Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sadi0

RENTA PO MOIM TACIE ZABIERA MI MATKA I NIC NIE DOSTAJĘ

Polecane posty

Gość sadi0

WItam chtciałem się zapytać ; mój tato umarł 1 rok temu i mama bierze za mnię rentę gdzieś kolo 500 zł lub 600 jakoś tak i wgl z niej nić nie dostaję a mam 14 lat zaraz 6 kwietnia bende mieć 15 jusz mam dosyć wgl nie dostaje na ubrania pieniędzy ani nawet na swoje potrzby poprośilem mamę zeby daała mi tylko 250 zł na siłownie bo licytowałem wilicytowałem i okażało się ze nie dała mi pieniędy więć musiałem odmuwić jest jakaś rada zeby mi dawała pieniądze do renki wszystkie i kupywał se za nie ciuchy i na swoje potrzeby???

Gość erewrwrwrewrwe
jak bedziesz miec 18 lat to będzies z mógł nią dsyzponowac. na razie, zamiast wydawac na siłownię kup słownik ortograficzny

Gość sadi0
to nie chodzi ze chce uprawiac sport tylko mi chodzi ze wgl z tych pieniezy nic nie dostaje nawet mi ciuchuw niehce kupić nie rozumiecie nic a i sory za ort :(

Gość olga244444444
należy Ci się tyle pieniędzy żeby stac Cie było na ubrania i rozrywkę też ! Wg prawa tak jest i możesz to wyegzekwować . A Twoja matka jakaś bardzo chytra musi być . Renta przypadła TOBIE ,a nie jej wiec powinna ją wydac na CIEBIE nie na siebie. Jak Ty bedziesz dorosły za to wcale nie musisz jej pomagac :)

Gość olga244444444
Poza tym co to za matka co nawet ortografii syna w tym wieku nie nauczyła? To jej wina też ,a nie dziecka 14-letniego

Gość sadi0
nom wiem olga a da sie coś zrobić?? , terasz wybłagałem mamę właśnie to mi dała te 300 zł cco mi się nalezało bo przeczytała kodeks karny co jej pokazałaem ;/ i chce czałom rente dostawać do renki ;/

Gość mozesz isc do sadu i sie z mam
a sadzic...........dostaniesz kuratora i beda ci skladac kase na twoje konto. alke masz matke chamska

Gość pisze sie reki nie renki
Jestes niepelnoletni i wedlog prawa tak na prawde Twoja matka powinna zarzadzac finansami. Jesli udowodnisz ze chodzisz glodny i obdarty to wtedy mozesz sie starac o kuratora i rozpatrzenie sprawy o emancypacje i przyznanie Ci dostepu do pieniedzy. Wtedy nie tylko sam bedziesz nimi zarzadzal - kupowal podreczniki, pleacil za ubrania i dojazd, kupowal hedzenie (a ty myslales ze na co Twoja mama to wydaje...?) i inne drobiazgi. Porozmawiaj z nia i wynegocjuj kieszonkowe jak normalny nastolatek a nie wlasna mame (ktora przy okazji tak jak ty straciles tate, tak stracila meza) chcesz ciagac po sadach jak jakas patologiczna alkoholiczke i awanturnice.

Gość skawass
pieniadze są NA CIEBIE, a nie dla ciebie. a ty myślisz gamoniu, ze wykarmienie cie nic nie kosztuje? cała renta idzie pewnie na żarło dla ciebie, wiec nie myśl, ze ty bedziesz rozpieprzac kase na głupoty, a matka bedzie cie karmic. wiesz w ogole ile ona ma pieniedzy na miesiac? pewnie 1500 i weź tu wykarm dorastajacego gówniarza, jak on chce siłownie

Gość ja nie mogę....
gamoń nawet na forum prawnym zalozyl temat, zaraz poda matke do sądu hahahaha co za gowniarz tepy, ortografii sie najpierw naucz

Gość mamtka to powinna jeszcze
ci wpierdol spuścić i na korepetycje z polskiego wysłać.

Gość matka to ci powinna kompa
zabrać i po mordzie słownikiem ortograficznym wystrzelać :o

Dokładine te Twoje marne grosze to na wyżywienie Ciebie i opłaty za ciebie nie starczaja

Gość dziecko do szkoły
że jaki kodeks matce pokazałeś? Łehehehehehehehehehehehheeh nie kompromituj się smarkaczu

Gość ja nie mogę....
zobaczcie na forum prawnym jego temat w dziale PRAWO KARNE, on cche matke pozywac i radzi sie prawnikow... żal jego matki ale pewnie i tak jakas patologia

Gość che che dobreee
a może konto w banku

Gość studentka015
Podrzucisz linka? :D

Gość dorcia84
A wiesz ile kosztuje Twoje utrzymanie? Dałbyś radę sam się utrzymać za te 600zł? Wynająć pokój, opłaty robić,kupować proszki płyny JEDZENIE? Twoja mama pewnie ma mało pieniążków, martwi się, że jej nie postarcza na rachunki a tak to nieba by Ci przychyliła.

Gość Bardzo słusznie!
Renta jest na twoje utrzymanie i to też załosna kwota.Jesteś bezczelny 250 zł na siłownię? A zęby w ścianę? Jak chcesz wiedzieć to matka do ciebie dokłada szczylu.Wez się za nauke bo nawet nie potrafisz wypowiadać się poprawnie, nie mówiąc o pisowni godnej pożałowania.SPADAJ OBESROŁKU bo cie opluję!

Gość studentka015
Uśmiałam się... :D niech ktoś powie, że to prowo, proszę :D

Gość sadi0
to nie prowo, jótro idem do prokóratora pozwać matkem

Gość 43534534543
ja tez miałam rentę rodzinna, jak skończyłam 18 lat to zaczęła przychodzic na moje nazwisko i nią dysponowałam. Wyglądało to tak, że zywiłam się za nią, i dokładałam do rachunków, matka tez miała niewiele pieniędzy, zeby mi starczyło na coś więcej- musiałam odp. gospodarowac tym

Gość kughkug
Autorze, a ile twoja matka zarabia? Jeśli niewiele to wcale się nie dziwię, że nie masz z tego nic na własne wydatki, bo w takim wypadku ty i twoja matka, żyjecie RAZEM skromniej i ona też "zaciska pasa". Ale są takie przypadki, kiedy to matka rentę przeznacza na swoje potrzeby. Znam taką jedną, której zmarł mąż i ona zamiast dać własnemu dziecku to dokłada kochasiowi do piwa a resztę rozpierdziela na ciuchy i kosmetyki, a dziecko ubrane w ciucholandzie jak klown.

Gość sadi0
ale mnie to nie ophodzi ja muszem mieć siłowniem i jeszcze hantle i inne pżyżądy do mojej domowej siłki hciałem sobie kupić

EJ, ludzie, opanujcie się! Te pieniądze są na jej utrzymanie ale także na rozrywki. Rodzice mają obowiązek zapewnić je dziecku, a nie tylko żarcie i dach nad głową. Matka ma prawo zabierać Twoje pieniądze, do 18r życia, ale to są pieniądze które w 100% mają iść na Twoje utrzymanie!

Gość PRZECIEŻ TO PROWOKACJA!
Nie odpisujcie bo przecież widać że to prowokacja! Szkoda czasu dla takiego debila który sobie robi z Was jaja!