Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SobotniWieczorrrek

W sobote urodziny

Polecane posty

Gość SobotniWieczorrrek

Witam Was.w sobote odprawiam 2 urodzinki dziecka.Skonczyly mi sie pomysly juz na kolacje dla gosci.Mam dwojke dzieci,ja i maz i co chwile jakas impreza,a moje dania sie powtarzaja.Moze ktoras z Was podsunie jakis fajny przepis.A tu lista co zazwyczaj robilam : -leczo -kurczak z piekarnika -salatka gyros -salatka ziemniaczana -gotowana kielbasa -kotleciki schabowe

Gość jweqbhiqqqq
proponuje: -koreczki z sera, kielbasy, cebuli i ogorka kiszonego, -szaszłyki (mieso np. schab, cebula, papryka, boczek), -parówki z piekarnika nadziewane serem, -bigos.

Gość ojtam ojtam
ja niedawno robiłam 2 urodziny - podałam leczo i bigos - bigos zrobiłam kilka dni wcześniej, leczo dzień wcześniej - podałam sałatkę meksykańską z kapustą pekińską, ananasem, fasolą czerwoną z puszki, groszek, kukurydza itp mega szybka do zrobienia plus sledzie http://www.smaczny.pl/przepis,sledzie_z_rodzynkami do zrobienia też ze 3 dni wcześniej - do tego tort i ciasto - wystarczyło i nie musiałam w dzień urodzin siedzieć w kuchni ciągle tylko porobiłam wcześniej - potem tylko odgrzałam

Gość ojtam ojtam
ja czasem robie też gulasz ala bogracz czy strogonow - ale taki po mojemu - cały gar z ziemniakami, pieczarkami, mięsem, papryką, daje też ogórki i kukurydzę - doprawiam dobrze i wszystkim smakuje

Gość wiekowamoże jestem
wiecej mamunie przepisow nie macie?Mysle nad tym bogosem narazie,moglabym zrobic juz w czwartek ,piatek bym sprzatala,a w sobote zkaupy szybkie,ciasto i przygotowania bo bedziie 13 osob.

ja tez w sobote urodziny 3 córki - bogracz z ziemniakami i ogorkiem kiszonym - zimne plyty sery - salatka ziemniczana- salatka z pora - torcik

Gość Ewelcia7676
u nas na imprezach rodzinnych szał robi kurczak w porach. Z udek kurczaka usuwasz kości i posypujesz przyprawa z kurczaka ( ja doprawiam po swojemu) zostawiasz na noc w lodowce. Pieczesz w piekarniku (bedzie widac kiedy jest juz gotowy) wczesniej musisz pokroić biała czesc pora i podsmażyć z pieprzem ziołowym. nakładasz por na gotowego kurczaka potem sos tatarski i plaster żółtego sera zapiekasz jeszcze 15 20 min.

my mieliśmy niedawno 3 urodziny córki, przyjechali dziadkowie i chrzestni zrobiliśmy: - grzanki z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym - bardzo łatwe i bardzo dobre, zrobiło u nas furorę :) - pomidory po prowansalsku (nadziewane mielonym mięsem wołowym, do tego parmezan, czosnek, zioła i zapiekane w piekarniku) - również łatwe i pyszne - sałatka z indykiem i serem feta - robiłam pierwszy raz z przepisu koleżanki i wyszło bardzo smacznie, na pewno powtórzę niedługo - lasagne ze szpinakiem - na danie główne były grillowane pstrągi - poszły w 15 minut wszystkie :) - ze słodkości były różne ciastka, ciasteczka, zrobiłam pączki z bitą śmietaną i czekoladą + oczywiście tort z owocami.

Gość u nas królują
Krokiety roladki schabowe tartinki sałatka z tuńczykie sałatka z fetą sałatka z kurczakiem coś na słodko

Gość listopadowana
bożka,a co tym razem się szykuje? syn czy córka?

Też robiłam ostatnio 2 urodzinki, napiszę co podałam. Tort Sałatka z kurczaka, ananasa, kukurydzy + majonez Sałatka caprese Małe schabowe z polędwiczki wieprzowej Sałatka owocowa Jajka z majonezem w kształcie żaglówek Pingwiny z twarożku i oliwek Chrupiące kąski z kurczaka + 3 sosy Koreczki Tartinki Grzybki marynowane, Chrzan Talerz wędlin Ciasta, ciastka, cukierki

ooo fanko czyli istniejesz hahaha...to ma być danie ciepłe na przyjecie takie żeby mogła je podać ok 19-stej i żeby było mało roboty...:-))

Gość .kdsm;vl
ja robie impre w niedziele....robie obsamazona karkowke ktora potem wtryniam do brytfanki i pieke 3 godziny.jest mieciutka i przepyszna.mozna ja zrobic z suszonymi sliwkami i chilli,lub klasycznie z jakimis tam przyprawami lub np z bulionem grzybowym

Gość .kdsm;vl
robie tez (bo gustuje w najprostszych przepisach)biale kielbaski cienkie tez wtrynione do brytfanki z olejem i cebula-boskie

Gość .kdsm;vl
pyszna jest tez salatka cezar ta z knora

Gość .kdsm;vl
sałatka z mozarelli,pomidorow,bazylii swiezej,czerwonej cebuli(duuuzoo cebuli)i to polane olejem z dyni.cudowne polaczenie

Gość .kdsm;vl
co do cieplych dan zawsze mozesz po prostu upiec schab,szynke czy wolowine jako pieczen i podac z pieczonymi ziemniakami i sosem czosnkowym do ziemniakow

Gość .kdsm;vl
to powiedz mi jak zrobic sos bo to glownie o to sie rozchodzi.rzeczywiscie byloby taiej.duzo taniej

ja robię sos tak: majonez, ocet balsamiczny, czosnek, oliwa, pieprz i sól do smaku - wszystko w odpowiednich proporcjach, zależy od ilości składników - można jeszcze dodać jakieś zioła, kto co lubi.

Gość .kdsm;vl
ok.dzieki