Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AgnesMagnes

Chcę uzyskac odszkodowanie

Polecane posty

Gość AgnesMagnes

Zamierzam wystapic o odszkodowanie za zniszczenie mienia. czy ktos sie orientuje ile moge czekac na rozpatrzenie takiej sprawy? Co zrobic kiedy moje prosby o polubowne zalatwienei sprawy z druga strona pozostaja bez odpowiedzi?

Gość AlfredBoom
działasz na własną rękę? to może być dość trudne. jak polubownie nie idzie, to może postrasz sądem?

Gość kaylex
Może podaj więcej szczegółów? Czego konkretnie dotyczy sprawa? jakiego miasta itp.?

Gość noemiss
Mam podobny problem - chcę uzyskać odszkodowanie za wypadek na ulicy. Biegłam dość szybko na tramwaj i przewróciłam się bo noga mi zahaczyła, a właściwie wpadła do szczeliny ściekowej, która nie została dokładnie przykryta kratą. Poleciałam jak długa, tramwaj oczywiście uciekł, a ja chyba z parę dobrych chwil próbowałam wstać. Nie uważam żebym to ja była winna temu zdarzeniu. Wg mnie jakis robol po skończonej pracy nie zakrył poprawnie ujścia ściekowego. Nie zamierzam tak tego zostawić, bo to się może przytrafić kolejnym osobom. Proszę o pomoc, czy ktoś walczył z urzędem miasta (bo to chyba on odpowiada za stan ulic, dróg itp?) w podobnych sprawach?

Gość alladyn35
Ja od administracji na swoim blokowisku uzyskałem odszkodowanie za to, że wywaliłem się na oblodzonej ścieżce pod blok. Pomagała mi kancelaria Meritum, bo administracja oczywiście polubownie niczego nie chciała załatwić. Stwierdzili, że rozsypali piasek, ale widocznie od chodzenia gdzieś wsiąkł...! Radze Ci, skorzystaj z pomocy jakichś fachowców, żebyś uzyskała to co chcesz.

Gość AgnesMagnes
kaylex - mieszkam w Lodzi. sasiad przebil mi wszystkie opony w aucie. powod - stanelam najblizej bloku, w miejscu gdzie z reguly on parkowal i tego dnia musial zaparkowac na koncu osiedla bo nigdzie indziej nie bylo miejsc. dodam, ze gdy ja tam parkowalam, kolo mnie bylo kilka wolnych miejsc. monitoringu pod blokiem nie mamy, ale dwoch sasiadow go widzialo tamtego wieczora, sa dla mnie swiadkami. jeden z nich slyszal, jakpan M. na mnie zlorzeczyl. powiedzialam mu, ze zaplaci mi za wymiane opon i po sprawie. pan M. czywiscie tego nie zamierza zrobic. chce go ostro postraszyc i wystapic o odszkodowanie. niech mu sie wiecej takie akcje nie marza.

Gość kaylex
Hę...? Co za typ. Zdecydowanie kancelaria może się tutaj przydać, powinnaś dochodzić odszkodowania. Możesz sobie "wyguglać" jakąś kancelarię, najlepiej skorzystaj z tej, która się specjalizuje w odszkodowaniach jak np. ta http://www.meritumodszkodowania.pl/ Postrasz może jeszcze tego Pana tym, że masz świadków.

Gość noemiss
A czy mój wypadek na ulicy który opisałam powyżej nadaje się na ubieganie się o odszkodowanie? Moim zdaniem to było niebezpieczne.

Gość zau
idź do radcy prawnego i się dowiesz co można zrobić.

