Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hugo_kluseczka

chihuahua- kto ma tego pieska i moze odp na kilka pytan

Polecane posty

Gość hugo_kluseczka

Witam. O d prawie tygodnia czasu mam chihuahua.Ma trzy miesiace.To bardzo zywy samczyk, towarzyski kochajacy zabawe.Wszed\ie za mna biega, zaczepia i uwielbia sie przytulac. Czy znajdzie sie ktos na tym forum kto rowniez ma chihuahue i moze mi udzielic porad co so karmienia tego czworonoga. Wiem ze takie malenstwa malo jedza.Wyczytalam ze musza jesc w b.malych ilosciach i najlepiej okolo 5 razy dziennie.I tak mu daje.Jednak nie jestem przekonana co do wielkosci porcji..Nie wiem czy nie sa zbyt male..Je strasznie lapczywie.Boje sie mu dac za duzo aby go nie przekarmic...Pomocy!

Co mu dajesz? No opakowaniu powinno byc napisane ile powinien piesek dostawac to raz, a dwa maluchy takie to powinny miec nie ograniczony dostęp do jedzenia i wody, bo to teraz rośine. i tak do roku.

Te psy muszą jeść specjalna suchą karmę. Nie żywi ich sie tak jak normalne psy.

A jak się zywi normalne psy? Powiedziało co wiedziało;/ Kup dobrą sucha karme, ale dobrą.

Gość hugo_kluseczka
Tak tak,je specjalna sucha karme ktora mi kazano namaczac w wodzie , to Royal Canin Junior

Gość hugo_kluseczka
Marika on ma nieograniczony dostep do wody ale nie moze miec go do karmy, rasowe psy nie znaja umiaru w jedzeniu i trzeba im wydzielac

Gość hugo_kluseczka
Zalezy mi na tym aby porcjowac idealnie aby nie byl glodny i aby go nie przekarmic.

Gość hugo_kluseczka
Tak sobie mysle teraz, wpisze ta nazwe na Allegro i zobacze moze w ktos kto sprzedaje te karme ma okreslone na stronie jak dawkowac.. Niby jest na opakowaniu ale to ogolna informacja a ja potrzebuje bardziej precyzyjnie.Tu jest taka tabelka i pies do 2kg powinien dostawac 55g Ale to na caly dzien?

Gość hugo_kluseczka
On nie wazy nawet 0,5 kfg