Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Z Kokardą

Jakie jest zdrobnienie od imienia Wiktoria?

Polecane posty

Bo jedyne jakie mi przychodzi do głowy to Wikcia, a mamusie Wiktorii nie wyglądają na zachwycone kiedy w ten sposób zdrabnia sie to imię :o No ale jak inaczej?

Gość OgrażynkA
Wika :) Tak sie zwracam do mojej wychowanicy w przedszkolu, rodzice na nia tak mówią

Gość wiktorkatez
wiktorcia, wiktorunia, wiktoruś

Gość maiałam ciocię o tym imieniu
to była ciocia Wikcia :D

Nie rozumiem po co ludzie dają dziecku imię, którego nie da się ładnie zdrobnić a potem jeszcze strzelają fochy :D

Gość bezrobotny-lysiejący
Wibrator

Gość 987654567u
WIKI wolam na moją

Gość OgrażynkA
To jak jesteś taka mądra to na jakiego grzyba sie pytasz. Kążdy nazywa dziecko jak chce i nic Ci do tego, ty jak bedziesz mieć albo masz to też nazwiesz sobie jak chcesz. Po co te durnowate pytania?

No niech sobie wołają jak chcą :) ale niech sienie fochają kiedy ktoś użyje jedynego prawidłowego polskiego zdrobnienia, czyli Wiktoria :)

Nie trzeba :) dlatego mówiłam do dziecka normalnie Wiktorio a powiedz mi...coś tam :p na co jej matka do mn ie z pyskiem że tak brzydko mówię do jej dziecka bo dziecku sie zawsze zdrabnia, więc zdrobniłam i był wielki foch :p

Gość muzykoterapia.la
mozna nie zdrabniac wcale.ale jezeli ktos chce np.Wiki-to dlaczego nie?W zdrobnienaiach nie ma tak scislych regul ;-)

no to jakas smieszna matka:D Ja nie uwazam, ze powinno sie zdrabniac na sile imiona dzieci:P To znaczy rozumiem jak dziewczynka ma na imie Malgorzata i mowi sie do niej Gosiu, ale akurat w przypadku Wiktorii nie widze powodow do zdrobnien.

Gość sfdgfvgf
jedyne prawidłowe polskie? :/ mojej kuzynki córka ma na imię Wiktoria i mówią Wika, Wikusia

Gość Mojej nie zdrabniam
Moja ma na imie Magdalena i nie mowie Madzia, Magda, czy nie wiem tak jak, tylko cale zycie na nia MAGDALENA, i w szkole tez do niej tak mowią bez zdrobnienia Druga Katarzyna i tez,nie zadna tam Kasia, Kejt :o ,tylko Katarzyna ,

mam koleżanke Wiktorię, wymyslilam jej ksywkę , ktora strasznie lubi i na stale sie do niej przykleiła. Tori:P

Gość muzykoterapia.la
ach,to matka Wiktorii ma problem...

Gość Mojej nie zdrabniam
U nas w domu nie toleruje sie pieszczotliwych zdrobnien,po to zostalo nadane imie takie jakie ma i tak sie powinno zwracac do dziecka jak sie nazywa

U NAS RÓWNIEŻ SIE NIE ZDRABNIA, ALE TYLKO DLATEGO, ZE NIKT SWOJEGO ZDROBNIENIA NIE LUBI. Ja wolę pełna wersje-Maria, nie żadna Marysia. siostra nienawidzi , gdy mówi się do niej Helcia, a i do mojego brata Adaś nijak pasuje. i tak z całą rodziną:)

Gość adas nie????
czemu nie Adas? Patrz jak ADAŚ Nergal slodko brzmi :D

Gość Wika, wikusia
Wikunia

Gość My na mojego brata
mówimy Wićka :)

Heheh o Adasiu Nergalu słyszałam kiedyś nawet dowcip :p jakiś taki w związku z porównywaniem go do Hitlera :p Co zrobił Hitler? Jest winny śmierci milionów ludzi, co zrobił Nergal?.......yyyy podarł książkę na scenie? :p:p:p

ta, do 30letniego kulturysty Adaś pasuje jak ulał.:D:D za szeroki w barach na taki slodki tytuł;P