elleNET 0 Napisano Grudzień 1, 2012 To czekam na wyjaśnienia :D Ale ja nie chcę chudnąc jak szalona, przy wadze 57kg już będę wyglądać chudo - wystarczy mi :) Co do mleka to każde mleko UHT pozbawione jest walorów odżywczych, gdyż w wysokiej temperaturze wszystko co dobre ginie. Poza tym w wieku pozanastoletnim już organizm człowieka nie produkuje podpuszczki, który służy do pobierania ewentualnych witamin z mleka. My już tego enzymu nie mamy, zatem mleko to jedynie zabielacz do kawy np. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paulaa26 0 Napisano Grudzień 1, 2012 Cześć Dziewczyny! Po dwóch dniach szaleństwa i obżarstwa Andrzejkowego wracam do Was, bo troszeczkę przesadziłam :/ No ale cóż, pokusy czają się wszędzie :) Moje dzisiejsze menu: Śniadanie: Jogurt + otręby = 150kcal Obiad: Makaron pełnoziarnisty + serek = 402kcal Podwieczorek: Kromka + szynka = 80kcal Kolacja: Gorący kubek + 2 kromki = 200kcal Razem: 832kcal Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elleNET 0 Napisano Grudzień 1, 2012 Linka, własnie przeczytałam Twojego posta odnośnie ćwiczeń. Dzięki za info. Poszukam w necie. Chociaż cięzko w domu zmobilizować się, zwłaszcza jak wraca się z pracy np. o 18. Więc dlatego dla mnie na spalanie tkanki tłuszczowej jest rower. Jak mam luźniej w pracy chodzę na fitness (tbc, pbu, step). Tak więc jesli Wy regularnie ćwiczycie same w domu to naprawdę podziwiam za wytrwałość :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
linka 007 0 Napisano Grudzień 1, 2012 to cwicz skalpel zebys miala ladny brzuch i podniesione posladki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elleNET 0 Napisano Grudzień 1, 2012 Paula, gorący kubek? A czemu ? To sam syf przecież. Chyba że to tak bardzo sporadycznie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elleNET 0 Napisano Grudzień 1, 2012 Z moją pupą jest wszystko OK. Natomiast na brzuszek faktycznie coś się przyda :) Nienawidzę brzuszków jednak, są tak monotonne, że wysiadam po 60. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elleNET 0 Napisano Grudzień 1, 2012 Linka, a Ty w jakim wieku jesteś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elleNET 0 Napisano Grudzień 1, 2012 Jazda na rowerze wpływa bardzo dobrze na pupę, może dlatego nie mam problemów z tą częścią ciała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
linka 007 0 Napisano Grudzień 1, 2012 Ja cwicze w domu bo obecnie nie pracuje. Zajmuje sie corka ktora ma 15 miesiecy i cwicze kiedy ona ma popoludniowa drzemke. Paullaa to dobrze ze wrocilas :) U mnie niestety na zadna impreze sie nie zapowiada. Mam 24 lata i czuje sie jak stara baba. od kiedy sie przeprowadzilam do innego miasta to nawet nie mam zbytnio z kims imprezowac. Tym bardziej ze jest problem co zrobic z dzieckiem a w domu z mezem sie nie upijamy bo nie chcemy robic patologii w domu hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
linka 007 0 Napisano Grudzień 1, 2012 ja tylek i nogi tez mam jak najbardziej w porzadku u mnie jest tylko problem z brzuchem i boczkami, ale przez ten miesiac duzo mi spadlo. Juz nie wyplywa nic z spod spodni, ale tluszczyk jeszcze maly jest, dlatego chce wzmocnic i ujedrnic skore, bo po ciazy zrobila sie nie ladna skromnie mowiac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elleNET 0 Napisano Grudzień 1, 2012 Wieczorkiem sobie zajrzę do tych ćwiczeń. Jakie Wy wszystkie młode jesteście :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna8905 0 Napisano Grudzień 1, 2012 ja już odbębniłam ćwiczenia.teraz dalej do pracy póki śpi...jak linka wytłumaczyła to ja już pisać nie będę:)a do teściów nie jedziemy i jest ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elleNET 0 Napisano Grudzień 1, 2012 Tylko Czarna nie zjedz sama tej szarlotki ;) Bo to chyba Ty pisałaś, że piekłaś i miałaś zabrać do teściów? :) Dziewczyny, ja naprawdę Was podziwiam - matki. Naprawdę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oinone 0 Napisano Grudzień 1, 2012 Ja uzywam mleka 2% praktycznie od zawsze bo 3,2% to dla mnie za tluste- nie lubie tego smaku :P Ale moja znajoma uzywa mleka 0,5% - dla mnie to nie mleko hihi to woda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oinone 0 Napisano Grudzień 1, 2012 u mnie tez cwiczonka odbebnione :D musialam rozruszac te moje zakwasy na pupie hehe Myslalam ze bedzie gorzej a poszlo lepiej niz wczoraj oby tak dalej Ja tez podziwiam Was dziewczyny - dieta - dom - dzidzius i jeszcze cwiczenia Haha a ja do tej pory narzekalam ze nie mam czasu na cwiczenia :P no ale to byla bardziej taka wymowka :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oinone 0 Napisano Grudzień 1, 2012 Ja tez bede pisala ile zjadlam bo wtedy latwiej mi sie trzymac diety ok?? sniadanko owsianka z 2%mlekiem 250kcal II sniadanko (po cwiczeniach) pol jablka, jogurt owocowy 0% i otreby 150kcal Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elleNET 0 Napisano Grudzień 1, 2012 Kamila, już chyba pytałam, ale nie odpowiedziałaś. Chyba że to ktoś inny pisał - tyle nas tutaj :D Jakich płatków owsianych używasz? górskich? I w jakich proporcjach robisz owsiankę - ile mleka, ile łyżek płatków? