proŚląski, wiec polactwo go wykończyło. A tymi komuchami to my. Ślonzoki sie zajmnymy, wykończyć komunistów to do nos żodyn problym, nasi starziki skutecznie na wszystkich fronatch tępili komuchów, bo nasi starziki walczyli w Wermachcie i w Waffen SS, a komuchy do dziś robią w majty, jak słyszą te dwa słowa.

Gość kolega Maieffsky
dziś w Rzepie cicho o aferze. Pewnie czekaja na ruch właściciela, który - moim zdaniem - powinien wywalić pół redakcji bo tam same oszołomy radykalno-prawicowe pracują udając dziennikarzy. Kompromitacja Rzepy jest tak głęboka, że tylko totalne wyczyszczenie redakcji z agentury wplywu kaczystów może przywrócić do niej zaufanie.

Gość Piątek T.
A propos palenia kotów i innych satanistycznych rytuałów, to mieliśmy Halloween. Jak już pisałem, kuria warszawska zakazała wiernym halloweenowych zabaw, bo to szataństwo, pogaństwo i czary. Okazało się, że kuria warszawska też uprawia gmyzm (ale gmyzm prosty gmyzowy, a nie tuskogmyzm pozytywny). Co kuria zrobi, to wyjdzie odwrotnie. Dotąd jeszcze nie widziałem, żeby warszawiacy jakoś specjalnie świętowali Halloween, nie licząc izolowanych klubowych zabaw. Natomiast w ten Halloween, po przewielebnym kurialnym zakazie, moje mieszkanie trzykrotnie zostało oblężone przez urocze nastolatki z upiornym makijażem, które domagały się cukierków. Nie miałem cukierków, bo nie znoszę słodyczy, w związku z tym dziewczęta obsypały mi wycieraczkę białym proszkiem (mam nadzieję, że to tylko mąka) i udekorowały ją kokardami z papieru toaletowego. A na pobliskich Powązkach odchodził handel nie tylko zniczami i pańską skórką, ale także potwornymi głowami z dyni. Aż się dziwię, że proboszcz od Karola Boromeusza pozwolił na to czarnoksięstwo: patron parafii zapewne przewraca się w grobie, czy gdzie tam teraz jest (pewnie nieco niżej niż sam grób). Bo Karol Boromeusz to był człowiek zasadniczy: w Szwajcarii pod fałszywym pretekstem (były to właśnie czary) aresztował 150 protestantów i torturował ich tak długo, aż przeszli na katolicyzm albo umarli. Dwanaście kobiet spalił na stosie i to w osobliwej pozycji, bo przywiązane do pala do góry nogami. Dlatego Kościół katolicki uznał go za świętego (to dopiero gmyzm) i Boromeusz patronuje świątyni na warszawskich Powązkach.

Gość Szatanus
"A na pobliskich Powązkach odchodził handel nie tylko zniczami i pańską skórką, ale także potwornymi głowami z dyni. Aż się dziwię, że proboszcz od Karola Boromeusza pozwolił na to czarnoksięstwo: patron parafii zapewne przewraca się w grobie, czy gdzie tam teraz jest (pewnie nieco niżej niż sam grób). Bo Karol Boromeusz to był człowiek zasadniczy: w Szwajcarii pod fałszywym pretekstem (były to właśnie czary) aresztował 150 protestantów i torturował ich tak długo, aż przeszli na katolicyzm albo umarli. Dwanaście kobiet spalił na stosie i to w osobliwej pozycji, bo przywiązane do pala do góry nogami. Dlatego Kościół katolicki uznał go za świętego (to dopiero gmyzm) i Boromeusz patronuje świątyni na warszawskich Powązkach." no i proszę tacy mordercy są wynoszeni na oltarze katolickie, a powinni sie smażyć w piekle za to co zrobili. Czas wypisać się z katolstwa bo niedosyć, że szerzy zabobony to jeszcze wielbi krwawe mordy dokonywane w imię krzyża. Hańba.

Gość matylda z piotrkowa
jezu co to za święty ... a pewnie są tacy zmanipulowani co się do niego modlą. Żal mi ich bo wpuszczeni w maliny nie wiedzą co czynią.

"dziś w Rzepie cicho o aferze" 123 bo nie ma żadnej afery. bo w odróżnieniu od kłamstw tvn i wyborczej wszystko co napisała rzeczpospolita to prawda. prokuratura łże tak jak łgała wielokrotnie wcześniej. tak jak próbowali wmówić wszystkim że zwłoki spoczywające nie w tych grobach co trzeba to "wina rodzin". jak zwykle w tym rządzonym przez zdrajców kraju.

"Badania w Stanach Zjednoczonych potwierdziły, że na pozostałościach ubrania mojej kuzynki i jej pasa bezpieczeństwa były ślady trotylu. Te rzeczy przywiozłem bezpośrednio Moskwy" - mówi reporterowi RMF FM Tomaszowi Skoremu kuzyn zmarłej w katastrofie smoleńskiej Ewy Bąkowskiej. "Kiedy dostałem tę informację, zamarłem" - dodaje Stanisław Zagrodzki.

