Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Love Me

kosmetologia czy biologia?

Polecane posty

Cześć. Co sądzicie które studia są bardziej opłacalne, nie moge sie zdecydować ....

Gość szkoda, ze nie jestes
zalezy co chcesz robic. z kosmetologia nie jest tak kolorowo, bo nie oszukujmy sie na prace w laboratorium nie ma szans, a jak nie zalozysz swojego salonu to kokosów nie zarobisz, bo bedziesz popylać u kogos za grosze jak kosmetyczki po 2letnim studium

Gość uzgefiugzefgsbkf
a botoxu itd nie bedziesz mogla po tym wciskac przypadkiem?

Gość nasturcja_.
pedagogikę hahahah

Gość uzgefiugzefgsbkf
biologia wydaje sie bardziej przyszlosciowa. Mozna pacowac w kopalniach w laboratoriach itd a kosmatyczka nie oszukujmy sie nie ma mozliwosci zrobienia oszalamiajacej kariery

Gość yujkjgh
uzgefiugzefgsbkf naucz sie odrozniac kosmetyczke od kosmetologa to tak jakby lekarza nazywac doktorem!!!!!!!!! kosmetologia to 5 letnie studia ciezkie studia nawet sobie nie wyobrazacie!!

Gość agataaaaaaaaaaaa
dokladnie duzo wiedzy ludzie sobie nie zdaja sprawy

Gość szkoda, ze nie jestes
no wlasnie duzo wiedzy, ale co jak nie ma szans na otwarcie swojego biznesu.. wiedza nie jest doceniana, wystarczy ogarniać zabiegi w salonach, czyli to co robią wlasnie kosmetyczki po studium

Gość jkdfigjisdf
Zdajesz sobie sprawe, że w obu zawodach w PL brak szans na ciekawa i dochodowa pracę? Biologia ok ale zależy gdzie i jakie możliwe specjalizacje i dodatkowe kursy organizuje uczelnia. Mnogość pracy. Kosmetologia wąski szereg zawodowy. Studia po których łatwo znaleść pracę ale na zachodzie. Ciekawe i cięzkie. Znam dziewczyny które skonczyły i zostały w pl kosmetyczkami....

Gość i po jednym i drugim
marne sznase na prace po kosmetologii teraz wychodzi setki studentek i w sumie nie mają co robić,bo kometyczką to moze byc dziewczyna po byle kursie a zeby miec swój salon trzeb miec doswiadczenie,i kase to juz lepiej idz na medycynę albo technlogię zywienia

Gość uzgefiugzefgsbkf
nie naucze sie bo mi to nie jest potrzebne. szczescie ja sie na lekarza ucze i nie mam problemow. nie wiem co to jest ale nie znam nikogo kto odniosl w zyciu sukces i jest po takich studiach :)

Gość uzgefiugzefgsbkf
ale szczerze mowiac po medycynie tez jest ciezko, mnie wujek namowil ale on jest psychiatra z dlugim stazem i obiecywal mi pomoc na poczatku. w polsce ogolnie jest ciezko

a jakie studia są opłacalne związane z biologią?? sama juz nie wiem na co isc.... a boje sie tez biologii bo tam fizyka matma:(

a jakie studia są opłacalne związane z biologią?? sama juz nie wiem na co isc.... a boje sie tez biologii bo tam fizyka matma