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paulaa26 0 Napisano Grudzień 1, 2012 elleNET, zgadza się, gorący kubek występuje u mnie bardzo sporadycznie, tylko wtedy jak nie mam nic w lodówce, a muszę coś zjeść (zakupy mam zaplanowane na jutro) :) elleNet, my chyba jesteśmy w tym gronie najstarsze, bo ja mam 27 lat :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oinone 0 Napisano Grudzień 1, 2012 No ja uzywam owsianki zwyklej nie blyskawicznej To sa normalne platki owsiane tylko jakby takie mniejsze troszke hehe bez zadnych dodatkow (kupuje ja w lidlu) Ja dzisiaj zrobilam w proporcji 200ml mleka i 32g suchej owsianki - wyszlo dosyc rzadkie - ale ja tekie lubie Najadlam sie bez problemu :D razem 250kcal dokladnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oinone 0 Napisano Grudzień 1, 2012 Ja tez 27lat ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elleNET 0 Napisano Grudzień 1, 2012 Paula, Kamila no może i jesteśmy najstarsze, ale... naj najstarsza jestem jednak tylko ja ;( :D Kamila, ja jeśli robię owsiankę to na ciepło na bazie szklanki mleka/napoju sojowego waniliowego (czasem pól na pół z wodą) i 4 łyżki płatków górskich. Z tego, co piszesz Ty chyba też używasz właśnie górskie i bdb. Te błyskawiczne są mega przetworzone, zero wartości odżywczych i pewnie jeszcze dodają cukru :O Więc moja owsianka kalorycznie osiąga nawet 320kcal. Teraz na ścisłej diecie będę musiała ją trochę przyciąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elleNET 0 Napisano Grudzień 1, 2012 Dziewczyny, znacie tę super stronkę: www.ilewazy.pl ?? Doskonała sprawa :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paulaa26 0 Napisano Grudzień 1, 2012 Zgadzam się, stronka ta jest świetna, korzystam z niej bardzo często :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elleNET 0 Napisano Grudzień 1, 2012 Paula, Ty już jesteś taka szczuplutka. Jeszcze chcesz zejść z wagą? Do ilu? Nie przesadź! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paulaa26 0 Napisano Grudzień 1, 2012 elleNET, ja mam problem z wystającym brzuchem i nie mam pomysłu jak się go pozbyć, więc postanowiłam przejść na dietę, bo ćwiczenia nie działają :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
linka 007 0 Napisano Grudzień 1, 2012 ellnet juz to Pauli pisalysmy ze jest za chuda, ale ona sie uparla ze ma duzy brzuch, wiec juz nikt w to nie wnika. Kazdy ma jakies kompleksy i chce sie ich pozbyc :) A co do szarlotki to ja pisalam ze upieklam i wywiozlam do tesciow :D Zjedli prawie cala blache w 2 godziny tak im smakowala hehe I nie stekajcie juz na wiek. Będziecie stekac jak stuknie wam 70-siatka :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elleNET 0 Napisano Grudzień 1, 2012 Paula, a ile masz w pasie, biodrach i udzie? Bo sorry, ale nie możesz mieć dużego brzucha ( w sensie obiektywnym) ważąc 52kg przy wzroście 170cm. A może mogłabyś tutaj wstawic zdjęcie zrobione z boku? Oczywiście bez twarzy itd.? Jestem przekonana, że sobie coś wmówiłaś... Ale jak Linka powiada, dziewczyny już wystrzępiły język na Ciebie ;) Ja miałam się pomierzyć, ale zgubił mi się gdzieś sprzęt pomiarowy. Przy wadze 59kg jednak miałam w talii (najwęższe miejsce) 67cm, w biodrach 91cm, w udzie 53cm ( i w biuście 92cm). Teraz czuję się jak słoń, a przecież przybyło tylko 1,2kg:O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paulaa26 0 Napisano Grudzień 1, 2012 Wstawiłabym fotkę, ale nie wiem jak się to robi :)) Może ktoś wie?? A jeśli chodzi o wymiary to są następujące (mierzone tydzień temu): Biodra 88cm Talia 64cm Brzuch w okolicy pępka 76cm Udo 47cm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paulaa26 0 Napisano Grudzień 1, 2012 elleNET, pod tym linkiem jest fotka mojej sylwetki :) http://www.voila.pl/193/emp0j/?1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paulaa26 0 Napisano Grudzień 1, 2012 I zapomniałam dodać, że nie jest to zdjęcie z boku, więc nie widać za bardzo tego wystającego brzucha, ale uwierz mi, że jest :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach