Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczekująca20

Ile wystarczy miesięcznie na dziecko

Polecane posty

Gość oczekująca20
zanim zajdę zanim urodzę to kto wie może już i 22 albo 23 będzie :)

jesli autorke stac na dziecko i jest pewna, ze wie na co sie decyduje, bo macierzynstwo to nie tylko usmiech slodkiego bobaska to niech ma dziecko. Przeciez to nic nadzwyczajnego, mnie tylko osobiscie moze dziwic, ze tak mloda dziewczyna chce sie pakowac w pieluchy. No, ale ma do tego prawo.

Gość moim zdaniem........
Nie rozumiem tych, co wyśmiewają autorkę z powodu wieku.. każdy podejmuje swoją decyzję. Jestem pewna, że stać Was na dziecko. Ja zbliżam się do 30tki, ale dziecko planuję raczej za 2-3 lata, o ile z moim partnerem nadal będę się tak dobrze dogadywać - późno się poznaliśmy, a ja mam plany zawodowe, ale mimo to nie widzę powodu, żeby Cię krytykować, autorko. Jedyne, co Ci mogę doradzić, to żebyś pomyślała, jakie masz plany na życie oprócz urodzenia dziecka. Wiele osób uważa, że lepiej najpierw skończyć studia i mieć jakiś zawód, ale z drugiej strony oczywiście to zależy, czym się interesujesz.. czasem lepiej założyć jakąś małą firmę, sprzedawać wypieki, czy kwiaty, niż zostać bezrobotnym politologiem... Pamiętaj, że dla chłopaka, przyszłego męża warto nadal pozostać interesującą osobą, czyli nie skupić się tylko i wyłącznie na pieluchach i zupkach... Powodzenia! na pewno dacie radę.

Gość moim zdaniem........
Przypomnę krytykującym: autorka jest pełnoletnia.

Gość już niedługo...
ja mam 20 lat i jestem w ciazy moze nie uwierzycie ale planowalam! i sorry ale nie chcialabym za 15 lat dodawac tu tematu ze "mam 35 lat staram sie o pierwsze dziecko 2 lata i nie moge zajsc w ciaze" my mamy pieniadze na siebie i dziecko swoj dom(!) wiec nie wiem na co mialabym czekac? autorko nie sluchaj tych rad bo te co tu pisza to wszystkie sa matkami po 30 z pierwszym dzieckiem. autorka nie prosila o umoralnianie tylko zadala jasne pytanie

Gość oczekująca20
Żadna mi natomiast nie udzieliła konkretnej odpowiedzi...

Gość oczekująca20
wiem że dziecko to nie tylko słodkie uśmiechy bobasa bo mój brat ma 4 miesięczną córkę i czasem się nią zajmuje i widzę że jest ciężko ale mimo to nie zraża mnie to. :)

Gość oczekująca20
a w którym miesiącu jesteś :)?

Gość Monisiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
2 tys starczy bez problemu,nawet mysle ze to za duzo ;) ja urodziłam majac 21 lat, drugie dziecko majać lat 24 a trzecie w wieku 30 lati nie uwazam ze 21lat to mało

Gość oczekująca20
ja planuję dwójkę i myślę że 2 tak 25 lat :)

Gość kjdsgkjg
kochana na wyprawke ja wydaam okoo 4 tys z. wózek lozeczko itd. jak sie dzidzia urodzi to bedziesz musiala wykonac mase badan dla maluszka a 99% z nich jest platna nie mniej niz 100-150 zl np. usg brzuszka usg przezciemieniowe usg stawow biodrowych itd badanie wzroku i sluchu wizyta u lekarzy tez prywatnie bo panstwowo np na neurologa to czekasz ponad rok. pamietaj ze dziecko moze byc alergikiem wtedy mleko i pokarmy specjalne moze potrzebowac fizjoterapii a 30 min kosztuje 60-80 zl a moze byc tak ze wszystko bedzie o.k i te 2 tys to na luzie wystarcza. ja mam synka ponad roczek ma i na poczatku wydalismy mnostwo kasy bo mial problemy neurologiczne ktore mam nadzieje niedadza o sobie juz znac. jest kochany!!! wiec wszystko od dzidzi zalezy. powodzenia!

Gość kjdsgkjg
no i jeszcze zapomnialam jesli chcesz szczepic maluszka na pneumokoki rotawirusy i inne dziadostwo ktore stwarza zagrozenie dla maluszka to zaplanuj kolejne 2 tys zl.

