Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmlkkkj

jak się robi mielone kotlety?

Polecane posty

Gość mmlkkkj

Tak prosto niech ktos wyjasni:)

Gość konstancja8888
mieli się mięso robi się z niego coś w rodzaju śnieżki i smaży ja nigdy nie robiłam wiem to z obserwacji mojej matki :)

Gość mmlkkkj
KUZWA ale jakie składniki laska ?

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
Mięso wieprzowe, moja mama dokłada kawałek filetu z piersi kurczaka, kotlety są wtedy bardziej kruche, cebula, bułka (nie tarta) namoczona w wodzie i odciśnięta, to wszystko mielemy przez maszynkę, solimy, pieprzymy, do smaku, robimy "coś w rodzaju śnieżki" :) wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy.

Gość mmlkkkj
dzięki :) niech ci bóg w dziedziach wynagrodzi.

wkladam do miski mielone mieso bulke tarta,mleko ,cebule drobno poszatkowana,ziola-majeranek bazylie tymianek,jedno jajko..mieszam ,po czym formuje kotlety obtaczam jeszcze w bulce tartej-i wrzucam na goracy olej..smaze

Gość opiopi
ja dodaję przesmażoną cebulkę, a czy może mnie ktoś oświecic co to jest "śnieżka"?

Mięso wołowe bądź wieprzowe jedno lub dwa jajka podsmażona cebula bułka cała moczona w wodzie bądź tarta czosnek. To wszystko mieszamy gdzieś 10 minut formujemy całości kotlety. Wielkość już sama ustalasz. No i smażymy na wolnym ogniu!

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
śnieżka pisałam w cudzysłowie. Bo któraś koleżanka napisała, że robimy kulki na kształt śnieżek. Czyli kulek ze śniegu, którymi można się rzucać, albo obkulać w śniegu i zrobić bałwana.

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
I oczywiście o jajku zapomniałam :P

Gość nie wiem jak to smażycie
bez obtoczenia "śnieżki" w bułce tartej ? Kupuję karkówkę, skręcam ją w maszynce, dodaję pół usmażonej cebulki, 1 jajo, solę pieprzę,formuję kotleciki, otaczam w bułce tartej i na gorący tłuszcz po 3 min z każdej strony

Gość nie wiem jak to smażycie
aha, zapomniałam o namoczonej, odciśniętej i zmielonej też w maszynce bułce kajzerce