Gość lex.assistance
Witam, Nasza firma oferuje swoją pomoc w dochodzeniu roszczeń z tytułu: - wypadków komunikacyjnych (szkody osobowe / majątkowe), - wypadków przy pracy, - błędów medycznych. W każdy pierwszy i trzeci poniedziałek miesiąca w godzinach 10-14, nasi prawnicy udzielają bezpłatnych konsultacji w siedzibie firmy. Zapraszamy! LEX Assistance sp. z o.o. ul. Hoża 19/57, 00-521 Warszawa tel.: 885 866 666, e-mail: lex.assistance@vp.pl

Gość helio_jaskolka
Mam nadzieje że watek nie umarł. Chcialabym się dowiedziec czegoś więcej o kancelarii Meritum. Powyżej ktoś juz korzystał z ich usług. Powiedzcie mi czy cięzko było wygrac taka sprawe o odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu? Chce sie do nich odezwac bo kolezanka z sasiedniego bloku już mi polecała Pania Agnieszkę Mikolajczyk z tej własnie kancelarii.

Gość biladama
watek zyje i ma sie dobrze. tu masz strone kancelarii http://meritumodszkodowania.pl/ prowadzi ja agnieszka mikolajczyk. z ich pomocy korzystalam raz przy wypadku przed swoija kamienica. z dswiadczenia wiem ze dobrze im idzie odzyskiwanie odszkodowan za podobne sprawy. nie wiem jakich rozmairow jest twoj uszczerbek na zdrowiu ale mysle ze mozesz sie smialo do nich udac.

Gość Bren
Jeśliby się okazało, że kancelaria powyżej Ci jednak nie odpowiada, to ja słyszałem o takiej kancelarii Adversum (już ją zresztą tutaj polecałem). Może się przyda :) http://adversum.pl/

Gość Missa246
Ja również polecam kancelarię Meritum. Pani Agnieszka Mikołajczyk bardzo profesjonalnie zajęła się sprawą mojej kuzynki (uszczerbek na zdrowiu). Kancelaria stosuje system prowizyjny, tzn. w przypadku wyegzekwowania konkretnej należności. Tu znajdziesz więcej informacji: http://www.meritumodszkodowania.pl/

Gość martoool
Drodzy Państwo, Liderem na rynku odszkodowań jest Europejskie Centrum Odszkodowań, sama korzystałam z ich usług i udało mi się uzyskać pokaźne odszkodowanie kiedy załamałam nogę idąc ulicą, z tego co wiem zajmują się wypadkami. Polecam ich usługi, nie trzeba nic płacić, konsultant dojeżdża do Ciebie. Mogę wam podać nr do konsultanta, piszcie martoluta@op.pl

"najlepiej skorzystaj z tej, która się specjalizuje w odszkodowaniach jak np. ta http://www.meritumodszkodowania.pl/ " Ja również polecam. Poślizgnęłam się na zaśnieżonym chodniku i skręciłam nogę (na szczęście tylko). Pech jednak chciał, że było to tuż przed ślubem... Nie muszę mówić ile to było problemów i że na weselu nie zatańczyłam a do ołtarza ledwo doszłam i z założenia moich ślicznych butów nici:/ Stwierdziłam więc, że nie odpuszczę, bo to w końcu obowiązek żeby odśnieżać chodniki i poszłam do Kancelarii Meritum. Mimo że kwota o jaką walczyłam była w sumie niewielka, to starano się o mnie jakbym miała dostać setki tysięcy, więc polecam ją z czystym sumieniem. Solidna i skuteczna firma.

Gość gość
A słyszeliście o Salomonie? Znajomy polecał, ale chciałbym poznać opinie czy ktoś jeszcze korzystał z usług, bo ponoć wiele mogą.

Gość gość
U nas we Wrocławiu takie coś jest nie do pomyślenia! Każdy zostawia samochód gdzie jest miejsce i nikt nie ma pretensji, że to "jego miejsce". :O Jednak to prawda, że Łódź to żydowskie miasto. :classic_cool:

Gość gość
Ja korzystałam z Salomona. I polecam wszystkim. Dzięki nim otrzymałam odszkodowanie wyższe niż się spodziewałam.