Gość w polskiej wikipedii piszą
o Karolu Boromeuszu na klęczkach ale w angielskiej pokazują go jako postać kontrowersyjną. No cóż, dla katolików polskich najważniejsze jest że mordował innowierców, za to należy mu się miejsce w niebie. Swoją drogą strasznie krwawy był katolicyzm w XVI wieku. Nawet dzisiejsza Arabia Saudyjska wydaje się być krajem mało represyjnym przy porównaiu z tym co wtedy katolicy robili w imię boga.

"Prokurator Szeląg oświadczył, że na zakończenie badań tych licznych szczątków samolotu, prokuratura i jej biegli będą potrzebowali pół roku, być może więcej. Ile trwało to badanie, które wykazało TNT (trinitrotoluenu - red.) w tych szczątkach? 123 26 marca materiał został przekazany do Stanów Zjednoczonych. Został objęty nadzorem FBI. Czas przygotowania się do badań, do momentu rozpoczęcia wykonania badań, to były jakieś 2-3 tygodnie. Same badania trwają 48 godzin. 123 Czyli w ciągu miesiąca da się to zrobić nawet na drugim końcu świata? 123 Tak, metodami tego typu analiz da się to zrobić. Chcę jeszcze zwrócić uwagę, że podobne zestawy odczynnikowe, wykrywające większy zakres materiałów wybuchowych, są produkowane przez polskie odczynniki chemiczne pod nazwą PIR-1." 123 ciekawe dlaczego nasza prokuratura będzie potrzebowała pół roku, kto zgadnie? czyżby dlatego żeby przez ten czas kombinować, kłamac i fałszować dowody? no i oczywiście uruchomić medialną nagonkę na rzeczpospolitą która odważyła się opublikować niewygodne informacje. a może pan gmyz w tym czasie dostanie depresji i popełni jakże ostatnio modne "samobójstwo bez udziału osób trzecich"? tego też nie można wykluczyć. skoro petelicki popełnił, muś popełnił to i gmyzowi może się przytrafić.

Gość w polskiej wikipedii piszą
rozwaliła mnie ta informacja z polskiej wikipedii: "Był gorliwym biskupem oddanym bez reszty dziełu reformy trydenckiej. Przez kilkaset lat był sztandarowym wzorem nowego modelu biskupa czasów kontrreformacji." ja dziękuję za taki wzór ! A teraz do tego święty wzór.

"Swoją drogą strasznie krwawy był katolicyzm w XVI wieku" 123 lepiej zainteresuj się jak bardzo krwawi byli ci co w XX wieku zwalczali katolicyzm. poczytaj sobie np o "związku wojujących bezbożników", choćby z wikipedii: "Organizacja była narzędziem Wszechzwiązkowej Partii Komunistycznej (bolszewików), WKP(b), w walce z religią i kościołem. Jest odpowiedzialna za stosowanie przemocy w celu zwalczania różnych grup wyznaniowych, denuncjowanie osób wierzących, niszczenie obiektów sakralnych, profanację miejsc pochówku (głównie cmentarzy) i przedmiotów kultu religijnego. Działalność związku była wymierzona głównie w Rosyjski Kościół Prawosławny, jako największy związek wyznaniowy w kraju, w mniejszym stopniu w inne działające w ZSRR Kościoły. Ateizm był jednym z głównych elementów ideologii komunistycznej, zmierzającej między innymi do zlikwidowania religii." niejakiemu józefowi stalinowi też, tak jak i tobie, przeszkadzał kościół. wiadomo, im większa kanalia tym mu bardziej ten kościół solą w oku.

Gość Gwidon Z.
to mamy aparatczyka kościelnego z krwią na rękach jako świętego. Jak widać z opisu to był taki katolicki Dzierżyński albo Jeżow. Ciekawe ilu jest jeszcze takich świetych co w piekle powinni się smażyć, i pewnie się smażą.

dziwne że komuniści wierzą w piekło bo po tym co zorganizowaliście ludziom na ziemi jakiekolwiek piekło nie wydaje się straszne.

Gość .do offermy
"lepiej zainteresuj się jak bardzo krwawi byli ci co w XX wieku zwalczali katolicyzm." ale komunistyczni zbrodniarze zostali w większości przypadków potepieni albo zapomniani. A zbrodniarze katoliccy zostali świętymi Koscioła i Kościół czci ich pamięć. To jest skandal ! Kościół każe nam się modlić do ludzi z krwią na rękach.

Gość palinka_z_gilowic
Miedwiediew publicznie potępia publicznie Stalina, a który biskup potepił Karola Boromeusza ? Brak takiego ... bo oni się do niego modlą.

Gość palinka_z_gilowic
"w XV wieku to każdy miał krew na rękach" nie opowiadaj bzdur, a poza tym nawet jeśłi by tak przyjąć to jak można z religijnego kata robić świętego.