Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudka16x

problem z okiem!! pomocy!!

Polecane posty

Gość klaudka16x

Cześć. Wczoraj wieczorem wpadło mi coś do oka, męczyłam się z tym kilka godzin, płakałam, płukałam oko solą fizjologiczną wielokrotnie i nic. w końcu chusteczką udało mi się wyjąc rzęsę która wbiła się pod górną powieką, oko jeszcze potem bolało, lekko spuchło i było czerwone. Następnie zaczęła zbierać mi się taka wydzielina dosyć klejąca. Rano obudziłam się z ogromnym obrzękiem dolnej i górnej powieki, ledwo co otwieram oko. drugie jest zaczerwienione i lekko spuchnięte, oba były zaklejone, przemyłam je solą fizjologiczną. To bardziej spuchnięte oko troche mnie boli jak by cos tam na nim siedziało i cały czas leci ta wydzielina. Nie wiem co mam robić czy wystarczy iść do apteki po jakieś krople, czy do lekarza czy może od razu na pogotowie.

Gość 4 34053-53
Idź do okulisty i to jak najszybciej- moze to jakies obustronne zapalenie, zatkanie kanaloków itp... Na pogotowie ie radze, chyba ze masz w pobliżu okulistyczne. U nas jest tak, ze z pogotowia wysyłaja na oddział okulistyczny, tzn przychodni przyszpitalnej ale z rana (do g.10) lekarze są zajęci bo rozpoczynaja se zabiegi itp

Gość klaudka16x
tylko że do okulisty bez skierowania to mnie pewnie nie przyjmą, do specjalisty się czeka miesiącami. Zauwazyłam ze na tym jednym oku w gorszym stanie jest taka jak by narośl, jest miękka i odstająca można ją w nieznaczym stopniu przemieścić i troche boli.

Do okulisty nie jest potrzebne skierowanie. Jak przyjdziesz z taką sytuacją to Cię przyjmą. Albo pojedź na dyżur okulistyczny.

Gość bcbdjz
do okulisty i to od razu! w przypadkach nagłych każdy okulista musi cię przyjąć, bez skierowania

Gość ....sharona1234....
Kup sobie świetlik w aptece, mnie pomogło przy podobnej sytuacji bo też siedziałam na wykładach i grzebałam w oku a na drugi dzień obudziłam się z zaropiałym i opuchniętym. Do tego maść, kosztuje ok. 7-8zł również ze świetlikiem - zmniejszająca obrzęk, do smarowania zarówno powieki jak i obszaru pod okiem.

Gość klaudka16x
dzieki, zaraz wyrzucam chłopa do apteki.

Gość ....sharona1234....
Szybkiego "powrotu do zdrowia" ;) Pamiętaj tylko żeby zakraplać świetlikiem wg. wskazówek tzn 3 razy dziennie, ja chciałam częściej z początku i spuchło mi jeszcze bardziej :/ Potem kwestia 2,3 dni - przynajmniej u mnie...

Gość 3213245646546
jaki swietlik, to moze byc powazna infekcja. takie rzeczy potrafia sie niezle papraci nawracaj. biegiem do lekarza!