Gość gość
Moi znajomi korzystali z Salomona i bardzo polecali. Uzyskali odszkodowanie o jakie walczyli, więc raczej polecane.

Gość gość
A masz może jakieś namiary? ehhh, muszę szybko rozwiązać swoje sprawy, bo wlecze się i wlecze...

Gość gość
Dzięki wielkie. Jutro tam pójdę, dam znać, co załatwiłam...

Gość wkurzonaaaa
AgnesMagnes i jak się u Ciebie skończyła sprawa? Ja jestem na etapie starania się o odszkodowanie od jednego z OSK w Łodzi. Instruktor uczył „elkę” parkować na parkingu przy supermarkecie! wyobrażacie to sobie?! przecież jest zakaz takich praktyk na parkingach przy sklepach. pech chciał że ta „elka” wyjeżdżając przytarła moje auto. ślady są na karoserii i świetle. Tak się składało że szłam z siatami do samochodu i widziałam! Gdybym była kilka minut później to pewnie instruktor z kursantem by odjechali i tyle... BEZCZELNOŚĆ!!! Jeszcze się spierali, ze to nie oni, a przecież widziałam na własne oczy! W sprawie pomaga mi biuro Solvia, mam nadzieję że dostanę odszkodowanie, póki co wszystko jest na dobrej drodze. Uważajcie na „elki”, niektórzy instruktorzy pozjadali wszystkie rozumy i uważają że mogą sobie jeździć z kursantem jak chcą.

Gość gość
Najlepiej zatrudnij speców od ściągania należnych odszkodowań. Ja bym tak zrobiła bynajmniej. Mam swoją sprawdzoną firmę: http://www.zco.com.pl/

Gość gość
Jeżeli chcesz uzyskać odszkodowanie to dobrym rozwiązaniem będzie skorzystanie z usług kancelarii prawnej, która wyjaśni Ci krok po kroku zasady postępowania i w twoim imieniu będzie kontaktować się z ubezpieczalnią. Sama skorzystałam z takiego rozwiązania dzięki http://www.kancelariakufieta.pl/

Gość gość
Ja kiedyś sama miałam problem z odzyskaniem odszkodowania, ale zgłosiłam się po pomoc do firmy Advoco. Pewnie gdyby nie mój szwagier, który tam pracuje nie miałabym pojęcia, że takie firmy w ogóle istnieją. Prawnicy przejrzeli dokładnie całą umowę i zajęli się wszystkimi formalnościami. Bez problemu dostałam swoje pieniądze. Czyli jednak się da! ;)

Gość gośćJadwiga
Witam jestem doradcą ds odszkodowań, nasza kancelaria obsługuje: -szkody osobowe -świadczenia pracownicze, w tym odszkodowania za wypadki w pracy - odszkodowania za wypadki w rolnictwie - odszkodowania za szkody komunikacyjne - sprawy spadkowe, w tym zachowki -szkody związane z działaniem żywiołu - odzyskiwanie pieniędzy z funduszy ubezpieczeniowo- kapitałowych -odszkodowania za błędy medyczne zainteresowanych proszę o kontakt 604 420 785

Gość ulka77
Jeśli zależy Ci na wysokiej skuteczności działań, to możesz skorzystać z oferty www.fcs-accident.com. Plusem firmy jest właśnie jeden z lepszych wskaźników, jeśli chodzi o wygrane sprawy. Zajmują się pozyskiwaniem odszkodowań za wypadki komunikacyjne, przy pracy i inne. Wszystkie niemal formalności biorą na siebie, więc unikniemy niepotrzebnego stresu.

Gość gość
Możesz skorzystać z oferty firmy FCS-ACCIDENT (www.fcs-accident.com). Moim zdaniem naprawdę firma warta polecenia, bo mogą pochwalić się bardzo wysokim wskaźnikiem wygranych spraw, a przecież chodzi nam właśnie o to, aby uzyskać możliwie, jak najwyższe odszkodowanie powypadkowe.