Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yffgh

pilne pytanie -dentysta uk

Polecane posty

Gość yffgh

odpadla mi korona z zeba (robiony w polsce). probowalam sie umowic do dentysty, i po jednym telefonie juz jestem wkurzona - ceny. czy moze mi ktos powiedziec, czy moge miec serwis u dentysty za darmo, jesli jestem tu studentem? poza tym, czy wszyscy dentysci robia test/check, ktory kosztuje 40pounds, czy znajde kogos, kto mi to doklei bez tego?

Gość Sprawdz NHS website
Jesli robisz to jako emergency i nie masz formularza potwierdzajacego dofinansowanie dla studentow z NHS zaden dentysta nie zrobi Ci za darmo. Studenci tez zwykle nie dostaja dofinansowania chyba ze sa ponizej 18tego roku zycia i w full time education. Ten "check" o ktorym wspominasz jest w band A a nie w band B. Band B to wymiana plomb itp (48). Band A to tylko przeglad i czyszczenie (17.50).

Gość yggdg
a jak moge dostac dofinansowanie? czy jesli jakis dentysta przyjmnie mnie jako pacjenta nhs, to bede miec automatycznie wszytsko za darmo? dzieki

Gość Sprawdz NHS website
Mozesz zadzwonic do NHS, przejsc sie do walk-in-centre i poprosic o odpowiednie formularze - wysla je poczta, lub mozesz zglosic zapotrzebowanie przez ich strone www. Zwykle najpierw bedziesz placic, a potem beda Ci zwracac, ale tylko w wypadku gdy twoje zarobki sa na prawde niskie. Jesli masz student loan, to to tez liczy sie jako income support i bedzie dodane do Twoich zarobkow.