Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jestem na diecie

Motywujemy się wzajemnie w diecie!

Polecane posty

Gość markusia
ja staram sie jesc tysiac kcal ale pomijam pieczywo, ziemniaki, makarony i tłuste rzeczy no i oczywiscie słodycze ciezko jest wyliczyc te kalorie ale mysle ze mi sie udaje +/- 100 kcal

ja jem koło 1200-1400 kcal :) Heej, ja jestem uczniem, więc.. dziś wolne i wreszcie spałam do 8.00 aniżeli do 6.30.. Ojoj. :) ;p Ja póki co nastawiam się mentalnie na dietę i idę zjeść rybkę na śniadanie..:) A jednak aerobikować się nie będę, bo przywitała mnie rano niedyspozycja. ale brzuszki wykonam..:D

Gość markusia
o jezuu jak ja bym chciala sie wrucic do czasow szkolnych i wstawac rano ja musiałam o 5 :) ten scisk w autobusie jak w puszce sardynek, sprawdziany, wstretne nauczycielki. wagary ehhhh to były czasy

Gość markusia
chyba sie nikt juz nie chce odchudzac :(

Hejj :) Dziś mam fatalny dzień. Wczoraj zjadłam zamiast tysiąc chyba ze 1200... a dziś mam już 700 i to w sumie nie jadłam nic konkretnego, takie tam podskubywanie. Rano było musli z mlekiem 0,5% w małej miseczce. Potem rzuciłam się na szynkę drobiową :( jakoś tak wzięłam platerek, potem drugi, aż z 100 g nic nie zostało. Potem zjadłam jabłko i 2 mandarynki. Przed chwilą wsunęłam wieśniaka. I mogłabym jeść jeść jeść... :(

czesc - zagladam do was fajnie sie wspieracie, ja jestem na mz ale dzis objadąłm sie chlebem i jutro od nowa start z dieta,

markusia - jestem, jestem, ale byłam zmienić fryzurę i okazało się, że do tej mojej wymarzonej muszę zapuszczać.. i postanowiłam, że pójde do fryzjera jak zrzucę jeszcze 6 kilogramów (do 10 mniej, choć po dzisiejszej kremówce martwię się, że jeszcze 7 mi zostało) Karolina.nova - ja mam podony problem, jak Ty dziś raz posmakowałam palcem kremu, potem nie było już kremówki (placka), raz posmakowałam naleśnika (i zniknęły 1,5), raz posmakowałam bułki i zniknęła cała.. Nie cierpię odnosić porażki i wpędzać siebie w zakłopotanie, bo wówczas jestem okropnie zła na samą siebie.., ale niestety dziś innego wyjścia nie mam jak skarcenie samej siebie. : // Jutro na nowo - oby się udało! :) Rano idę do miasta, więc okazja do 'podskubywania' zniknie, potem czytam lekturę, więc nie będę chciała zatłuścić książki, a kolejno wybywam na koncert, więc kolejne okazje do żarcia znikną..:) Jeej! Póki mi się okres nie skończy będę umiarkowanie ćwiczyć :D Jak Wam idzie dziewczyny?

Gość markusia
u mnie dzis miseczka krupniku i dwa jaja na miekko ale poprostu slina w buzi zbiera mi sie cały czas jakbym tak miała w domu cosik słodkiego to odrazu bym sie na to rzuciła postanowiłam zamowic hula hop z wypustkami i zastanawiam sie czy któras z was ma i sobie chwali? rowerek stacjonarny pojawi sie mam nadzieje zaraz po nowym roku

Gość markusia
paula- nie wiem jak u ciebie ale mam ten sam wzrost i przy wadze 60 kg wygladam swietnie natomiast jak zaczynam dalej chudnac to maz mi muwi ze wygladam jak szczur

u mnie jest tak samo dobrze wygladam ale mam oponke na brzuchu i w sumie to moze by i kilo mi starczyło do celu moze zmienei stopke jutro na moj cel zlikwidowac oponke i kilka cm w pasie mniej! mnie tez mowia ze ponizej 58 to juz nieąłdnie wygladam , ale ta oponka mnie dobija

Ja też jestem:) mam chwilkę dla Siebie:) Starsza poszła spać ja ogarnełam armagedon:D dzis mam dwie córcie w domku i nie nadążam :D Starsza daje mi dzis tak do wiwatu że hoho a teraz młodsza zasypia i sie budzi i płacze, ehhh chyba nie będę miała chwili dla Siebie :(. Dziś delikatnie mówiąc nie mam czasu się nawet wysrać :). Ide do młodszej jak zasnie naklikam no chyba że starsza sie obudzi heh.

Gość markusia
paula- no wlasnie likwidacja oponki i cm w pasie nie jest zawsze jednoznaczna z kilogramami :) kiwi- skoro nie masz czasu nawet na kupke to na jedzenie tym bardziej chyba musisz podziekowac córka

Wydaje mi się, że Wasz problem z odchudzaniem polega na tym, że traktujecie słodycze jako nagrodę, a dietę jako karę. Takie myślenie kształtuje się w dzieciństwie, kiedy rodzice dają słodkie w ramach nagrody. Stąd też bierze się jojo - po sukcesie jakim jest osiągnięcie wymarzonej wagi "nagradzacie" się słodyczami. Co o tym myślicie? Ma to jakieś potwierdzenie w rzeczywistości? Tak szczerze

No ja dziś szczęścia nie mam :P starsza śpi ale młodsza do tej pory nie zasnęła :D starsza jak się obudzi to już będzie kaplica :P ciekawe o której pójdzie spać :P śpi już od 17:P albo i wcześniej:) Uwzięły się dzis te dzieciaki na mnie heh :D Musze dzis krzesełka poszukac do karmienia w sumie to wiem jakie chce, ale zamowic musze a czasu nie mam :P Musze zaraz jeszcze pranie zdjąć i złożyc bo juz wyschło a kolejne tez schnie, jejku ja mam dzień w dzień pranie i mimo to pełny kosz a i na koszu jeszcze a pranie robię 2 razy na dobę :D nie nadążam z praniem :P

Gość markusia
lovet- teraz faktycznie słodycze sa nagroda a dieta kara ale w dziecinstwie mama nie nagradzala mnie słodyczami ja bylam posłusznym dzieckiem a słodycze jadłam kiedy chcialam kiwi- oddałabym ci moje krzesełko za free ale jest tak zdezelowane ze nawet jakbym ci doplaciła to bys go nie wziela teraz jest najgozej miedzy 19 a 21 zjadłabym wszystko

markusia dziękuję za chęci kochana :) No moje skarby poszły spać :D młodsza wykapana chyba już spi:P starsza się obudziła, zjadła kolacje i poszła do łózka zaraz po kąpieli:)może obie pójda spac bedzie troszke ciszy :D. Jutro za długo nie pośpie :) max do 8mej:P na 10ta mam jazdy, muszę włosy umyć, wykąpać sie rano ehhh i jeszcze jutro jechać do szkoły ehhh... A i jutro mąz w końcu wraca :D

Mrs.Lovet - chyba masz rację z tymi słodyczami, ja się dziś nagrodziłam kremówką i kiepsko mi to wyszło.., ale w dzieciństwie słodycze nie były nagrodą.. jadłam je normalnie i niestety.. doprowadziłam się do otyłości, ale WSZYSTKO JEST MOZLIWE, nawet schudnięcie 30 kg i osiągnięcie upragnionych 50 kg! :D :) markusia - świetny pomysł z hula hop, szkoda, że kręcić nie potrafię..:) ;p Ja biję Tobie pokłony za trzymanie dietki :) kiwi - U mnie też co chwilę w domu kupy, sterty wręcz prania! :) I wieszanie, składanie, prasowanie, całe szczęście, że robimy to razem z Mamą :) :) JAK OSIĄGNĘŁAŚ 15 kg W 3 msc? :D Jestem zdumiona..

Jestem na diecie Samo sie zrobiło:D heh nie no żartuję, duzo wyrzeczeń i rygor,rygor i jeszcze raz rygor!

Ja już dziewczyny szczerze mówiąc nawet nie prasuje, nie ma to u mnie sensu, młodsza ma refluks wiec często nie zdążę załozyć i zapiąć a już musze zdjąć bo mokre :( to samo w łóżeczku ciaglke piore prześcieradła i poduszki bo już podkładanie "czegos" nic nie daje bo mała juz po całym łóżeczku wojuje :D. Dzis ją położyłam na macie wracam a ona na podłodze po za matą :D Ubrania prasuję przed wyjściem, szkoda prądu, żelazka i mojej pracy:).

Gość tak was podczytuję
dorzucę radę która mnie pomaga jedzcie regularnie jak w zegarku co 3-4 godziny, bez przekąsek w międzyczasie, to ureguluje trawienie nie będzie wzdęć ani ssania w żołądku i nadmiernego głodu uważajcie na węglowodany, obe stymulują apetyt, lepiej zjeść coś białkowego: kawał białego sera, wędzoną rybę, twarożek, jajko, paluszki krabowe, puszkę tuńczyka itp zauważyłam że gdy jem zestaw np warzywka plus coś białkowego to jestem najedzona i apetyt nie rozkręca się na maksa wystarczy przez 3 dni wprowadzić taki reżim i już jest łatwiej, żołądek się kurczy i nie dopada głód nie do opanowania a po słodyczach czy węglowodanach to bardzo szybko się jest głodnym i ma się ochotę na więcej i więcej i więcej jedzcie więcej warzyw a mniej owoców, warzywa też mają witaminy, minerały a błonnik a są zdrowsze od owoców bo nie mają tyle cukru, nie pobudzają więc nadmiernego apetytu

