Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zszokowana na mksa

masakra z imionami!

Polecane posty

Gość zszokowana na mksa

Normalnie masakra jakaś! Przychodzi na mój plac zabnaw babka z dwójka dzieci: jakiś ok 3-latek i niemowlak w wózku. Wiecie, jak się dzieci nazywają?! MIESZKO i DOBRAWA! Babe chyba powaliło!

Gość gfhnhhnnhh
Dobrawa bardzo ładne, sama chciałam dać córce Dobrawa ale urodził się syn. Na pewno 100 razy lepsze niż wszędobylskie Leny, Julki i Amelki

Ha! Ale ona przychodzi na JEJ plac zabaw?! Mi tm się nawet podoba. Przynajmniej nie Julia, Martynka lub Maja z Filipem, Kubą i Kacprem...

piękne polskie imiona i bardzo rzadkie. Plus tego taki, że w klasie nie będą 5 mieli imienników, baa w całej szkole! Mam na placu zabaw jedną Dobrusie :) ja mam w rodzinie Ziemowita

Gość normalne staropolskie imiona
Nie ma to jak Brajan, Alan, Kewin, Dżesika i Nikola, prawda..? :P

Gość Njuwejh+
Dobrawa sliczne. ja znam dobroslawe i wszyscy mówią dobrusia

Gość my mieliśmy dać Dobrosława
ale cała rodzina komentowała to tak, że szkoda słów, a każdy znajomy przecierał oczy ze zdziwienia i pewnie za plecami pukał się w czoło wiec zaczęliśmy się zastanawiać i jednak nie daliśmy tak córce na imię, ale mnie się nadal bardzo podoba;) ja czekam aż zobaczę polskiego Dżejmsa albo Dżona;)

Gość zszokowana na mksa
Nie, ja mam po prostu Hanię. Ładnie w każdym wieku i przy każdej okazji. A tak dziwaczne imiona- uważam, że to krzywdzenie! A swoją drogą ona na tą Dobrawę mówi Dobrusia albo... Dąbrówka! :/

Gość autorko chyba w jakiejś
mega pipidówie mieszkasz skoro takie rzeczy Cię szokują aż tak bardzo by zakładać na kafe temat o tym:O

"....ja czekam aż zobaczę polskiego Dżejmsa albo Dżona" ja czekam aż usłyszę Szanel tudzież Szona :D ale wszystko ku temu zmierza

autorko co dziwacznego jest w imieniu Dobrawa czy Mieszko? przecież to staropolskie imiona! nie przesadzasz czasem?!

Gość o polskiej Chanel już słyszała
m;) nie wiem czy pamięta ktoś Magdę Modrą z reality show, ona ma siostrę o tym imieniu wiec polska Chanel już jest:D córkę Koko ma Katarzyna Figura wiec tylko Dżona i Dżejmsa brakuje do kompletu:D a może Bruk albo Tejlor?:D:D:D

zajebiście brzmią te spolszczone amerykańskie imiona, nie?:D może Kerk?:D że też nikt jeszcze nie dał MAJKEL:D

Gość bedwyn
No, wiesz, przynajmniej nikt nie ma problemów z przeczytaniem. ;)

a mnie tam imię Mieszko się podoba. Znam osobiście jednego i jakoś mnie to nie razi, taki plus, że w przedszkolu będzie jeden :-)

buhahahahah weź bo się posikam :D rewelacyjnie brzmią spolszczenia! mi do głowy przychodzi jeszcze Riczard, Rodżer, Dżoana :D

Gość natalia_em5656
ale pieprzycie. autorka ma racje, dobrawa i mieszko to jakies zalosne imiona. potem cala szkola sie smieje. u mnie w podstawowce smiali sie z beniamina. takie dzieci maja przechlapane. lepiej dac normalne imie, damian, alicja, weronika, kuba itd niz takie imiona

Mieszko super imie. Teraz sa dwa trendy - na staropolskie antosie, mieszka, wladzie i stasie oraz spolszczone zagraniczne - brajany, dzejmsy, kewiny etc. Z dwojga zlego wole staropolskie a ostatnio mamfaze na imie leon :-)

a u nas na placu zabaw jest dziewczynka o imieniu Michelle - tzn. wołają Miszel, więc podejrzewam, że tak się pisze..myślałam, że może ojciec nie Polak, ale gdzie tam...i tak sobie mała, baaardzo pyskata Miszell jeździ na rowerku nie patrzac na inne dzieci, a jej mama w 30 stopniowy upał rozpuszcza jej włosy zeby wyglądała pieknie, ma dłuugaśne i aż sama miałam ochotę je spiać, bo widziałam jak ciągle je trzyma i wyciera szyję sobie ;-/

Gość natalia_em5656
little.d - ale sama swoje dziecko nazwalas michal hahaha

akurat Michałowi to dużo bliżej do Mieszka niż do Dżona:D

Gość natalia_em5656
michal i mieszko to sa odrebne imiona. to ze zaczynaja sie na ta sama litere nic nie znaczy. co ma wspolnego imie np weronika i wislawa? :/

Gość bedwyn
"lepiej dac normalne imie, damian, alicja, weronika, kuba itd niz takie imiona" Imię Damian też obecnie jest niespotykane, więc może się wydawać dzieciom tak samo dziwaczne jak Dobrusia.

Gość kicia1301
Moja znajoma dala corce na imie Dakota teraz ta dziewczyna ma 20 lat