Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guidddelll

po powrocie z abroad do pl-zawsze depresja

Polecane posty

Gość andreita
a ty nie mieszaj jeszcze jakiejs prymitywnej polityki... W mojej rodzinie to wyksztalcenie maja i solidnie pracuja -wiec ja tez moge posluchac o ich egzotycznych wyjazdach...

Gość fgdfgfdg
po powroci do pl???? czy po tyg pobytu w pl ???? zdecyduj sie :D:D

Gość vfdvbgfbgf
widać w Polsce nigdy nic nie mieliście, ani rodziny kochającej, ani przyjaciół ani w ogóle niczego! Ja w anglii mieszkałam 2 lata i prawie 2 lata miałam depresję, tęskniłam za rodziną, za miastem rodzinnym, Anglia choć piękna to w jakiś dziwny sposob mnie przygnębiała. A co wy macie na tych wyspach takiego? wynajmujcie jakiś śmierdzący mały domek od hindusa, z dwoma pokojami na dole, na górze kibel, łazienka i sypialnia i tak cały dzień po tych schodach biegacie. tzw ogród to trawnik o wymiarach 5 na 8 metrów. I choćby nie wiem jak Anglicy się do was uśmiechali, to i tak zawsze będziecie dla nich obcymi ze wschodu.

Gość juuupiii
A ja w Polsce wlasnie otwieram skrzydla, chce mi sie zyc, z kazdym na ulicy bym pogadala, wszystkie polskie potrawy skosztowala, wszystkie teatry, nawet muzea odwiedzila, tam jestem u siebie. A co do ciuchow ... wlasnie w Pl musze sie stroic, malowac, szlag mnie trafiia, tu wyjde na luzie w wyciagnietych spodniach, jakichs trampkach i8 nikt nie zwroci uwagi, za to w Polsce trzeba sie spinac, bo a nuz spotkam znajomych i wtedy by mi obrobili d. ze chodze jak dziadowa, i niczego sie nie dorobila, nawet szmat - choc od 30 lat na Zachodzie :D

Gość guidddelll
chcialabym sie odniesc do toczacej sie dyskusji -nikt tu"nie sra do wlasnego gniazda" po 1. dlatego ze nie dla kazdego miejsce urodzenia determinuje jego dalsze tam przebywanie- po2.stwierdzamy nasze odczucia- i tak, jednym pasuje mentalnosc, warunki jaki sa w Pl, innym nie- zalezy to od typu osobowosci, swiadomosci, oczekiwan i doswiadczen ja zle sie czuje w Pl, choc jej nie wykreslam ze swojego zycia- bo nie moge- dlatego probuje budowac swoje zycie w innym miejscu- nie udalo mi sie tu zbudowac fajnego zwiazku, realizowac kariery,zarabiac pieniedzy, nie odpowiada mi polska zawisc . dostrzegam tu rowniez "moje" plusy, o ktorych pisalam gdzie indziej. ale nie dostrzegam szans rozwojowych w ciagu najblizszych 5-10 lat.

Gość no to,to jest pomysl
"nie sra do wlasnego gniazda"hmm,guidelll niektore gniazda z "tego" sa zrobione

Gość Smierdzacy klocek
No wlasnie, ja nie rozumiem dlaczego od razu 'wy jestescie debilami, bo sie zle czujecie w polsce, i wynajmujecie smierdzacy dom od hindusa', lub wrecz przeciwnie 'wy jestescid debilami, bo sie wam podoba w polsce'. To jest forum i kazdy przedstawia SWOJ punkt widzenia. Nie wiem po co te klotnie, bo wam zylki w dupach popekaja. Jedni lubia mieszkac tu, inni tam. Ja np. Nie moglabym mieszkac w polsce (tzn. Moglabym, ale nie chcialabym), po preferuje londyn. A wlasciwie to ta czesc londynu w ktorej mieszkam, bo sa takie dzielnice,ktorych nie cierpie i nigdy w zyciu nie chcialabym tam przebywac. Tak, ja np nie mam duzo znajomych w polsce, moze dlatego mi sie nudzi kiedy tam jezdze i popadam w jakis letarg, bo wszyscy ktorych znalam i chodzilam do szkoly, albo powyjezdzali za granice, albo do innych miast. Rodzine mam mala i porozrzucana po calym swiecie, a nawet jak juz przyjezdzam do tej polski, to przeciez kazdy ma swje sprawy na glowie, i nikt nie bedzie zmienial swojego planu, lub bral urlopu specjalnie zeby sie ze mna spotkac. To co lubie, to jak to ktos juz wczesniej napisal: tani prywatny dentysta, okulista, kosmetyczka, solarium, inne kosmetyki, kawusia z kolezanka. Na pewno nie przyjezdzam do polandu na imprezy ani atrakcje turystyczne, ani w celach rozrywkowych, tylko zeby cos zalatwic lub isc do lekarza itp.