Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alllliiiija

jaki lekarz???

Polecane posty

Gość alllliiiija

Wczoraj mialam wypadek na skuterze. Nic szczegolnego mi sie nie stalo ale tak stluklam kolano ze nie moge chodzic. Do jakiego lekarza mam pojsc?potrzebne mi zwolnienie lekarskie do pracy.

Gość do lekarza pierwszego
kontaktu (lekarza rodzinnego). To on powinien skierowac Ciebie na badania (rtg tak myslę) i ewentualnie dać skierowanie do ortopedy.

Gość co wy macie z tymi mosznami
Cholera wie:) Najlepiej do swojego lekarza po skierowanie do chirurga albo ortopedy. Przeważnie tez w szpitalu powinna byc poradnia chirurgiczna,w której w ciagu 24 godzin od wypadku można sie zgłosić bez skierowania- przynajmniej u mnie w mieście tak jest. Potem on Ci da karte informacyjną i jak nie wystawi zwolnienia- czasem nie chcą- to musisz iść do swojego lekarza rodzinnego

Skoro stalo sie to wczoraj,to najlepiej do rodzinnego,niech da skierowanie na ortopedyczna izbe przyjec,bo inaczej moga Cie nie przyjac,chyba,ze powiesz,ze stalo sie to dzis,to wtedy bez skierowania przyjma

Gość alllliiiija
Dzieki. Myslalam ze do ortopedy od razu ale martwie sie o l4

czasem idą na rękę i pierwszy raz przyjmują bez skierowania:) Trzeba zadzwonić i się dowiedzieć

Jedź do szpitala z oddziałem chirurgicznym/ortopedycznym. Dziś Cię obejrzą. Jak nie będą chcieli dać L4 to idź do rodzinnego z kartą informacyjną ze szpitala, wtedy bez problemu dostaniesz zwolnienie :)

tzn, ze bez względu na to ile godzin minęło od wypadku przyjmują czasem pierwszy raz bez skierowania

tzn, ze bez względu na to ile godzin minęło od wypadku przyjmują czasem pierwszy raz bez skierowania

Gość do pierwszego lepszego
szpitala na izbe przyjec oczywiscie tam gdzie jest oddzial chirurgii lub ortopedii. Pojscie do rodzinnego to tylko rozciagniecie w czasie bo i tak musisz miec przeswietlenie atak masz skrocenie w czasie calej procedury. Zawsze tak robie jak sie cos przytrafi w mojej rodzinie bo w konsekwencji i tak wyladuje sie na rtg.