Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowaaa

ciąża po odstawieniu tabletek anty.

Polecane posty

Gość malinowaaa

Witam. Mam pytanie, czy są tu jakieś kobiety które zaszły w ciąże w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych? Ja po kilku dobrych latach postanowiłam odstawić tabletki bo bardzo chcieliśmy za jakieś 3 miesiące postarać sie o dziecko, ale poniosło nas o wiele za wcześnie i myślę że mogę być w ciąży ale na test jeszcze dużo za wcześnie. Dlatego kieruje swoje pytanie do kobiet które odstawiły tabletki i zaszły w ciąże, już po tej miesiączce z odstawienia. Czy są w ogóle takie kobiety? Jeśli tak to proszę napiszcie. Martwię się teraz trochę czy wszystko będzie dobrze.

Jezeli po krwawieniu z odstawienia nie wzięłas juz tabletki i nie bierzesz to mozliwe ze twój cykl mógł wrócic do normy od razu. Ja tak miałam ze po odstawieniu tab od razu miałam normalny cykl i za 26 dni normalną miesiaczke ale są i kobiety którym normalny cykl wraca wolniej!!! Nie wiem do jakiej ty nalezysz!!!. Czekaj cierpliwie!!;p

Gość malinowaaa
wczesniej jak odstawiałam tabletki to @ pojawiała sie mniej więcej tak samo jak w czasie brania tabletek, ale jak bedzie tym razem zobaczymy. Ajjj juz chcialabym wiedzieć.

Gość ja zaszłam po 10 m-cach
od odstawienia i długim leczeniu w dodatku

Gość Ejbisi1986
Mozesz zajsc i masz wieksze prawdopodobienstwo ciazy mnogiej, bo po odstawieniu anty organizm szaleje i mogl wypuscic kilka komorek jajowych na raz.

Ja odstawiłam tabletki i zaszłam w drugim cyklu więc jest jak najbardziej możliwe że i w pierwszym zajdziesz. Byłam przekonana że po odstawieniu nasze starania będą dłuższe a tu taka niespodzianka. Nawet nie przykładaliśmy uwagi do wielkich starań w tych pierwszych miesiącach ;) Wszystko było i jest ok, ciąża pojedyncza choć również byłam informowana o możliwości mnogiej ciąży :) Życzę dużo zdrowia i szczęścia.

Gość malinowaaa
Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi, widzę ze na razie żadna nie napisała ze zaszła w pierwszym cyklu. Zobaczymy jak bedzie ze mną. jestem w połowie drugiego opakowania Foliku bo wczesniej juz zaczęlam brac, ale nie wiem czy taki kwas foliowy bez recepty - cokolwiek daje.

Gość Szczera baba
A myslisz ze taki kwas foliowy na recepte jest jakis poblogoslawiony??:D

ja zaszlam w 1 cyklu po odstawieniu..urodzilam 2 m- ce temu ..ostatnia tabletke cilest wzielam 7 grudnia , a w ciaze zaszlam 3 tyg pozniej ..

Gość malinowaaa
amandaa155 ja również odstawiłam cillest. Jak przebiegała Twoja ciąża jeśli moge spytać, z maleństwem wszystko w porządku? Do szczera baba - po prostu tzw. Folik dostępny w aptece bez recepty ma małą zawartość kwasu foliowego, jedna tabletka zawiera 0,4 mg.

Gość do autorki idiotki !
ty masz coś z główką i nie wiem czy to głupota czy po prostu jesteś taka ograniczona . Dzienne zapotrzebowanie w kwas foliowy to 0,4mg ,w ciąży jest to 0,8mg !! Kwas z apteki jest jak najbardziej dobry i wchłanialny a jak masz problem to zamiast jednej tabletki bierz dwie ! Kolejna rzecz świadcząca o twojej głupocie to to,że na 5 minut przed zajściem w ciąże bierzesz kwas foliowy . Takie rzeczy sie bierze na minimum na 3 m-ce przed planowaną ciążą !!!!!! Nie jest sztuka wziąć za jednym zamachem 100mg kwasy foliowego !

Gość malinowaaa
Słuchaj ja tu nikogo nie obrażam i nie życzę sobie żebyś Ty mnie obrażała! Trzeba było sie nie wypowiadać jeśli miałaś jakieś ale!! Pytania o kwas foliowy nie wyssałam sobie z palca, farmaceutka w aptece powiedziała mi że lepiej iść do lekarza to przepisze jakiś lepszy kwas foliowy bo ten Folik ma bardzo małą zawartosc kwasu i po za tym jest droższy. Dlatego zapytałam Was, co tym myślicie! A po drugie ciąże planowałam najwcześniej za trzy miesiące, a kwas foliowy biorę juz jakies półtora miesiąca, więc chyba w porzadku by było? ale bardzo bardzo prawdopodobne ze mogę juz byc w ciązy!nie planowałam tak szybko ale się stało!!

Gość sadawe
martwisz się że coś będzie nie w porządku z dzieckiem... nie ma takiej obawy, po odstawieniu wzrasta tylko możliwość urodzenia ciąży mnogiej, ale nie wpływa to na zdrowie dziecka.

Gość malinowaaa
tak martwie sie, aczkolwiek nie wiem jeszcze czy w ogóle jestem w ciąży bo na test o wiele za wczesnie. A jeśli bedą np. bliźniaki to w porządku byle były zdrowe.