Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość How i meet your identity?

Mieszkam obok cmentarza i dzisiaj przeżyłam SZOK

Polecane posty

Gość martin z żuchowa
Autorka nie jest szwedką, jest Polką, tak jak ja jestem Polakiem, chociaż po angielsku i szwedzku świetnie się porozumiewam ;)

Gość martin z żuchowa
Zawsze można wyłapać jakieś błędy w składni i szyku zdania jeśli się ma do czynienia z naturalizowanym obcokrajowcem, uwierzcie mi. skończyłem translatorykę i wiem takie reczy

martin z żuchowa - hehe, też potrafię mówić, nawet po chińsku, o patrz: Google translate to nie jest dobry sposób by używać szwedzkiego ;) I to kim jestem to jest tylko moja sprawa, mogę być nawet kosmitą, ale sobie ze mną nie pogadasz bo tłumacz takiego języka nie ma :D 3412233343434 - nie jestem tłumaczką, pracuję w rodzinnej firmie. Nie ma popytu na tłumaczy, większe firmy mają swoich prywatnych a pojedyncze zlecenia to za mało.

Gość martin z żuchowa
takie błędy jak złe użycie "tę", "tą" robią najczęściej Polacy. obcokrajowcy się uczą poprawnej polszczyzny bo w podręcznikach oraz gdy ktoś nas uczy to pojawiają się poprawne formy

Martin jak Ty skończyłeś translatykę to ja jestem różowy, niewidzalny jednorożec ;) Twoje słowa są skopiowane z translatora, a jedyne co potrafisz to pluć jadem na innych? To jest tak jak ja bym spotkala jakiegoś azjatę, podbiegła do niego i próbowała się dogadać słowami: ooopa gangnam style!

chociaż swieto zmarlych daje mi zarobić za 10 gr od znicza zapalam je albo zdmuchuję gasząc

Gość martin z żuchowa
powtarzam jeszcze raz. autorka podszywa się. jest rodowitą Polką! to pogadajmy na żywo, jakiś czat, albo chociaż tu można też szybko odpisywać tak że nie ma czasu na tłumaczenia w google translate

Gość martin z żuchowa
powtarzam jeszcze raz. autorka podszywa się. jest rodowitą Polką! to pogadajmy na żywo, jakiś czat, albo chociaż tu można też szybko odpisywać tak że nie ma czasu na tłumaczenia w google translate

"takie błędy jak złe użycie "tę", "tą" robią najczęściej Polacy. obcokrajowcy się uczą poprawnej polszczyzny bo w podręcznikach oraz gdy ktoś nas uczy to pojawiają się poprawne formy" Najczęściej. Najczęściej murzyn to złodziej a polak to pijak. Generalizujemy? Jasne, że się pojawiają poprawne formy. Co z tego, skoro naokoło slyszę te niepoprawne? Sama mówię "włanczać' bo tyle razy się tego nasłuchałam, że już nic z tym nie zrobię.

Gość martin z żuchowa

Gość polonistkaaaaaaaaaaa
poprawnie jest zarowno 'te' jak i 'ta' glaby !

Gość martin z żuchowa
przepraszam za 3 takie same posty. ale spamuje mi się tekst

To jest tak jak ja bym spotkala jakiegoś azjatę, podbiegła do niego i próbowała się dogadać słowami: ooopa gangnam style! Dziewczyno, rycze caly dzien bo zmarla mi bliska osoba ale Ty poprawilas mi nastroj :D

Gość 3412233343434
ja tez nie wiem kiedy jest "tę", a "tą" :O ale ortografie znam bardzo dobrze, nawet dawno temu w szkole wygralam konkurs ortograficzny, mnie bardziej rażą błędy typowo ortograficzne np. kożystać, albo jakies typu: wogóle, poprostu, na prawdę, oraz jak ktos pisze np: pomogę tym kobietą, czyli na końcą ą zamiast om, te bledy mnie bardziej irytują, a tego z tą czy tą to nie zwracam na to uwagi. no wlasnie popyt na tlumaczy jest coraz mniejszy, bo jest ich coraz wiecej i coraz bardziej obniżają ceny nawet do 10 zl za strone tlumaczenia, a są i jeszcze tansi.

Gość martin z żuchowa
to kto pogada po szwedzku? 6 lat się uczyłem tego języka na najwyższym poziomie

Martin Pogadamy jak dostanę skan/zdjęcie Twojego dyplomu z translatyki :) Nie mam takiej wprawy w szybkim pisaniu jak Ty, bo mam jakieś życie a nie tluke tylko w te klawisze hejtując wszystkich i wszystko naookoło ;) japierdziu - Cieszę się, że komuś poprawiłam humor :)

Gość polonistkaaaaaaaaaaa
martin zacznij od bardziej sumiennej nauki jezyka polskiego !!!!

Gość martin z żuchowa
autorka jest prowokatorem. nie zna szwedzkiego a pisze że jest rodowitą szwedką. myślę też że cały temat też jest prowokacją, zgłoszę temat do usunięcia

Od siebie dodam, ze tez mam problemy z "te" i "ta" mimo przeczytanych ksiazek, zasad ort, i znajomosci jezyka...

jestes fita i kjolk

Gość martin z żuchowa
obecnie robię doktorat na uniwersytecie w Uppsali

Gość martin z żuchowa
sama jesteś fitta podszywaczko nawet nie potrafisz napisac poprawnie poi szwedzku

Gość martin z żuchowa
Jesteś pewnie jakąś małolata co nie ma co robić dziś, bo wolne masz w szkole. podszywasz się i kłamiesz

Gość alfajed
martin - get a life, mate!

No i się wydało, martin jest trollem :D Usuńmy całe kafe najlepiej, jeden wielki podszyw i prowokacja! Idź sobie trollu hejtowac innych i im wklejać teksty, które się kupy nie trzymają. Szwedzki to ty chyba znasz z instrukcji obsługi Ikeiowskich mebli. 3412233343434 - próbowałam coś w tym kierunku działać, ale na chleb bym nie zarobiła. Jestem w stałym kontakcie z kilkoma znajomymi, jak ktoryś będzie wracał do kraju to może mi się poszczęści i przejmę po nich stanowisko w dużej firmie. Tam to mają dobrze, tłumaczą jakieś pisemka 2-3 razy dziennie i dostają na rękę po 4-5 tysięcy :)

Gość martin z żuchowa
Akurat tak się złożyło że źle trafiłaś. od razu Cie przejrzałem kretynko. bo się akurat znam na szwedzkim i translatoryce

Gość 3412233343434
ja tak samo: mimo przeczytanych tylu książek, tez nie ogarniam kiedy tą a kiedy tę :O mysle, ze i tak malo kto zwraca na to uwagę.

Gość stefan etedan
wos is da los hearst?

Gość martin z żuchowa
z fittą nie mam do czynienia bo jestem homoseksualista

Gość racja!!
Martin z zuchowa - zagadzam sie z Toba w calosci. Autorka jest polka. To jest 100%.