Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziaraaa666

Wpływ muzyki na ciąże i dziecko, czy istnieje?

Polecane posty

Gość Madziaraaa666

Tak sie sklada, że ja i mój mąż jestesmy metalowcami, no i w naszym domu na okrągło leci głosna muzyka głównie ekstremale odmiany metalu :P słyszałam ze ponoć wpływ muzyki na życie płodu został potwierdzony naukowo. Dziecko w brzuchu ponoc słyszy muzyke, i wpływa ona na jego osobowość i rozwój. Najlepiej ponoć na dziecko wpływa muzyka klasyczna. Wobec tego troche boje sie jaki może być wpływ ekstremalnego metalu na moje dziecko, bo z tego wynikałoby że jest on destrukcyjny. Na razie jestem w 12 tygodniu ciązy. Czy powinnismy weług was dac sobie spokój z głośna muzyką, dla dobra dziecka? Czy już mu zaszkodziłam? jak uważacie, bo to niepokoi mnie dosyć mocno niestety :-o

Gość Madziaraaa666
rozwiejecie moje obawy?

Gość matka żona zła
hehe, po prostu będzie uspakajało się i zasypiało przy znanym z życia płodowego metalu ;)

Gość Zatmon
Jw. Moje dziecko rozpoznaje piosenki, których słuchałam w ciazy - uspokaja się przy nich. Może głośną muzykę ogranicz, ale słuchaj takiej, jaką lubisz, bo to chodzi o to aby matka też była odprężona i zrelaksowana, co Ci więc da gdy będziesz sie katowała muzyką klasyczną.

Gość Madziaraaa666
ale częśc lubianej przeze mnie muzyki wzbudza we mnie agresje i chęć do działania a nie relaksacje(np taki Slayer) poza tym dla umysłu dziecka to moze być po prostu chaotyczny hałas stąd moje obawy.

W ciąży nie może być wpływu na dziecko:P.Ale może być wpływ na płód:P.Wystarczy do bebecha przyłożyć sobie solidne kolumny estradowe o mocy 100 kW i mające 150 dB na parę minut:classic_cool:.