Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość How i meet your identity?

Mieszkam obok cmentarza i dzisiaj przeżyłam SZOK

Polecane posty

Gość 3412233343434
ja bym chciala miec te 2 tysiaki i bym byla szczęśliwa ale jak jest w kraju, kazdy widzi, tylko zlodzieje i cwaniaki zarabiają wiecej niz 3 tysiące, albo jacys co mają prace po znajomosci, ogolnie masakra jest w tym kraju z pracą. Dziwie ci sie, ze przyjechalas do Polski, ja bym wolala mieszkac w Szwecji. W Polsce ceny zachodnie, a zarobki smiesznie niskie.

Gość martin z żuchowa
Na początku pisałem też wymyśloną historyjkę o tym chińczyku bo od razu widziałem że się podszywa autorka. Spadam stąd, bo kto z kim przystaje.... Małolaty których bawi podszywanie się i wymyślanie mało zabawnych historii! Bawcie się dobrze

Gość jfkfk
Autorka to kapec. Po co siedzisz i pierdolisz od rzeczy? Nie masz co robic? Po szwedzku umiesz jak ja po chinsku debilko.

Gość martin z żuchowa
niestety nie znam angielskiego. czy moj kochanek jak mnie pytał where is your bicycle to mnie o piersi pytał?

Gość racja!!
Jestem obcokrajowcem. Mieszkalem w Polsce przez 6 lat. Nie znalem polskiego. Myslalem nawet ze polacy mowia po angielsku. Polski jest bardzo trudnym jezykiem. Jednym z najtrudniejszych na swiecie. Wiec ta CIPKA jest na 100% polka.

Gość jfkfk
O kurwa hahahaha. A ci jeszcze rozkminiaja czy to polka ,czy nie hahahahaha. Nie kurwa, to szwedka i mowi piecioma jezykami na kafe :D

Martin ja też zaraz zacznę pisać wyzwiska pod różnymi nickami, co będę taka super jak Ty? Lepiej stąd idź, nie będę sobie humoru psuła, możesz mi mówić co chcesz. Ja doskonale wiem jaka jestem i żaden troll z internetowego forum tego nie zmieni ;) 3412233343434 - tam też jest wszystko drogie. dużo zarabiają pracownicy sezonowi w budowlance i ci, co mają jakieś wyższe stanowiska. Dużo rzeczy jest o wiele droższych niż w PL, np. mięso czy koce, dobrej jakości naczynia, sztućce. Pewnie bym wracała, ale po co, tutaj znalazłam sobie faceta i źle mi nie jest, tylko pełno hejterów wszędzie, albo takich ludzi co im zajedziesz drogę a on już leci cię pobić...

Gość Mała_Migotka
Martinie ja też potrafię hejtować pod różnymi nickami.

Gość 9348598945
Gdzie jest nasz spec od translatyki?

Gość jfkfk
To wez sie spotkaj z facetem i skoncz tu pierdolic.

Gość jfkfk
Polska zenuo :O

Gość raz-dwa-trzy
jfkfk - już ci się pomysły skończyły?

Gość 3412233343434
No tak ale w Szwecji na pewno nie ma takiego bezrobocia jak w Polsce... hejterzy są wszędzie, nie tylko w Polsce.

Gość 142455665
Nie obrażaj sam siebie naczelny polaku kafe, Ty masz jakieś kompleksy, że każdemu tak wytykasz?

Gość jfkfk
A wez sie bujaj idiotko. Banda debili.

Gość jfkfk
Szwedka,ktora nie umie po szwedzku,oburzona na ilosc samochodow pod cmentarzem hahahaha.

3412233343434 - niby tak, ale ja się NIGDY tam nie spotkałam z takim czymś, że człowiek się przewróci i nikt mu nie pomoże, albo kobieta w ciąży tacha sama siatki i nie ma gdzie usiąść w komunikacji miejskiej. Wiadomo, każda nacja ma swoje minusy, jednak polacy to w większości (nikogo nie obrażając) hejterzy i zakompleksione debile, co potrafią błędy innym wytykać a sami nic nie osiągneli. Jak ktoś ma auto to na pewno ukradł, a jak kogoś stać na futro to na pewno daje dupy za pieniądze. Ot, polaczkowata mentalność.

jfkfk jak sam napisałeś idź od tej bandy debili, bo co Cię tu trzyma? Wybierasz się jak sójka za morze ;)