Gość już niedługo...
ja jestem w 12 tyg :)

Gość oczekująca20
No tak jeśli chodzi o dziecko to nigdy nie wiadomo co się wydarzy ale jestem dobrej myśli :) W razie potrzeby będę miała się do kogo zwrócić o jakąś drobną pomoc finansową :)

Gość oczekująca20
o to jeszcze kruszynka malutka :)

Gość już niedługo...
tylko ze my mamy o tyle dobrze ze mamy sporo pieniedzy na koncie wystarczy na wyprawke i jeszcze duzo zostanie + prezenty ze slubu. moze sprobujcie do tego czasu odlozyc troche na ten poczatek bo pozniej to juz stale wydatki beda :) powodzenia :)

Gość już niedługo...
kruszynka ale od ponad miesiaca tak mi daje popalic ze juz mam dosc!!! :) poranne mdlosci trwajace caly dzien bole plecow ojj szkoda gadac... :)

Gość oczekująca20
My będziemy mieli dużo rzeczy bo dzidzi mojego brata także myślę że będzie dobrze :)

Gość oczekująca20
Oj a pewnie będzie gorzej :) Ale takiemu maleństwu się wszystko wybacza :)

Gość już niedługo...
ja tez po siostrze bo ma 5 lat wanienka kolderki posciel kocyki lozeczko kojec te najdrozsze rzeczy oprocz wozka mam :) bo wozek dla pierwszego dziecka to musi byc nowy! :)

Gość już niedługo...
no prosze cie! ja mam nadzieje ze bedzie lepiej!!! :D

Gość oczekująca20
no podobno 2 trymestr jest najlepszy a potem to już zależy od kobitki i dziecka :D

Gość oczekująca20
no podobno 2 trymestr jest najlepszy a potem to już zależy od kobitki i dziecka :D

Gość 2321321321321
kjdsgkjg- największe zagrozenie dla maluszka stwarzają same szczepionki, im ich mniej tym lepiej, ja się nie zgodziłam ostatno nawet na tą wymaganą... jedno co się zgodzę to warto chodzic w ciązy do dobrego gina i poród tez zapłacic prywatnie, zeby dziecko potem nie miało porazenia mózgowego bo lekarzowi się nie chciało... A do neurologa to się czeka ok. tygodnia- dwóch nie rok...

Gość ghhhhhhhhh56ok 2 tys???
TY MALKOLATA DO SZKOLY, ALBO DO ROBOTY ZAPRACUJ ZOBACZYSZ ILE ZAROBISZ I CZY CIE STAC BEDZIE maciezynski jakis itp te dziadowy co pisza ze na 2500 na rodzine wystarczy to jakie s poronione chyba sa.. co za swiat, co za ludzie tu siedza/Rodzic jkaza, nawet jak bida az pisczy.

Gość oczekująca20
JA SIĘ ZAPYTAŁAM CZY 2 TYS STARCZY NA DZIECKO NIE NA RODZINĘ CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM DZIEWCZYNO!

Gość kjdsgkjg
oj oj z tymi szczepionkami sprawa prywatna kto chce niech szczepi ja szczepilam a jesli ktos uwaza ze jest to zagrozenie to powodzenia i potem niech sie nie zdziwi .... co do neurologa to oczywiscie tydz w dobtym wypadku gowniany lekarz . bynajmniej ja chodze do najlepszych lekarzy i czekam nawet po mies. na wizyte. raz poszlam do takiej co na 2 d\ien przyjela to tak mi nagadala ze umrzec chcialam jej diagnozy.....chcesz czuc sie penie to idziesz do dobrych lekarzy ktorzy maja doswiadczenie przede wszystkim...... a nie tanim kosztem byle gdzie na odwal sie a potem placz bo nie wiedzialam..... zalosne!!!

Gość joowii taa
Wiek najlepszy do rodzenia dzieci, przy takim dochodzie spokojnie wystarczy wam na dziecko.

Gość kjdsgkjg
a badanie w ciazy. niby usg duzo pokaze ... guzik prawda!!! jesli chcesz byc pewna to robisz wszystko!!!! na dobrym sprzecie a takie badanie jak przeplywy zyl czy ogladanie mozgu maluszka w 20 tyg ciazu to koszt 500 zl bynajmniej we wroclawiu ale masz pewnosc 99% bo nigdy nikt 100% nieda. badania na choroby genetyczne itd wszystko placisz no chyba ze masz duze prawdopodobienstwo to na nfz cos na odwal sie zrobia i tyle.jesli jestes po 30stce...