Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viviennnn32

problem z boazeria, pomalowac?

Polecane posty

Gość viviennnn32

Mam w przedpokoju boazerie, nie chce jej zrywac, bo to naklad duzej pracy i pieniedzy. Poza boazeria na scianach jest wylozona tez na 4 duzych szafach, do tego pawlacz i luk. Pomyslalam, zeby pomalowac ja na bialo w miejscach gdzie jest polozona na scianach, a szafy, pawlacz i luk pomalowac np. na jasny szary kolor?

Gość hlgj
radze sie tego pozbyc, wiem co mowie... u mnie doprowadzilo do pozaru.

Gość słotka idjotka
ale wiesz o tym, że należy najpierw usunąć z niej lakier?

Gość boazeriaa
z rozpędu pomalowaliśmy też psy :classic_cool:

Gość dzendla bengla
nikt normalny nie pieprzy sie z boazerią, pod boazerią ściany się zmieniają albo robactwo moze być zerwać i tylko zerwać, bez sentymentów i wygładzić ściany, od razu będzie przestrzeń większa a malowana boazeria to wiocha to tak jakby ktoś stodołe pomalował kolorową farbą żeby było ładnie

Gość boazeria to wiocha totalna
moda z lat 80tych :(

Gość to ja , twoja boazeria
tylko nie na blond!!!! litości !!! koleżanka z sąsiedniego korytarza będzie mnie wyśmiewać:O

Gość viviennnn32
Nie moge zerwac, bo ona jest tesz na obudowie szaf w przedpokoju, a w tej chwili nie mam na to finansow, by kupowac nowe szafy. Chce ja pomalowac ale wlasnie nie wiem z czym polaczyc biel. Bo nie chce calej na bialo, chcialam szay na inny kolor tylko jaki?

Gość xxxxxxxxvvvvvvvvvvvv
ja nie lubie takich pomieszczen, czuej sie jak w trumnie, ale wiem ze inni bardzo se cenia ten klimat! co do malowanej boazeri nie jestem przekonana, musisz zrobic tak jak ci sie podoba

Gość viviennnn32
Nie ma tu normalnych osob, zeby doradzic?:o

Gość SDFGHJKL;FGHJKKKKKKKKKKKKKKKKK
TAK,TO BARDZO DOBRY PLAN!:) ŁĄCZ Z SZARYM,BEDZIE PO SKANDYNAWSKU;) ROBOTY I TAK BEDZIESZ MIAŁA FULL...ALE DZIAŁAJ,DZIAŁAJ!:)

o matko , nie musze widziec zdjecia by wiedziec co masz w domu. Zerwij to w cholere, bedziesz miec wiecej miejsca. I optycznie powiekszysz pmieszczenie. Malowanie tego dziadostwa to najgorsze co mozesz zrobic. Zerwanie nie kosztuje Cie pieniędzy tylko pracy. Wygladzenie sciany i pomalowanie to grosze przeciez !!!!!!! Chyba że jesteś leń i Ci sie nie chce po prostu.

ps. a jesli chcesz te drewienka malować, to pamietaj że koniecznie musisz je zmatowic. Papier scierny i jazda. I na tym etapie wspolczuje. Kup sobie maseczke zeby tego starego lakieru nie wdychać. Jak nie zmatowisz to Ci farba będzie odłazić. A tam pełno rowków i szparek i.... daj spokoj.... styl skandynawki.....? serio.......... ? To będzie wyglądać jak przemalowana boazeria a nie styl skandynawski...

Gość viviennnn32
No wiem, ze boazeria nie jest juz modna, mam ja ze 20 lat. Chcialabym jakos odnowic przedpokoj bez koniecznosci zrywania jej. Widzialam na zdjeciach boazerie pomalowana na bialo i wygladalo bardzo ladnie. Ale ja chcialabym polaczyc dwa kolory i elementy takie jak szafy, pawlacz czy luk pomalowac innym kolorem tylko jakim?

jezu nie rob tego........ zerwij to.. Nawet jak pomalujesz na styl skandynawski to pamietaj ze musisz do tego miec biale drewniane podlogi i całą reszte w skandynawskim stylu.

dzendla bengla, ale sie usmialam :D Roznica jest taka że w stylu skandynawskim uzywa się drewna kladzionego inaczej. Desek. ZERWIJ TO.. jaki masz problem??? I tak chcesz malowac i tak...

CHOLERA,TEN LINK JEST SREDNI JEDNAK:)NIC TAM NIE MA... ALE OGOLNIE WIESZ O CO MI CHODZI... NA PODLOGE MOZNA DAC LINOLEUM;) JEST B TANIE I SUPER WYGLADA,NA DODATEK JEST PRAKTYCZNE:p MOZNA POKOMBINOWAC I WYJDZIE 100 RAZY LEPIEJ NIZ W MIESZKANIACH Z ŻÓŁTYMI KAFLAMI NA PODLODZE..

Gość hlgjuirhf
ja ci radze zaoszczedic te 500zł i zrobic gładz... malowanie boazeriii tez cie duzo wykosztuje bo tez malowalam i drewno wpija farbe jak gąbka!!! i wspolczuje scierania tego pierdolstwa

JA BYM WSIO MACHNELA NA BIALO...DODATKI CZARNE,SZARE......UCHWYTY FAJNE... W SUMIE FARBA TEZ NIE TANIA...A POJDZIE JEJ TROCHE... PRZEMYSLALAS SPRAWE?

Gość hlgjuirhf
miałm do odnowienia regał ;) zajelo mi to 3 dni non stop scierania !!!!!

Gość hlgjuirhf
po tzech listewkach stwierdzisz ze albo potrzebujesz kogos do pomocy albo zrywasz :D

Gość gość
A co bedzie jak zerwe boazerie? Czy na podlodze nie zostanie jasniejszy margines na parkiecie? W koncu boazeria byla tam 20 lat i parkiet pod nia moze byc jasniejszy...

Jak dla mnie boazeria w każdym wydaniu wygląda tragicznie. Wolałabym już zwykły pomalowany tynk. Raczej na podłodze zostaną jakieś odbarwienia. Wykładziny czy panele nie są drogie

Gość gość
Mam w pokoju szafę wnękową z okropnej boazerii, pomalowałam ją zwykłą farbą akrylową białą plus trochę brązowego pigmentu - wyszło beżowe. Położyłam dwie warstwy - wyszło super. Nie scierałm lakieru, jeśli boazeria jest stara i lakieru nie jest bardzo dużo to spokojnie można pominąć ten przykry proces. Przemyłam tylko boazerię wodą z mydłem żeby odtłuścić. Koszt niewielki farba 1l. 7 zł, pigment 5 zł, pędzel 3 zł. powodzenia!

Gość Alkaa33
Zerwać boazerię, wyrównać ściany położyć fototapetę, kolorystyka wedle preferencji chyba tak będzie najszybciej i najlepiej w/g mnie. A sporo fajnych pomysłów na ozdobę ściany znajdziesz tutaj http://alarte.pl