Gość jfkfk
No tak Szwedko ty hahahaha. Sama siedzisz i zalozylas temat na kafe,wiec wtf? :D wychodzi na to,ze niczym sie nie rozni twoja mentalnosc od polaczkowatej :D

w Szwecji dopoki sie polactwo nie zaleglo Szwedzi nie wiedzieli co to zamek w dzwiach , klodka i kraty w oknach. sie od polactwa cywilizacji nauczyli

Spójrz wyżej co napisaleś, ja nigdy nie mówiłam kto na kafe siedzi bo na pewno jest tu ogromny przekroj ludzi a Ty: " A wez sie bujaj idiotko. Banda debili." To po co tu siedzisz i trwonisz czas?

Gość autorko a ja mam pytanie
czy szwedzki jest podobny do norweskiego, bo planuje tego drugiego sie nauczyc:) i zastanawiam sie czy to trudny do nauki jezyk.

Gość 3412233343434
Trzeba zrozumieć takich ludzi, bo pracowali duzo w zyciu a zarabiali grosze, a tu ktos mlody a zaraz ma i samochod i futra wiec ja jestem w stanie to zrozumiec, ze mozna takich ludzi po prostu nie lubic co za duzo maja pieniedzy i obnoszą sie z tym. Masz racje z tą znieczulicą, czlowiek na ulicy zemdleje, wszyscy myslą, ze pijany i nikt nie zadzwoni na pogotowie. a przeciez ten czlowiek wcale nie musi byc pijany tylko po prostu zaslabl bo ma zawal albo atak padaczki.. choc mi sie raz zdarzylo zemdlec i akurat ludzie mi pomogli, wiec nie moge nic zlego powiedziec, ale slyszalam o takich sytuacjach, ze czlowiek lezy na ulicy, ludzie przechodzą i mają go gdzies, bo mysla, ze ćpun albo pijany...

Gość jfkfk
Popros ja niech ci da odpowiedz w jezyku szwedzkim :D

autorko a ja mam pytanie - nie znam norweskiego więc Ci nie odpowiem, ale nasz jfkfk jest studentem translatyki i na pewno pomoże ;) 3412233343434 - wiem, już się przyzwyczaiłam, na początku np. jak chciałam pomóc kobiecie w ciąży to mi prawie przywaliła bo myślała, że chce ją okraść. Mieszkam w dość dużym mieście, zawsze się przejmuje jak widzę, że ktoś leży, teraz jest coraz więcej cukrzyków, zaslabnie i co? Ma tak leżeć? Nawet jak sie okaże, że pijany to przecież rąk Ci nie zje za to ,że sprawdzisz czy jeszcze żyje.

Gość jfkfk
Nie zna norweskiego hahahahaha. Jakbys byla szwedka tepa szparo,to wiedzialabys,ze jest baardzo podobny i Norwegowie potrafia zrozumiec Szwedow. Ale ty tylko pierdolisz od rzeczy mala tepa narzekajaca klamczucho :D

Gość jfkfk
I mysle,ze nie powinnas sie blaznic tymi studentami od translatyki. Dziewczyna normalnie zapytala,a ty nie potrafisz odpowiedziec,choc pierdolisz,ze szwedka z ciebie . Zenada.

Norweski i szwedzki jest jak polski i czeski. Ty rozumiesz w pełni czechów? To gratuluję! Bo ja nie i w przeciwieństwie do ciebie nie będę się wypowiadac na tematy których nie znam. NIE BĘDĘ CI ODPISYWAĆ, LEPIEJ IDŹ DO KSIĄŻEK WIELKI STUDENCIAKU TRANSLATYKI.

Gość autorko a ja mam pytanie
ok autorko przyznaje sprowokowalam cie:P Mieszkam w Norwegii i znam ten jezyk, do Szwecji jezdze dosc czesto i nie znam zadnego szweda ktory by nie rozumial norweskiego i odwrotnie:P Te jezyki nie sa jak czeski i polski- po tej wypowiedzi wiem, ze ludzie maja racje nie ejstes zadna szwedka:D Aha i na przyszlosc jak bedziesz chciala udawac szwedke to nie mow, ze nie wiesz czy szwedzki i norweski jest podobny czy nie, bo to cie od razu kompromituje.

Gość 3412233343434
dalibyscie jej spokoj a po co by miala klamac? zreszta co za roznica, chyba zazdroscicie jej i tyle.