Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kingusiamq

płyn do higieny intymnej dla diewczynki

Polecane posty

Gość kingusiamq

od jakiego wieku można stosować

Gość kingusiamq
up

Gość kingusiamq
tak dla dziecka

Gość mlekozpian ką
myślę że używanie takiego żelu powinno wejść w nawyk jak szczotkowanie zębów

FYTOFONTANA GYNTIMA ŻEL DO HIGIENY INTYMNEJ DLA DZIECI 100 ML płyn siostra stosowała u córki

Gość jestescie nienormalne zeby
Ingerowac w flore fizjologiczna malego dziecka. Dajcie im dojrzec,nawet dla doroslych te plyny nie sa wskazane.

Gość traktorzystka wiera
Rozumiem,ze nie chodzi o jakies plyny do wlewania do pochwy,tylko cos do normalnego podmywania sie. Ja 34 lata juz chodze po tym swiecie i podmywam sie normalnym mydlem w plynie. Zadnych grzybic.ani infekcji nigdy nie mialam. Jak to dla ciebie taki mus,to chyba mozesz stpsowac w kazdym wieku. To jest po prostu plyn do mycia o jakichs tam odczynach czy skladnikach bardziej przyjaznych,mniej inwazyjnych dla pochwy.

Gość mama julkiii
wiecie ze ja tez sie nad tym zastanawialam bo moja corka jak sie tam umyje mydłem to ją szczypie uzywamy mydła bambino i rózne płyny do kapieli dla dzieci rowniez rumiankowe i jak tlyko sie czym takim umyje to płącze ze ja szczypie a mycie sama wodą nie wiem czy jest dobre i tez myslalam czy moze uzywac takiego zelu do higeny intymnej

Gość assi
Dlaczego nie samą wodą? Ja podmywam się samą wodą, żadnego szczypania, swedzenia, jakiegolwiek dyskomfortu, czy niepożądanego zapachu. Mydłem tylko anal.

Gość ooo rannnyy
Mam 16 lat i odkąd pamiętam moja mama i babcia zawsze mi powtarzały żebym podmywała się wodą a nie żadnymi płynami! Uważam ze 8 letnia dziewczynka nie wymaga "pielęgnacji" żelem do higieny intymnej. W szkole uczyli nas, że każda kobieta ma swoją florę bakteryjną, a używając takich płynów niszczymy ją przez to (o ile nie jest to jakaś poważniejsza choroba albo coś dziedzicznego) dostajemy różnego rodzaju infekcji. Matki w dzisiejszych czasach próbują być tak super nowoczesne, ze aż zal. Na zdrowy rozsądek po co 8 latce żel do higieny intymnej?! Luuudzie....

Gość a tak w ogole
W tak mlodym wieku jest sie tam jalowym.wiec plyny sa nie wskazane.

a ja myslę, że lepiej płynem niż mydłem. płyn ma bardziej przyjazne ph i nie podrażnia

Gość agula8
to o jałowowści to prawda, przed dojrzewaniem dziwczynka nie ma takiej flory bakteryjnej jak dorosła kobieta, ale te płyny czy żele mają tez na celu łagodzić.Ja uzywam u córki provag żelu jak ma zaczerwienione wargi sromowe-jest dość wrażliwa i wystarczy że nie podetrze się po sikaniu i problem wieczorem gotowy. A jesli chodzi o ograniczenia wiekowe to one sa dlatego że badań nie prowadzono np. u dzieci poniżej 3 lat-nie sądze żeby były szkodliwe-to delikatniejsze środki niz mydło. O ten mój provag żel pytałam pediatrę i powiedziała że mozna.

Gość pokrrakka
Jesli sie chce uzywac jakichkolwiek sroskow do mycia podwozia (swoja droga czulabym sie jak syf,uzywajac samej wody,ale co kto lubi),o juz lepszy zl do higieny intymnej niz zwykle mydlo. Sama uzywam zwyklego mydla,ale ze problemow nie mam,to sobie moge uzywac. Widze u u niekoych przekonanie,ze taki plyn to jakies zlo,ze jest agresywny i inwazyjny -a jest wrecz przeciwny. On jest mniej agresywny i mnij wyjalawia niz zwykle mydlo czy jakis zel pod prysznic. Wiec dziecku nie powinno nic sie stac od takiego srodka

po co ten płyn? XD ja się myję mydłem i nigdy żadnych problemów XD jeszcze dla dziecka takie cudaczne XD

Gość gość
dla chlopcow tez znajdziecie przeciez plyny do higieny intymnej - mamy taki od baby cap

Gość gość
Odnawiam temat, cos dla dziewczynki 3,5 letniej. Ma często podrażnienia i zaczerwienienia. dorażnie lekarka kazała stosować krem clotromazol ale ile mozna tego stosować?

Gość gość
My używamy laktacyd girl, jest od 3 roku życia.

Gość gość
Moja znajoma używa dla swoich synów 4 i 5 lat specjalnego płynu do higieny intymnej, który jest specjalnie dla chlopców już od 2 lat. Jest też wersja dla dziewczynek. Nie pamiętam teraz nazwy, musiałabym znajomej zapytać.