Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A N G E L I K A

Gruzki obok odbytu...

Polecane posty

Witajcie, czytałam tu pare tematów ale niestety nie takie same objawy... natomiast chodzi o duże napuchnięcie obok odbytu, jest to bardzo twarda aż nie mogę usiąść. Zdarzyło mi się to już drugi raz, lecz za pierwszym razem miałam na wardze obok pachwiny... Czytałam tu różne przypadki, zazwyczaj były to jakieś pryszcze opisywane... To nie żadne pryszcze, nie ma w tym nic, próbując to wycisnąć nie ma w nich żadnych płynów. Myślałam że to może jakiś komar, ale po nich nie ma nabrzmień. Nie mam pojęcia :( Dodam że nie byłam z tym u Ginekologa i nie będę. (Wole o tym nie mówić) Jeśli macie jakieś pomysły, jak to leczyć? Co to jest? Bo to mnie najbardziej interesuje. Z góry dziękuje za każdą wypowiedź...

Gość to jest najprawdopodobniej
tłuszczak albo kaszak. Obejrzyj zdjęcia w grafice google. To nic groźnego. Albo to hemoroidy. Jeżeli natomiast to jakiś guzek wynikający ze stanu zapalnego polecam antybiotyk bez recepty Tribiotyk. Bardzo dobry, jeżeli to stan bakteryjne to pomoże.

Gość to jest najprawdopodobniej
tluszczaki są w kolorze ciała i ciężko jest samemu usunąć z nich zawartość. Aczkolwiek nie jest to niemożliwe. Zależy jak głęboko jest taka biało-żółta wydzielina. Przeważnie lekarz nakłuwa igłą i usuwa zawartość. Ale to absolutnie nie jest niebezpieczne, dlatego zostaw to w spokoju.