Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Robsan

Do kobiet gotujących.

Polecane posty

Gość Robsan

Kobietki, czy gotujecie zupy z mrożonek? Ja codziennie robię zupę, jednakowoż mam maleńkie dziecko i niewiele czasu na skrobanie marchewek, obieranie ziemniaków czy gotowanie buraków. A jeść trzeba. Czy mrożonki hortexu to są takie złe? Bo powiem szczerze, że gotuję wywar na mięsie i zwyczajnie wrzucam tam pakę gotowca...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Robsan
Taka domowa zupa na pewno jest lepsza, ale czy jest sens w ogóle robic te gotowe? Bo moze nie maja za bardzo wartosci odzywczych?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jestem "nauczona" robić zupy ze świeżych warzyw. Nie lepiej zrobić tej zupy na 2-3 dni ale nie z mrożonek?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Szczera baba
Cos ty mrozonki sa bardzo dobre i poprzez mrozenie zywnosc prawie w ogole nie traci swoich wartosci odzywczych oczywiscie mrozonki wlasnej roboty sa bardziej wartosciowe bo wiesz co mrozisz ale jak nie masz czasu to takie mrozone paczki sa jak najbardziej ok:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Szczera baba
Zupa na dwa trzy dni musi by. Wielokrotnie podgrzewana i taci wiele cennych skladnikow dlatego lepiej gotowac codziennie ale z mrozonek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wierrkaa
Mrozonka na zupe to zaden problem. Mrozenie to super sposob przechowywania zywnosci,jest ledwie minimalna strata witamin. Wiecej tych witamin zniknie w gotowaniu niz w mrozeniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ja wypróbowałam
wiele mrożonek i jeśli gotujesz z Hortexu to bardzo dobre na pewno ci wychodzą. Mrozonki są zdrowe, bo nie ma w nich żadnej chemii. Sa pełnowartościowe i mają mnóstwo witamin.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mama dwóch dziewczynek
ja też czasami gotuję z mrożonek, nawet nie z braku czasu, ale dla urozmaicenia. A jak gotuję ze świeżych warzyw to czasami dodaję też "swoje" mrożone warzywa, które sobie poszykowałam na zimę z własnego ogrodu. Nie uważam, że mrożonki są złe, podobnie jak kompoty gotuję na bieżąco z mrożonych owoców, tak i zupy - moim zdaniem wartościowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wiele mrożonek i jeśli gotujesz z Hortexu to bardzo dobre na pewno ci wychodzą. Mrozonki są zdrowe, bo nie ma w nich żadnej chemii. Sa pełnowartościowe i mają mnóstwo witamin.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mrozonki sa ok................
trzeba tylko uwazac jak sie kupuje mrozonke, zeby nie byla zbita w jedna calosc - kazde warzywo jest mrozone osobno i jezeli w paczce jest zbita calosc tzn ze mrozonka juz sie rozmrozila (chocby troche) i zostala zamrozona ponownie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kozaaaaaaaaaaaa
Latem ze swiezych a zima czesciej z mrozonek. Nawet lepeij poza sezonem mrozonek uzywac bo maja mniej chemii niz warzywa zima ze szklarni pedzone na nawozie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Robsan
Dzieki wielkie za opinie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja wole ze swiezych, tzw aintopf czyli to co jest aktualnei na czasie wrzucasz i gotujesz :D generalnie nei lubie mrozonek bo jak dla mnei nei maja smaku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zależy kiedy. Jak mam świeże warzywa to gotuję ze świeżych. Często robię tak, że sama mrożę warzywa i z nich gotuję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Warzywa zamrożone w głębokiej temperaturze -18 st. zupełnie nie mają już wartości. Moim zdaniem zupy z mrożonek w ogóle nie smakują. Są przecież warzywa z którymi nie trzeba się bawić, np. brokuł, cukinia (ja nie obieram, tylko myję) poza tym można kupić już obraną włoszczyznę w supermarkecie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja to różnie robię
Zupy to u nas rzadkość,ale robię takie na jakie my mamy ochotę-tzn. jak nie mam świeżego warzywa to posiłkuję się właśnie mrożonym. I mrożone warzywa nie tracą smaku bo mrożenie nie zmienia właściwości warzyw. Co innego owoce-ogólnie nie poleca się mrożonych bo zmieniają swoje właściwości. I nie wszyscy zrozumieli gotowiec w tym przypadku nie oznacza zupki w proszku czy dania ze słoika,a po prostu bukiet warzyw.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Broooker
Kurcze, dla mnie smaczne sa zupy z mrozonek. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamuśka miluśka
a ja jak gotuję na trzy dni to nie podgrzewam codziennie wszystkiego, tylko chochelką przelewam codziennie do mniejszego garnka. Kiedyś gotowałam z kupnych mrożonek, teraz sama robię mrożonki z warzyw sezonowych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ktos komu smakuja mrozonki
Chyba nie jada zup ze swiezych warzyw. Ja zawsze mam marchew,pietruszke i ziemniaki pod reka a w zamrazarce pora i selera,ktorego sama zamrozilam. I baza na zupe jest. Mam też zamrożone brokuly,ale to nie to samo co świeże. Bardzo rzadko kupuje mrożonki bo dla mnie maja po prostu wypłowiały smak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×