Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaammamaijaa

Przyszła mama potrzebuję pomocy.

Polecane posty

Gość mamaammamaijaa

Jestem w 8 miesiącu, zaczęłam latać po sklepach i kompletować ubranka dla córeczki. Dziś totalnie zwariowałam w hurtowni dziecięcej tyle wszystkiego że głowa mała, a ja nie mam się kogo poradzić. Moje pytania; Jeśli łóżeczko ma wymiary 120x60 to kołderka w tym samym rozmiarze czy troszkę większa? Jakie powinnam kupić ubranka? Czy do wózka też trzeba miec kołderkę?

Gość ojtam ojtam
ja mam synka - kołderka 120 na 90 ale przydała się dopiero po roczku.. wcześniej mały spał w rożku a potem z rożka zrobiłam kołderkę - kołdra 190 jest taka wielka ze by się udusił się bałam.. do wózka nie miałam kołderki - na zimę śpioworek na wiosnę kocyk i nakrycie z wózka - ubranka synek był 3300 i 55cm w rozmiarze 56 się topił - wchodził i w rozmiar 50 baa 1 miałam 46.. na początek pajace, śpioszki, kaftaniki - wszystko koniecznie rozpinane w kroku - potem body się sprawdzają ale ja dałam koło 2-3 m-ca bo ciężko mi było tak przez głowe - najlepsze body rozpinane na całej długości - i kupuj kupuj bo kiedy pranie tego wszystkiego i prasowania a ja nagle ni stąd ni z owąd w 37 tc (36+6) urodziłam

Gość mamaammamaijaa
dziekuje wezmę pod uwage

Gość natmik
tak jak poprzedniczka. Kołderka sie jeszcze nie przydała ale czeka w szafie większa od rozmiarów łóżeczka. to nie jest zakup pierwszej potrzeby spokojnie mozesz ją kupić nawet jak dziecko skończy roczek. Moja śpi teraz pod kocykiem i rozłożonym rożkiem. Do wózka mam kołderkę i płaską poduszke i bardzo sie przydają. Na spacery przykrywam ją kocykiem i kołderką żeby było szczelniej przed zimnem. a z ubranek to jak najwięcej pajacyków są najlepsze. jak kupujesz body to od razu kupuj rajtuski