Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona_niedoświadczona

PIERWSZY RAZ - proszę o pomoc, czy to normalne?

Polecane posty

Otóż mam 17 lat, i od dłuższego czasu partnera, w moim wieku. Chcielibyśmy zacząć współżycie, dla niego to nie problem, ale ja bardzo się boję tego bólu, ale chcę to zrobić właśnie z nim, tylko boję się przełamać, ten lęk przed bólem, boję się jeszcze bardziej tego, że jego penis może nie wejść do mojej pochwy, nie chodzi o rozmiary, tylko jak palec tam sobie wprowadzam to może nie aż tak bardzo boli, ale muszę to robić bardzo powoli i delikatnie, a wchodzi tylko do połowy, czuję że jest tam bardzo ciasno, czy to coś oznacza, czy to normalne? Proszę o pomoc jakąkolwiek.

Gość kolorowa jarzyniówka
daj spokój nie zaczynaj nie warto seks służy zwierzętom nie ludziom nie bądź takim bydlakiem jak reszta

Gość riita
jak Ci wsadzi to juz nie będziesz potrzebowała pomocy

Gość też zamrtwiona i prawie
niedoświadczona :) 17-tka fajny wiek jeżeli możecie poczekaj jeszcze trochę wiem łatwo mówić :) a co do piewszego razu :( czuję się jak idiotka a jednocześnie tak za nim tęsknię a on już nawet nie czuje potrzeby aby mnie przytulić.Nie pozwoliłam mu wejść :( nie wiem dlaczego tak się stało.Pewnie z taką beznadziejną osobą nie chce mieć nic wspólnego. Życzę powodzenia jeżeli mimo wszystko się zdecydujecie :)

Jesteś jeszcze nie gotowa na seks skoro tak się tego boisz. Po drugie dorośnijcie i poznajcie swoje ciała. Po trzecie seks to nie tylko penetracja pochwy ;)

LEVVIATAN - jesteśmy już po pieszczotach i tego typu, wiem że seks to nie tylko penetracja pochwy, ale właśnie o to mi tylko chodzi teraz, o ten stosunek, mamy zabezpieczenie jeżeli jeszcze to kogoś interesuje, ale nie o tym chciałam mówić, mój problem polega na tym że psychicznie i emocjonalnie jestem gotowa i jestem pewna swojej decyzji, nie chce czekać, bo nie mamy na co, kocham Go i będę z nim do końca życia, boję się tego, ponieważ to coś nowego z moim życiu, jakiś przełom, to nie dziwne, ale nikt nie odpowiedział na moje pytanie: o co chodzi z tym wąskim wejściem do pochwy? czy to jest normalne u dziewic i zmieni się po stosunku płciowym, czy moge mieć przy zbliżeniu problem przez to jakiś?

Gość mam wrazenie
...ze mimo calego tego uswiadamiania, dostepu do neta itp. mlodziez staje sie seksualnie coraz glupsza :O

hmm, w sensie że taka gruba jest? przepraszam, średnio się orentuję o co chodzi dokładnie, ale moge opisać dokładnie co czuję, więc jak wkładam palec ( środkowy w moim wypadku, bo najdłuższy i najgrubszy że tak powiem) , to na początku do środka gdy wchodzę, to trochę ciężko jest, ale gdy to robię delikatnie, powoli i bez stresu, to jakoś powolutku wchodzi i czuje taką ciasnotę, i tak ta droga tam się zwija jakby, tak jak bym w muszelke wsadzała ten palec

Gość dziewczyno, wszystko
jesk ok. Masz bardzo silne mięśnie, spokojnie, ciasna pochwa to norma u młodych kobiet, najważniejsze to nie stresuj się i niech twój partner będzie delikatny, no i oczywiście najpierw dostateczne pobudzenie i będzie ok.. acha i nie zapomnij na ten pierwszy raz o odpowiedniej pozycji... pamiętaj, tak naprawdę ten pierwszy raz to przełamanie bariery psychicznej, a nie przyjemność z sexu. powodzenia

dziewczyno, wszystko - bardzo dziękuję, uspokoiłam się dzięki Tobie trochę, jakoś tak lżej mi się zrobiło na sercu :) rozumiem, głównie tu chodzi właśnie o te przełamanie się, zapomnienie o kompleksach, problemach itp, ale żadnej przyjemności z tego nie będzie?

Gość mam wrazenie
Nas sie pytasz o pprzyjjemnosc? To od twojego chlopaka zalezy, ale sadzac ppo waszym doswiadczeniu to na przyjemnosc ze stosunku jeszcze dlugo poczekasz.

mam wrazenie- jeżeli masz tu pisać tego typu wypowiedzi to wypraszam Cię z mojego topiku, ja pytam jak jest ogólnie, u większości, jestem dziewicą, nigdy tego nie robiłam, jestem ciekawa czego mogę się spodziewać, i nie oceniaj mojego chłopaka, bo skoro go nie znasz to nie masz prawa do opinii i zdziwię Cię pewnie, ale mimo że tego nie robił, jest bardzo wyrozumiały, delikatny w tej sprawie i obeznany, nie wątpię że sex z nim to przyjemność, wiem po naszych pieszczotach i bardzo siebie podniecamy.

to nie chodzi o to, że nie będzie, życzę Ci aby było... bardziej rzecz polega na tym, że całe Wasze skupienie będzie skierowane na przełamaniu tej właśnie psychicznej bariery i raczej nie spodziewaj się w takim momencie ,,fajerwerków". Następne ,,razy", kiedy nie będą obciążone psychicznią barierą będą bardziej ułatwiały doznawanie przyjemności... ale i to nie zawsze wychodzi, jeżeli nie ma warunków dla Ciebie do rozluźnienia się i poczucia bezpieczeństwa... w stresie nie zawsze wychodzi tak jak byśmy sobie wymarzyli... powodzenia

mam wrazenie- jeżeli masz tu pisać tego typu wypowiedzi to wypraszam Cię z mojego topiku, ja pytam jak jest ogólnie, u większości, jestem dziewicą, nigdy tego nie robiłam, jestem ciekawa czego mogę się spodziewać, i nie oceniaj mojego chłopaka, bo skoro go nie znasz to nie masz prawa do opinii i zdziwię Cię pewnie, ale mimo że tego nie robił, jest bardzo wyrozumiały, delikatny w tej sprawie i obeznany, nie wątpię że sex z nim to przyjemność, wiem po naszych pieszczotach i bardzo siebie podniecamy. mam jeszcze dwa pytania, otóż: 1. czy to czy krew będzie podczas przerwania błony dziewiczej zależy od delikatności mojego chłopaka? 2.miejsca intymne, mam wygolone tak do połowy, żeby na wf krzaki nie wystawały i wgl, ale do okoła warg sromowych są włosy łonowe, tylko przycięte, czy powinnam je zgolić do końca czy zostawić jak jest? sądzę że to nie będzie odgrywało dużej roli dla mojego chłopaka, tylko proszę o radę jakąś w tym temacie

Gość mam wrazenie
I ty piszesz, ze dojrzalas do seksu? :D Ty nie potrzebujesz rad, bo zadajesz pytania na ktore oddpowiedzi sa ogolnodostepne w necie, tylko "potrzymania za raczke" I uspokojenia, ze wszystko bedzie dobrze. A wypraszac mnie to sobie mozesz.. :D

odpowiadam: 1. nie niebędzie zależało od chłopaka a od kształtu i grubiści błony dziewiczej, może być nawet tak, że nie zauważysz i nie poczujesz bólu, a może być tak, że będzie to troszkę bolesne i z obecnością małej ilości krwi jeżeli błonę masz z małym otworem, 2.moim zdaniem zostaw jak jest, nie jesteś dzieckiem nie wygalaj się do ,,0" nie przed pierwszym razem... potem jak wolisz, ale to tylko moje zdanie.. Acha, i jeszcze jedno, nie skupiaj się nadtto nad ,,technicznym" zagadnieniem pierwszego razu... moim zdaniem najważniejsze, aby był z kimś kogo kochasz, reszta sama przyjdzie.. pozdrawiam

Gość pauloxii
Jesteście po pieszczotach, ale jakich ? Że dopiero teraz myślisz o włosach łonowych ?

Gość mam wrazenie
Oczywiscie, ze ilosc krwi (o ile w ogole sie pojawi) zalezy rowniez od chlopaka - wysstarczy , ze bedzie sie za bardzo spieszyl, ze bedzie za Malo wilgotna. I bedzie to robil bardziej na sile niz trzeba - I bedzie wiecej bolu I krwi nizby robil to wolniej. Za to jak bedzie zbyt delikatny to nie przerwie blony do konca I bol bedzie tez pprzy nastepnych razach. Tu nie ma zlotej recepty.

Gość mam wrazenie
Aha! A wlosy lonowe koniecznie zgol na zero - jest duze prawdopodobienstwo, ze nieprzyzwyczajona skora zareaguje wysypka. Widok krostopatej cipy powinien zniecheccic twojego chlopaka do seksu na nastepne kilka miesiecy, co moze was uchroni przed totalna porazka :P :D

dziewczyno, wszystko- dziękuję bardzo za pomoc, zrobię tak jak napisałeś/napisałaś. :) mam wrazenie- wsadz sobie w dupe te uwagi w drugim poście. dziękuję.

dziewczyno, wszystko- dziękuję bardzo za pomoc, zrobię tak jak napisałeś/napisałaś. :) mam wrazenie- wsadz sobie w dupe te uwagi w drugim poście. dziękuję.