Ja wlasnue wrocikam z kfc ufffff teraz jem lody tiramisu z bita smitanka mmmmmm :)

Gość markusia
dobra lasencje shreka z synkiem obejrzałam i spadam spac

tak was podczytuje - Dzięki za rady! :D Przydatne... chyba zaczną co 3,4 godziny jeść. :D I dzięki za wsparcie, no i dołączaj, o ile masz z czego zrzucać ^^ monnwpr - Pyszności :D Omnomnom! markusia - a ja się bałam i rodzinkę.pl obejrzałam :D

Gość tak was podczytuję
Też ciągle walczę z jojo, uparte 5 kilo które mozolnie tracę i wraca co zrobić, wrodzone łakomstwo, ostatnio zbiłam 3 kg, efekt dużego stresu, ale walczę dalej bo dżinsy są bezlitosne dadzą znać o każdym kilogramie

Gość tak was podczytuję
dzień zaczynam np od jajka do tego warzywka: pomidor, ogórek, papryka, pieczywa nie jem, źle się po nim czuję jesli jestem głodna dorzucam do tego jeszcze trochę twarożku lub szklankę maślanki naturalnej (też dobra na trawienie)

A ja juz od godziny na nogach:) o 9.30 wychodzę więc musze się wykapać, włosy wysuszyć, zmyc podłogi, zetrzec kurze, umyc łazienke i td:D takie moje zoczenie :P a i pranie złozyc musze :P ehhh robie to kazdego ranka mimo że już często nie mam na to ochoty o "gruntownie" sprzatam kazdy pokój plus szyby w oknach to co 3ci dzień traktuje płynem i ścierą :o wykończy mnie to kiedyś. Chyba troszke hałasowałam bo starsza córcia sie obudziła i woła śniadanko, a myslałam że będę miała spokój:P młodsza tez nie śpi heh życ nie umierać :P No nic uciekam, mam jeszcze troszkę pracy, dzis tezmąz wraca :) stęskniłam się troszeczke :) PS: Czuję że moje dziecko zrobi mi armagedon i jak będę wychodzić będzie jeden wielki syf co mnie baaaaaardzo zdenerwuje :D Mam nadzieje że zje i pójdzie spać :D

no już sie biorę za składanie ubrań, potem zmyje podłogi :P kurze juz starte:P jeszcze szybko łazienke spukać z tych detergentów :P apropo mam 28stop. w domu, masakra:o okienko otworzyłam bo masakrycznie mi dzis ciepło, może jak dziewczyny świeżego powietrza dostana to pójdą spać :P

Gość mimi 1988
Cześć dziewczyny podczytuje wasz topik i pomyślałam, że chętnie sie przylącze ponieważ też potrzebuje motywacji. Trzy lata temu schudłam 20 kg i waga sie trzymała aż do sierpnia tego roku kiedy to zaczełam stosować plastry antykoncepcyjne i z wagi 58 - 60 zrobiło sie nagle 68 przy wzroście 166cm. Moje przerażenie bylo ogromne co prawda zrzuciłam już 3 kg ale od tego momentu waga stoi jak zaklęta? Dlaczego?

mimi 1988 witamy:) pomożemy nie martw sie :) No dziewczynki widzę śpicie :P wstawać śpiochy wstrętne , co za paskudne lenie :P to ja juz tu od rana kalorie spalam a wy podłe niewiasty z jednego boczku na drugi:D co za paskudne niemiluchy a fuj!!!!!! Wstydzcię sie paskudy! No moje iskry nie śpią ani jedna ani druga :D a podłoga czeka:D az ktos ja umyje :P Chyba czas zjeśc jakies śniadanko tylko pytanie jakie?:) Nie mam weny ani ochoty:( ale Wam tu z rana marudzę :o jak wrócę to będzie "Kiwi wstęp wzbroniony""D Oj dziewczynki humor mam dobry to muszę Wam pomarudzic, a co tak smutno ma tu byc, a tak wstaniecie i poczytacie stek bzdur na rozbudzenie :D cieszycie się? Tak , atk juz wiem jaka jest odpowiedz:P Nic ide moze jeszcze cos bzdurnego naklikam nim wyjdę :P aaaaaa jeszcze jedno, uwaga bo dzis sie po mieście rozbijam :P uwaga:P nie wymuszać, nie przechodzic czekac grzecznie :P bo ja jadę :P