Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa z drzefa

Koniec ery Julek i Wiktorek

Polecane posty

Gość akurat Ewa było całkiem
popularne te ponad 30 lat temu na pewno nie tak jak Kasia czy Ania, ale jednak sporo znam dziewczyn o imieniu Ewa z mojego rocznika (1978) Moniki tak samo w ogóle mam babcię Monikę;) i w tym przypadku akurat każdy się dziwi;)

Gość Znam od dziecka
Moze i tak, fakt slyszalam to imie nieraz, ale jakos nie wywolywalo u mnie pozytywnych skojarzen:P Jakos wtedy nikt sie tych popularnych Monik czy Beat nie czepial a teraz... Jak ktos nazywa dziecko Julka czy Oliwia to juz jest do dupy:O jezu czy nasze mamy krytykowaly inne za to ze nazywaly dzieci tak a nie inaczej? - NIE. Dzisiejsze matki sa po prostu malo dojrzale skoro potrafia sie przypierdzielic do tak blachej sprawy jak IMIE dziecka :O i one chca wychowywac swoje dzieci na tolerancyjne istoty skoro juz imie dziecka budzi kontrowersje...:O a potem pytania dlaczego dzisiejsza mlodziez jest tak podla i malo tolerancyjna...:O jak to dlaczego, bo z domu wynosza juz od najmlodszego ze nawet za imie mozna czlowieka obsmiac :O

Aha, to dobrze, ze teraz Ania nie jest popularna :) Bo jeśli noszę dziewczynkę, to tak będzie miała na imię. Strasznie mi się podoba Hania, ale właśnie zauważyłam, że się robi zatrzęsienie Hań , tak jak Julek, które się zaczęło jakieś 11 lat temu :(

Na pewno więcej po świecie chodzi Ań niż Hanek. Trochę nie rozumiem, jak można nie nazwać dziecko imieniem, które się podoba tylko dlatego, że jest popularne. W mojej podstawówce dwie trzecie dziewczynek to były Anie i Kasie. Kiedyś to nikomu nie przeszkadzało, więc co za różnica jakie imię teraz będzie się powtarzać.

Gość moja córeczka też jest ANIA
:) najładniejsze imię:)

no dobra, a Julia? Przecież piękne imię, ale właśnie przez to, że stało się takie popularne (żeby nie powiedzieć - pospolite), jakoś straciło swój urok ...

Gość SFgdfhb
Oliwka, Anmelka, Karolina...Milena, Zosia.... Ania ładne imię, zawsze będzie ok.

Gość mamajuli
a dla mnie Julia jest pieknym kobiecym ponadczasowym imieniem i nie przeskadza mi ze jest popularne:)

Gość opozycyjna zona
Ja urodzona w latach 70-dziesiatych i zawsze i wszedzie bylam jedyna o imieniu Anastazja i zawsze sie tego imienia wstydzilam, glupio mi tak jakos bylo,ze wszystkie dziewczyny maja normalne imiona a ja jakies takie z kosmosu...Ale kolezanki zazdroscily mi go,jedna nawet po latach swoja coreczke tak nazwala :P Teraz sie ciesze,ze mam wlasnie takie imie.

Nie ma co przeżywać, każde pokolenie ma swoje "ulubione" imiona - moje roczniki to głównie Kaśki (w tym ja), Gośki, Anki, Moniki, Magdy.. I Krzyśki, Grześki, Piotrki, Marciny, Tomki i Łukasze :)

A moja koleżanka ma na imie Adela teraz mi sie podoba jak i przedtem jak ją poznałam czyli 20 lat temu

Gość Agnieszka jest bardzo ładnym
imieniem i zaczyna się je już częściej spotykać.

Gość jykiil
tez mam bartusia i powiem Wam ze to imie dla wyjatkowych rozrabiaków,nie ma wyprawy z nik zeby ludzie nie komentowali jaki odwazny chlopczyk,jaka gaduła itp a ma 4 latka ;-)

Gość acha
A moja corcia ma na imie Nina i jest jedyna Ninka w calej szkole:)

Gość właścicielka imienia Agnieszka
Ja mam Julię Juleczkę Julisię Julcię Julę Julkę i nie zamieniłabym tego imienia na żadne inne choć przyznam że gdy padło pytanie o imię dlą córeczki a ja odpowiedziałam to położna tylko stwierdziła:ZNOWU!

Gość a ja mam dwie
Anię i Ewę:-)Ania jedna w całej klasie a Ewa w przedszkolu

Gość a ja mam dwie
moja babcia to Monika,mama Gabriela,a ja Natalia

Gość pSZeCZkolanka
"Córce dałam na imię Kasia, a na drugie Ania - z takimi imionami jest na 100% oryginalnie w dzisiejszych czasach" - jest dokładnie tak, jak piszesz! Pracuję w dużym krakowskim przedszkolu już 9 lat i przez ten czas spotkałam tylko dwie Anie i dwie Kasie ( z czego jedna Ania i Kasia to siostry ;) ). Bardzo popularne za to są teraz Leny i Hanie. A moje prababcie to były: Wiktoria, Julia, Pola i Emilia - takie miały modne imiona ;)

Gość bedzie ok
Moja córka miała mieć na imię Lena, ale jak zobaczyłam listę najpopularniejszych imion, to się zaczęłam zastanawiać na tym imieniem. Wszędzie te Leny, aż do obrzydzenia. Nawet pieski tak nazywają. W końcu córkę nazwałam Paulinka

Gość memeochi
jak chodzilam do szkoly pod koniec lat 80 to strasznie chcialam byc Ania, Kasia, Agnieszka czy Ewa... bardzo nie lubilam swojego imienia w tym czasie... szczegolnie po tym jak wiekowa Pani w sklepie, powiedziala, ze bardzo lubi moje imie, bo Paulina miala na imie jej babcia ;) hehehe

Gość bedzie ok
Moja babcia powiedziała, że Paulina to piękne starodawne imię:) Tak samo stwierdziła moja ciotka po 80-tce.

Gość stonka ziemniaczana
do "a ja mam dwie" ja też mam dwie córki - Ewę (starszą) i Anię (młodszą) pozdrawiam serdecznie