Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaona

problem z zylakami odbytu ! pomocy

Polecane posty

Gość Dkdndndjs
Fufufufufufyfufu ty idz do lekarza i rodzinnego i psychiatry zeby takie zdjęcia wklejac....

Ej Ty co się czepiasz :o Autorka napisała że stawia zdjęcia.Nikt Ci nie kazał w to wchodzić! Ja hemoroidów nabawiłam się w czasie ciąży.Poszłam do lekarza I kontaktu i przepisała mi takie czopki Hemorectal już po 1 dniu uczułam naprawdę ulgę.

Gość ollaalalalalala
tak naparwde na hemoroidy zeby je calkowicie usunac to jest tylko zabieg, a tam leczenie objawowe , doraźne praktczynie 80% spoleczenstwa ma hemoroidy nawet o tym niewiedzac :)

Gość CHYba SROKI
ja ma wieksze

Gość CHYba SROKI
moje na dodatek od czasu do czasu krwawia

Gość To zależy ...
Z tego co wiem, to hemoroidy nie lubią mydła. Zdrowe odżywianie na pewno przywróci dawny stan i nie wolno dopuszczać do zaparć!

Gość ja też mam większe
leczenie pomaga na kilka miesięcy,a później wraca ból i krwawienie. Czasem nawet na tyłku usiąść nie moge :D Próbowałaś nasiadówek z kory dębu?

powinnaś iść na gumkowanie-met.Barrona to nic nie boli a jest bardzo skuteczne- hemoroid odpada sam po kilku dniach bo nie ma dostepu do krwi .Niestety od nic nierobienia ci nie znikną ;)A maści sa o dupe rozbić

Gość kokoszka123
porady na szybko, idź dziewczyno do lekarza: 1. pij dużo wody 2. kup sobie maść procto hemolan i smaruj\ 3. jeśli masz wannę to wykomp się w ciepłej wodzie, hemoroidy nie lubią ciepła, schowa się wówczas, ale to tylko doraźna pomoc mi po wizycie u laarza pomogły czopki hemorectal ale tak naprawdę to pomógł lek doustny detralex, rewelka normalnie. leczyłam kilka dni czopkami a potem dopiero włączylam ten detralex i po1 tabletce przeszło;)

Gość taka sobie jedna mama
Miałam podobne po porodzie. A w sumie to już nawet przed porodem mi wyszły. Bolało jak cholera. A załatwianie się ze łzami w oczach. Pomogło regularne stosowanie dobrych maści na hemoroidy. Czopki dopiero jak mi się trochę zmniejszyły bo tak to ból ogromny przy wkładaniu. Po jakiś 3 tyg po porodzie wszystkie zniknęły.

Gość Livien
Witam, ja po porodzie niestety nabawilam sietez tego swinstwa, fakt mi nic tak nie wystaje jedynie wyglada jakby nieco skora sie poluzowala i taki dzyndzelek jest malutki, ale za to od srodka czuje gdy mam zaparcia, chocialam do lekarzy to kazali stosowac leki, ja mialam diohespan max ale jak dla mnie to jeszcze gorzej, fakt wyproznianie luzniejsze poniewaz kal nieco rzadszy ale po ty miesnie odbytu mi sie oslabily i skonczylam z tymi tabletkami, naszczescie (rok po tabletkach) w koncu przeszlo i normalnie moge uzyc sily :P Ale nadal mam problem z tym. Chcialabym wyciac ale 1.boje sie 2.nie wiem czy jest to refundowane 3.jak juz chcialabym isc na podwiazanie tylko a nie wycinanie.